Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kada se početi brinuti?

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno kada se početi brinuti?

Moj sin ima 9 mj i još ne sjedi. Ne podiže se na sve četiri, osim tu i tamo, ali ne krene u puzanje nego zaljulja nekoliko puta naprijed nazad i krene opet u gmizanje. Gmizanje mu najbolje ide, tu je mali specijalac i gmiže brzinom munje. Kada ga postavim u sjedenje održava se nekoliko minuta ali se brzo prevali na bok najčešće i opet u gmizanje. Ima 10kg i svi govore da je problem težina ali ja mislim da je stvar čvrstine. Nekako je pufast i glava mu u sjedećem položaju malčice visi prema naprijed a tako i gornji dio leđa, a to sve izgleda kao da želi konstantno dohvatiti nešto. Obrtanje s trbuha na leđa i obrnuto je odlično, a često zna ležati na boku i gledati podignute glave svijet oko sebe. Dajem mu d vitamin 5 kapi na dan i dojeno je dijete, pokušavam da mu prehrana bude po tabelama ali različita i kuhana svaki dan. Veselo je i dobrodušno dijete. Pedijatrica tvrdi da maleni živi u svom svijetu, da je malo prelijen za napredak, da ga odvedem malo na vježbe motorike. Do sada nisam bila zabrinuta, ali polako se pitam koji je najgornji prag tolerancije tj kada trebam krenuti u akciju poduzimanja nečega?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj katjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin ima 9 mj i još ne sjedi. Ne podiže se na sve četiri, osim tu i tamo, ali ne krene u puzanje nego zaljulja nekoliko puta naprijed nazad i krene opet u gmizanje. Gmizanje mu najbolje ide, tu je mali specijalac i gmiže brzinom munje. Kada ga postavim u sjedenje održava se nekoliko minuta ali se brzo prevali na bok najčešće i opet u gmizanje. Ima 10kg i svi govore da je problem težina ali ja mislim da je stvar čvrstine. Nekako je pufast i glava mu u sjedećem položaju malčice visi prema naprijed a tako i gornji dio leđa, a to sve izgleda kao da želi konstantno dohvatiti nešto. Obrtanje s trbuha na leđa i obrnuto je odlično, a često zna ležati na boku i gledati podignute glave svijet oko sebe. Dajem mu d vitamin 5 kapi na dan i dojeno je dijete, pokušavam da mu prehrana bude po tabelama ali različita i kuhana svaki dan. Veselo je i dobrodušno dijete. Pedijatrica tvrdi da maleni živi u svom svijetu, da je malo prelijen za napredak, da ga odvedem malo na vježbe motorike. Do sada nisam bila zabrinuta, ali polako se pitam koji je najgornji prag tolerancije tj kada trebam krenuti u akciju poduzimanja nečega?
    Vrijeme za akciju je odmah, čim ti pedijatrica ukaže na to da ga trebaš voditi na vježbe. Ali ja se ne bih brinula oko toga, to se lako ispravi, nego nije mi jasna njena izjava da dijete živi u svom svijetu ??

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nisam doktor niti slicne struke, ali ko mama bi ti rekla da je najbolje reagirati sto prije, bas zato sto ako je nesto sto se prije pocne bolji su rezultati, a s druge strane ako nije nista prije ces ti biti mirnija

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moja nika sa 10 mj nije samostalno sjedila, niti puzala, niti se oslanjala na ispružene rukice kad je bila potrbuške
    otišli na kontrolu kod fizijatra i krenuli sa vježbicama (svaki dan doma+ 2 x tjedno sa fizioterapeutom)
    sa 10,5 se posjela, sa 12 propuzala, a sa 14 prohodala

javite se specijalistu fizijatru i krenite sa vježbicama!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sve je ok. mi smo imali isti problem s nasim dautom. javi se na pp

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama malac nije s 8 mjeseci pokazivao ni najmanju zelju da se dize u sjedeci polozaj, a ja sam ga (samo jednom) probala postaviti i nije mi se bas cinio da ga moze odrzati. Otisli smo fizijatrici, cisto da vidimo imamo li se zbog cega brinuti, dobili upute kako da se s njim igramo na podu i kako da ga hendlamo - u doslovno 3 dana, poceo se sam dizati u sjedeci polozaj.
    Nije imao dijagnozu, fizijatrica je rekla da joj se cini da je sve ok i da je zdrav, ali da mu treba malo usmjerenog poticaja ispravnim postupanjem.

Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj 2. je sa 9 mj. sjeo, propuzao i ustao na noge...do tad ništa... Preporučam ti da odeš kod fizijatra...na Goljak npr. Oni ti u minuti kažu jel sve ok i pokažu vježbice. Osjećat ćeš se bolje..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kreni na vježbice, ako ti je pedica preporučila.
    http://forum.roda.hr/threads/34128-Motori%C4%8Dki-razvoj-djeteta-u-1.-godini-%C5%BEivota?highlight=motori%C4%8Dki
    p
    ročitaj ovu temu. Ako do sad nisi, pokušaj dijete ostavljati na podu, na nekoj tvrđoj podlozi na kojoj se može okretati i puzati, možda najbolje na tepihu. Ako je uvijek na mekanom dok ti nije na rukama teže će se razvijati motorika.

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I mi smo iz istog razloga otišli fizijatru (doduše, moj je sjedio, al onako nekako, mlohavo, ne znam kako da se izrazim), no, to je posebna priča, on, naime, nije uopće tamo surađivao, kakve vježbe, drečao je ko lud...no, da skratim- on nikad nije propuzao, ostali smo na tom gmizanju i normalno je prohodao, u svakom slučaju, KATJENKA, preporučujem fizijatra, neće ti škoditi, samo pomoći

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Kreni na vježbice, ako ti je pedica preporučila.
    http://forum.roda.hr/threads/34128-Motori%C4%8Dki-razvoj-djeteta-u-1.-godini-%C5%BEivota?highlight=motori%C4%8Dki
    p
    ročitaj ovu temu. Ako do sad nisi, pokušaj dijete ostavljati na podu, na nekoj tvrđoj podlozi na kojoj se može okretati i puzati, možda najbolje na tepihu. Ako je uvijek na mekanom dok ti nije na rukama teže će se razvijati motorika.
    Baš prema ovoj tablici se ne bi trebala zabrinuti.

Što se tiče težine bebe, mogu samo komentirati da moja prijateljica ima 2,5 mj. starijeg sina od mojega, koji je baš onak buhtličasti, za razliku od mojega koji je mršaviji tip, a gotovo na dan su istodobno obojica počeli puzat, sjedit i dizat se na noge.
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 08.11.2011. at 16:23

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pomikaki, mali je na podu od svojeg 5tog mjeseca, na tatamiju. Usput je beba koja ne trži ruke ako da zna po dva sata igrati se na tatamiju bez ikakvih problema. Inače, bila sam jučer na vježbama i fizijatrica reče da je on jednostavno ušao u shemu i da mu paše to gmizanje a po onom što ona vidi da će propuzati svaki čas. Dobili smo vježbice i od sutra kreće gimnastika

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •