Pokazuje rezultate 1 do 50 od 183

Tema: 4.r. sadnja graha - tips&tricks

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja ne vidim zasto bi to morali raditi roditelji, ali evo rade, pa ocito negdje nesto ne stima
    Ne mora biti da ne štima. To je faza, kao i kod beba.

Taj grah je slučajno jedna od zadaća koje dolaze u trenutku kad bi djeca već mogla sama, a mi toga još nismo svjesni, često ni oni. I ja sam nasjela, a i danas se često moram podsjećati da njihova zadaća nije moj posao. Na sreću, djeca (bar neki od njih) često preuzmu inicijativu.

Ali dok se ne osamostale, u prijelaznom periodu to izgleda ovako (neki dana pokus iz kemije za 7. razred - nešto ovakvo ali bez sredstava za odštopavanje: http://eskola.chem.pmf.hr/pokusi1.php3?sif=33) -
    Zove me sin na telefon i pita:

On: Da li imamo doma crveno zelje?
    Ja: Imamo na balkonu.
    On: Da li doma imamo sodu bikarbonu?
    Ja: Da, stoji među potrepštinama za kolače, piše na vrećici Sodium Bicarbonate
    On: Da li doma imamo alkoholni ocat?
    Ja: Da, stoji u zadnjem redu iza jabučnog octa i ulja jer to koristim samo za zimnicu
    On: Znam gdje stoji voda za peglu, imam običnu vodu, znam gdje stoji sol... a gdje su plastične čaše?
    Ja: U ladici gdje su folije i salvete.
    On: Ok, imam sve, slikat ću mobitelom, moram napraviti ne samo pokus nego i prezentaciju. A smijem uključiti laptop iako je radni dan?

Razina samostalnosti nije još potpuna, ali kreće se na bolje. Djeca nam se bolje snalaze s mobitelima i laptopima nego grahom i zeljem, he he he.... ali polako preuzimaju (preotimaju?) svoje zadaće. Mom mlađem je klasična rečenica MOGU SAM! Joj, kad se samo sjetim kako sam je dugo čekala..... godinama.... a sad se teško privikavam na to da je taj trenutak napokon došao.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.12.2013. at 10:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •