Pa ovako, sve je počelo prije cca. 10-ak dana. Zelena boja stolice, sluzava, vodenkasta...
Ništa nisam mijenjala u prehrani, beba je isključivo dojena, nema promjena u ponašanju, spava cijelu noć...
Nakon što se nekoliko dana nije povlačilala, nazovem SOS telefon () i dobijem sljedeće upute:
- pratiti da nisu gljivice - provjeriti bebina usta, moje bradavice, bolove u dojkama, pelenski osip
- pratiti prebrzu izmjenu lijeve i desne dojke, kada beba dobije previše onog prvog mlijeka...
- pratiti opće bebino stanje i eventualna pogoršanja!
U međuvremenu sam pročitala sve povezane teme na ovom i sličnim forumima... stanje nepromijenjeno, nema naslaga u bebinim ustima, nema promjena na mojim bradavicama, nema bolova u dojkama, prestala prečesto mijenjati strane (sada dojimo samo jednu stranu u razmacima od 3 sata) - stanje nepromijenjeno, beba sretna, zaigrana, lijepo spava noć... Ali stolica i dalje zelena, vrlo rijetka, učestala, ponekad sluzava...
Ponovno zovem SOS...
- pratiti da slučajno ja nemam kakvu gljivičnu infekciju bez nekih vidljivih simptoma, stavljam čajevac na bradavice (sklonija sam alternativi)...
- često mijenjanje jastučića za dojenje (ionako ne podnosim kada se imalo smoče)
- paziti na razvijanje pelenskog osipa (javilo se maleno crvenilo, nestaje luftanjem, mazanjem maslinovim uljem...)
- možda su zubići, beba jako slini...
- preporuka da se čujemo kroz par dana ako ne prestane samo od sebe...
Ponovno čitam sve tekstove, raspitujem se, ali nekako duboko u sebi, ne brinem, mislim, bilo bi i drugih simptoma da nešto nije u redu...
I tako, ponovno nakon par dana, zovnem SOS (divne žene, hvala vam najljepša), opišem situaciju, savjetnica nema više što za dodati, osim da sve dobro radimo, ali da ipak budemo na miru da posjetimo pedijatricu nakon vikenda (bio je petak navečer...).
Jutros sam zvala pedijatricu, nismo bili do nje jer su imali neki hitni sastanak, ali nas šalje na daljnje pretrage uzorka stolice - za koje moramo sakupiti 3 uzorka! Do sada smo odnijeli samo jedan, taj sam uspjela uhvatiti, jer je stolica toliko rijetka da je pelena automatski upije, pa sam hvatala sa nekim nepromočivim najlonom...ma, cirkus!!!
Uglavnom, željela sam ovo naše iskustvo podijeliti sa vama, možda netko ima sličan problem, pa mu pomogne znati da sve radi kako treba, a opet je nešto neuobičajeno!
I svakako bih se željela zahvaliti svim savjetnicama sa kojima sa do sada pričala, je rrade divan posao, pružaju neizmjernu potporu i ulijevaju nam sigurnost u vlastite odluke o isključivom dojenju! Hvala vam!!!
ako sam nešto zaboravila, slobodno me dopunite, a ja ću javiti kako idu naše pretrage i potrage!