Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: zelena stolica - naša priča...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno zelena stolica - naša priča...

Pa ovako, sve je počelo prije cca. 10-ak dana. Zelena boja stolice, sluzava, vodenkasta...
    Ništa nisam mijenjala u prehrani, beba je isključivo dojena, nema promjena u ponašanju, spava cijelu noć...
    Nakon što se nekoliko dana nije povlačilala, nazovem SOS telefon () i dobijem sljedeće upute:
    - pratiti da nisu gljivice - provjeriti bebina usta, moje bradavice, bolove u dojkama, pelenski osip
    - pratiti prebrzu izmjenu lijeve i desne dojke, kada beba dobije previše onog prvog mlijeka...
    - pratiti opće bebino stanje i eventualna pogoršanja!

U međuvremenu sam pročitala sve povezane teme na ovom i sličnim forumima... stanje nepromijenjeno, nema naslaga u bebinim ustima, nema promjena na mojim bradavicama, nema bolova u dojkama, prestala prečesto mijenjati strane (sada dojimo samo jednu stranu u razmacima od 3 sata) - stanje nepromijenjeno, beba sretna, zaigrana, lijepo spava noć... Ali stolica i dalje zelena, vrlo rijetka, učestala, ponekad sluzava...
    Ponovno zovem SOS...
    - pratiti da slučajno ja nemam kakvu gljivičnu infekciju bez nekih vidljivih simptoma, stavljam čajevac na bradavice (sklonija sam alternativi)...
    - često mijenjanje jastučića za dojenje (ionako ne podnosim kada se imalo smoče)
    - paziti na razvijanje pelenskog osipa (javilo se maleno crvenilo, nestaje luftanjem, mazanjem maslinovim uljem...)
    - možda su zubići, beba jako slini...
    - preporuka da se čujemo kroz par dana ako ne prestane samo od sebe...

Ponovno čitam sve tekstove, raspitujem se, ali nekako duboko u sebi, ne brinem, mislim, bilo bi i drugih simptoma da nešto nije u redu...
    I tako, ponovno nakon par dana, zovnem SOS (divne žene, hvala vam najljepša), opišem situaciju, savjetnica nema više što za dodati, osim da sve dobro radimo, ali da ipak budemo na miru da posjetimo pedijatricu nakon vikenda (bio je petak navečer...).

Jutros sam zvala pedijatricu, nismo bili do nje jer su imali neki hitni sastanak, ali nas šalje na daljnje pretrage uzorka stolice - za koje moramo sakupiti 3 uzorka! Do sada smo odnijeli samo jedan, taj sam uspjela uhvatiti, jer je stolica toliko rijetka da je pelena automatski upije, pa sam hvatala sa nekim nepromočivim najlonom...ma, cirkus!!!

Uglavnom, željela sam ovo naše iskustvo podijeliti sa vama, možda netko ima sličan problem, pa mu pomogne znati da sve radi kako treba, a opet je nešto neuobičajeno!
    I svakako bih se željela zahvaliti svim savjetnicama sa kojima sa do sada pričala, je rrade divan posao, pružaju neizmjernu potporu i ulijevaju nam sigurnost u vlastite odluke o isključivom dojenju! Hvala vam!!!

ako sam nešto zaboravila, slobodno me dopunite, a ja ću javiti kako idu naše pretrage i potrage!

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I da, beba Maša ima 4.5 mjeseci...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A ja ću ti reći/ohrabriti te/dati ti nadu jer je i kod nas tako bilo - i prošlo samo od sebe. A potrajalo je također jedan duži period, možda i dva tjedna. On je bio veseo i zadovoljan, i sve što ti navodiš sam i sama isključila. Pedijatrica mi je jednom davno rekla da gledam bebu a ne samo ono što pokaka.
    Želim ti da i kod tebe bude jednako sretan rasplet!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ah...a onda je nastupio period (oko 5,5 mj.) nekakanja po 5 dana...opet sam izignorirala i opet je prošlo samo od sebe. Jasno - on je i dalje bio veseli turbo dječačić cijelo to vrijeme. Tak da s tim kakanjem stalno neke muke kod nas. BTW sad je sve regularno (8,5 mj.).

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Enchi, hvala na ohrabrenju!
    Ma, ja sve nekako tako razmišljam, ali znaš i sama kako je, uvijek mislim da možda nešto ne vidim...
    Iako, kako ti kažeš, gledam bebu i sve je u redu!

Inače, i nama je od početka stalno nekšto sa tom stolicom - prvo je ooooobilna i rijetkasta, pa onda periodi od nekakanja, pa prelijevanje (naravno, dok vani šećemo u slingu), pa nekakanje, pa zelenilo, sluzavo...

Uglavnom, pedijatrica mi je preporučila uzimanje Prolifea (to su one male bočice probiotika, ali meni se čini malo premala beba??) i ..(niti ne znam što je to??) - mislim, da beba to pije...
    Ja sam mislila pričekati nalaze... Kakva su vaša iskustva, savjeti??
    Posljednje uređivanje od Linda : 08.11.2011. at 10:19 Razlog: izbrisano ime kršielja Međunarodnog pravilnika o reklamiranju nadomjestaka za majčino mlijeko

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo isto imali zelene stolice kad je L imala par mjeseci. Bili smo kod ped, rekao je da je ok i da će to proći. I prošlo je samo os sebe nakon 10-15 dana, ako se dobro sjećam.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I mi smo imali period od nekoliko dana zelene stolice s oko 4 ili 5 mjeseci... Prodlo samo od sebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo imali s J kad je imao 4 mjeseca, vodenaste, sluzave...doduše on je bio na AD i još dok bi papao bočicu čulo bi se klokotanje u crijevima i sve bi izašlo. Bili smo kod doktora i napravili koprokulturu, svi uzorci negativni, nije imao temperaturu i ponašao se uobičajeno bez ikakvih znakova da ga to smeta ili boli. Trajalo je dobra tri tjedna a onda je još tijekom dva tjedna ponekad imao mekšu ili kiselkastu stolicu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali s J kad je imao 4 mjeseca, vodenaste, sluzave...doduše on je bio na AD i još dok bi papao bočicu čulo bi se klokotanje u crijevima i sve bi izašlo. Bili smo kod doktora i napravili koprokulturu, svi uzorci negativni, nije imao temperaturu i ponašao se uobičajeno bez ikakvih znakova da ga to smeta ili boli. Trajalo je dobra tri tjedna a onda je još tijekom dva tjedna ponekad imao mekšu ili kiselkastu stolicu.
    točno ovako i kod nas, nedavno točnije prije 2 mjeseca kada sam s mog mlijeka prešla na AD, ali ja sam primjetila da je nakon ta tri tjedna M. ipak malo izgubila na težini

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moguća alergija na mlijeko,
    a opet moguće da imaš i premalo kalcija, ako mlijeka manje piješ

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Obzirom na iskoristijost kalcij iz mlijeka ti neće nedostajati.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Što se tiče savjeta pedijatrice, preporučila ti je formulu s vlaknima banane.
    Zaista ne mogu razumjeti kako bi kravlje mlijeko namijenjeno bebi kravi i umjetnim načinima adaptirano kako bi ličilo tvom mlijeku (iako mu i dalje ni izdaleka ne liči ni po kvaliteti ni po sastavu) u kombinaciji s namirnicom koja nije prikladna djetetovoj probavi prije sedmog mjeseca života, blagotvornije djelovalo na probavu isključivo dojene bebe od 4,5 mjeseca od majčinog mlijeka?

Pričekaj nalaze, pa ćeš vidjeti je li eventualno potreban kakav lijek ako se pokaže bakterija u stolici ili nešto slično. Tvoje mlijeko će joj i u tom slučaju najviše koristiti kao prirodni antibiotik, jer je samo tvoje mlijeko živa tvar s antitijelima koja nastaju u slučaju bilo kakve bolesti ili infekcije i bore se upravo protiv toga.

Iako nisam ja razgovarala s tobom na sos-u, jako sam sretna kad čujem ovakve lijepe riječi od korisnica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, zaboravila sam napisati kakvo je bilo objašnjenje pedijatra - navodno je proljev bio uzrokovan virusom, a mi smo samo radili stolicu na bakterije i parazite ali ne i viruse.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I kod nas zelena stolica traje vec dobrih 20 dana. Ali cini mi se da joj je uzrok to sto bebi po danu odbija da doji, pa bude gladan... Ne uzrujavam se previse jer je on zivahan i zadovoljan, nije cendrav niti ista slicno hvala Bogu... pisala sam vec o nasem slucaju na topicu Imam li dovoljno mlijeka, pa pogledaj i tamo savjeta

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I kod mog sina je tako bilo. Često zelena i UVIJEK rijetka.
    Prošlo s uvođenjem dohrane. Nije nikako smetalo njegovom napredovanju.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    ...

Uglavnom, željela sam ovo naše iskustvo podijeliti sa vama, možda netko ima sličan problem, pa mu pomogne znati da sve radi kako treba, a opet je nešto neuobičajeno!...
    Hvala ti na ovom topicu, baš kao da je za mene pisan

I moja bebica ima čestu zelenkastu stolicu već neko vrijeme, budući da se ponaša uobičajeno nismo išli doktoru. Ali razmišljala sam o tome i počinjala se brinuti. Sad vidim da to nije neoubičajeno, pa ću pričekati s odlaskom pedijatrici. I povesti malo više računa o prebrzom mijenjanju dojki.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Obzirom na iskoristijost kalcij iz mlijeka ti neće nedostajati.
    ne bi se složila s tobom, kad sam zbog klinca prestala trošit mlijeko (malije alergičar) stalnoje bila zelena stolica,doknisampočela pit tablete kalcija, onda je boja kakice bila ko kod bebe

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja nisam ljubitelj mlijeka, tako da ga nešto niti nema u prehrani, ali koristim jogurte i tvrde sireve.
    Imam nekako osjećaj da mi zaista nedostaje kalcija, jer je i moja potreba prema navedenim proizvodima pojačana, ali tada pojedem žličicu sjemenki sezama...
    Izvještaj: stolica i dalje zelena, vrlo rijetka, tekuća, česta. Noć je bila strašna - buđenje četiri puta i jednako toliko hranjenja, a onda kakanje, pa nervoza zbog pune pelene... Uglavnom, svi smo bili na nogama već u 7:30... Inače se budi jednom po noći, pojede i nastavi spavati do cca. 8,8:30... No, prema prethodnim iskustvima, mislim da je sada još i skok u razvoju...

Danas smo sakupili posljednji od tri uzorka stolice i odnijeli na pretrage, a rezultate vam javim kada stignu sljedećeg tjedna!

I da, sjetila sam se još savjeta sa SOS telefona: smanjiti šećer i rafinirane proizvode i mlijeko i mliječne proizvode... (vjerojatnije zbog isključivanja gljivica u prvom navratu...)

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mi često imamo te zelene stolice, ja se nekako nisam zabrinjavala oko toga jer sam čitala da to može biti slučaj kod dojenih bebe, a beba je uvijek odlično raspoložena, hm, sad si mi ubacila bubicu...

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma, nije meni problem ako se pojave tu i tamo, nego ovo traje više od 10 dana i zaista su rijetke - tekuće - vodene i zelene...
    I Maša je također nepromijenjenog ponašanja...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, vodene do te mjere da se upiju u pelenu. Luki je znalo ostati tek nekoliko onih zrnaca gore na peleni, ostalo je bilo skroz tekuće.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako se sumnja na alergiju na kravlje mlijeko ne bi se trebali jesti sirevi i jogurt. Moja beba je isto imala nekoliko dana sluzave eksplozivne stolice, uzorak je bio pozitivan na okultno krvarenje. Izbacivanjem mlijeka i mlijecnih proizvoda bilo je bolje vec za tri dana.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    I da, sjetila sam se još savjeta sa SOS telefona: smanjiti šećer i rafinirane proizvode i mlijeko i mliječne proizvode... (vjerojatnije zbog isključivanja gljivica u prvom navratu...)
    I kod nas jutros zeleno u peleni, ali inače sve u redu.

Probat ću i ja izbacit mlječno i slatko na neko vrijeme. (ako se sumnja na gljivice treba izbaciti i tijesto s kvascem)

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo nas sa rezultatima pretraga:
    rota virus!
    Kaže pedijatrica, ako nema povraćanja i temperature da ne brinemo! Maša je dobro, već nekoliko dana stolica ima žućkastu boju, ali je još uvijek rijeđa... Kažu, i to će se popraviti!
    Inače, ujutro prije prvog dojenja uzima Pro-life probiotik za oporavak crijevne flore, pa se nadamo uspješnom povratku!

Hvala svima na potpori, odgovorima i ohrabrivanjima! I dalje samo dojimo iako bi nas mnogi rado vidjeli sa žlicom i kašicama! Puuuuno nam je pomogao savjet o dužem dojenju na jednoj strani!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

O joj!
    Ali, izgleda da zvuči gore nego što zapravo je!
    Hm...sad me to asociralo - mislim da sam čitala na cybermedu od dr. richtera da je pisao o tome da masa djece, pa i odraslih preboli rotu a da ni ne zna! biti će da je tako kod mase ove naše djece iz gornjih postova!
    Drago mi je da je curica i dalje dobro!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi jos nismo bili kod pedijatrice. Stolica izgleda sve normalnije, beba je dobro... Mozda smo prosli slicno kao i vi.
    Citala sam malo cybermed i tog cuvenog doktora R. i smijala se

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

klara si izbacila mliječno?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    klara si izbacila mliječno?
    jesam, i opet uvela i nisam vidjela nikakvu razliku. Tako da ne vjerujem da je to. Inače ovih dana smo svi mi doma imali blage probleme s probavom, tako da mislim da bi mogao biti naki virus. Ako se ne normalizira za par dana idemo pedijatrici.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U našim je pelenama opet školski žuta boja. Ne znam što je bilo, ali prošlo je samo od sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •