Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: TRUDNOĆA i RTG

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno TRUDNOĆA i RTG

Pozdrav,
    imam jedan veliki problem, prije nekoliko tjedana sam doživjela saobraćajnu nesreću i
    išla sam na snimanje kralježnice, na sam dan snimanja, tj. prije snimanja sam radila
    test za trudnoću i pokazao je negativno, da bi jučer išla na pregled kod
    ginekologa radi neredovitih menstruacija, koja me je poslala na ultrazvuk, danas na ultrazvuku
    sam vidjela da sam trudna,liječnik je rekao oko 3-4 tjedna, bila sam presretna, dok nisam shvatila da sam prije 10 dana bila na rengenu kralježnice, rekla sam to odmah liječniku koji je radio ultrazvuk i predložio kontrolu za 10 dana, strašno se osjećam užasno, jel ima netko takvih iskustava, ne znam šta da radim..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

NINA8 iz ovoga sto kazes cini se da si na snimanju kraljeznice mogla biti bas negdje u vrijeme implantacije zametka ili cak i koji dan prije. Ako je tako, onda je jasno da ni test tada jos nije mogao biti pozitivan. Smatra se da u tako ranoj trudnoci sve sto moze biti stetno za plod vazi po principu sve ili nista. Sto znaci da plod ili nece prezivjeti ili pak takav utjecaj nece imati nikakve posljedice na njegov daljnji razvoj. To znaci ne dodje li do ranog spontanog pobacaja ne trebas dalje brinuti hoce li biti s bebom sve u redu samo zbog snimanja kraljeznice.

Jedino sto mi je malo cudno u ovoj prici je kako to da je tako rano ginekolog uspio ista jos vidjeti na UZ sto se same trudnoce tice. Jesi napravila mozda i sama test za trudnocu koji ju potvrdjuje?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ovo je stvarno rano za vidjeti bilo što na UZV. Što je točno doktor rekao da je vidio?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ni sama neznam kako je to vidio. Samo je okrenuo monitor i rekao: "trudni ste", zapravo je to još žumančana gestacijska vrećica, bez evidentnog EO, mislim da to znači embrija. Moj ginekolog mi je također rekao da kod mene vrijedi pravilo sve ili ništa, jer ako je plod imalo oštećen, sam će otići ili će sve biti dobro, ali mi je savjetovao nekoliko pretraga, kasnije, kao što je aminocenteza i sl. Puno hvala na odgovoru Aurora.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nastavak: jesam, kad sam došla kući od ginekologa napravila sam još jedan test za trudnoću i
    naravno, bio je pozitivan, nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nažalost sličan slučaj bio je kod mene. Zbog nekih zdravstvenih problema sam išla slikati pluća, sredina ciklusa i računam nisam trudna. Neko vrijeme nakon toga skužim da sam ipak trudna i odem ginekologu i ona potvrdi 6 tjedana, i vidi se i srčeko i sve pet.
    Pitala sam koje su moguće posljedice budući da sam slikala pluća, a uz to pila i antibiotik, a ona kaže da bi se već vidjelo da nešto nije u redu. Nažalost 2 dana kasnije sam procurila i završila na kiretaži.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nina, samo mirno... imam sličan slučaj i za sada je sve super, ušla sam u 23 tjedan mjere sve odgovaraju tjednima i nema nikakvi problema...

vidi moj problem i nadam se da će ti biti lakše....http://forum.roda.hr/threads/66682-H...uot?highlight=

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Danas sam bila kod liječnika, u žumančanoj vrećici u kojoj se samo unazad 10 dana nije ništa vidjelo, sada se vidi bebica i njeno srce kako kuca, liječnik mi je rekao da se ne brinem, ali ja to nikako ne mogu, stalno mi je u glavi to zračenje i taj rendgen..užasno..di_zg kad sam pročitala tvoje postove, malo si me smirila.hvala ti.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

draga nina8, pišem samo da te malo utješim iako je prošlo već par mjeseci i tvoja bebica sigurno lijepo napreduje! naime, moj dragi je liječnik i kaže da od jednog snimanja ni tebi ni bebi neće biti ništa. druga je stvar da se slikavaš malo-malo. dakle, diši duboko, razmišljaj o tome da nisi znala i nisi se namjerno išla slikati trudna i da u golemoj većini slučajeva SVE bude U REDU! pusa!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bebica mi, hvala Bogu, lijepo napreduje, išla sam na duble test koji je sasvim uredan, sva mjerenja bebice su uredna, od srca, mjehura, ruku, nogu, glave, čak smo vidjeli da sisa palac i u 22 tjednu ima 550 grama, Galicia puno ti hvala na lijepim riječima, velika velika pusica.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super Nina, čestitam, baš mi je drago!!!

pepy26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam bila trudna 10-ak dana, a da nisam znala, i išla sam na rtg pluća (kontrolni nakon upale pluća)... Ugl,bila sam u komi kad sam saznala da sam napokon trudna!!! ali nakon razgovora sa docenticom Jordanovca bilo mi je lakše jer je rekla da će sve biti u redu... bila sam zaštićena, doze su minimalne (ne kao prije xy godina) i nitko nije bio sretniji od mene kada se sve pokazalo da je u redu na kombiniranom probiru u 12 tt

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super Pepy, čestitam na plusiću!!!

pepy26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Super Pepy, čestitam na plusiću!!!

hvala!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cestitam na plusu, pepy!

S ove strane bare se RTG radi skoro pa rutinski u trudnoci, pogotovo udova, celjusti i 'udaljenijih' dijelova tijela. Naravno da ga nitko ne preporuca iz ciste dosade ili zbog necega sto moze pricekati da trudnoca zavrsi, ali stvarno se oko toga ne radi drama.

U Zagrebu mi nitko nije htio slikati zub izmedju 6.5 i 9.5 tjedana pa smo popravljali napamet.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mozda je moje pitanje malo OT, al pitat cu tu da ne otvaram novu temu.
    Moze li trudnici, tj plodu stetiti kontakt s osobom koja ide na zracenje radi karcinoma?

pepy26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

...mislim da nebi trebalo...

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda je moje pitanje malo OT, al pitat cu tu da ne otvaram novu temu.
    Moze li trudnici, tj plodu stetiti kontakt s osobom koja ide na zracenje radi karcinoma?
    Onako zdravoseljački mislim da par sati nakon primljene terapije, ta osoba ne bi trebala biti u blizini djece uopšte, a kamoli trudnice. Ovo nagađam.

A sigurno znam da kod primanja radioaktivnog joda zbog štitne ( e sad ne znam je li to jača terapija) naredno vrijeme se ne smije biti blizu djece, koristi se svoj pribor za jelo, idealno bi bilo i zaseban WC.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

uh.... zm je bila 17.10, a 6. i 5.11 sam išla na rtg. Utješite me, molim Vas....

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    uh.... zm je bila 17.10, a 6. i 5.11 sam išla na rtg. Utješite me, molim Vas....
    A koji dio su ti snimali?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Plučai srce 1. dan,a drugisam klinku čuvala ona je šaku slikala

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Frendica je pala na mokrim stepenicama i gadno nabila trticu isto tako na samom pocetku trudnoce. Slikala je kriza, znaci taman TU regiju.
    Beba je danas savrseno zdrav 10-godisnjak, mali tenisac

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

S bebicom je sve ok

Početno

razumjem tvoje strahove, moj problem bio sličan pala niz kružne stepenice, rengen nekoliko puta, i kakao nisam razmišljala o mengi, shvatila dosta kasno da sam trudna, nisu mi više radili rengen nego samo premotali nogu , i rekli sljedeći put raditi pretragu koju smiju
    hodanje na štakama s nogom u gipsu preko koljena i nije pomoglo situaciji počela dobivati grčeve kao da ću dobiti mengu, simptomi spontanog, otišla u bolnicu tamo dobivala ljekove, ali nažalost izgubila djete. da li je zbog rengena ili tog silnog naprezanja sa štakama neznam
    nije smisao ove priće da te plašim, ali meni doktori rekli da moraju kasnije napraviti dodatne pretrage, pa će vidjeti da li postoji oštećenje,
    ali moj bebać nije tada izdržao, sve to
    a tebi želim puno sreće da sve dobro prođe

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala. Znam da postoji ipak mogučnost mada je sve sad ok. Tražit ću pretrage samo da dođem do iduće kontrole jer imam groznu upalu pa mi nije htjela ni trudničku sad davat dok upala ne prođe... Jsam oprezna, al sam i nepopravljivi optimist

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Drage (buduce) mame...

Molim vas ako itko ima iskustva sa slikanjem zuba (rtg) u ranoj trudnoci da me malo umiri...U trecem sam tjednu trudnoce i prije nekoliko dana sam radila rtg snimku, ciljanu, za samo par zuba. trajalo je sekundu. Jucer saznam da sam trudna, nakon sto sam napravila test zbog kasnjenja menstruacije od 3 dana (mislila sam do tad da nema sanse i nije mi bilo ni na kraj pameti) i nakon prvotne srece sjetim se te snimke od tada ne mogu prestat o tome razmisljati...Znam da sam sama kriva, ali tad mi menstruacija jos nije kasnila, nisam o tome razmisljala i eto...jako mi je sada zao sto nisam bila pametnija, zalosna sam i non stop citam raznorazne forume i nailazim na svakave teorije od: "Nece biti nista, premale su sanse" do onih puno gorih. Molim vas ako netko ima iskustva s tim da mi kaze nesto o tome. Vidim da upravo tu ima slucajeva koji su i puno "gori" i opasniji od rtg zuba, ali jako se brinem i bilo kakav utjesan post bi dobro dosao....

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Moram i ja da se javim jer sam u strasnoj tuzi,naime ja sam bila primljena u bolnicu pod sumnjom da se radi o sljepog crijevu,pa me poslao na slikanje,i tek onda ginekologu i on mi veli trudni ste kako niste znali,no i onda mi kaže to je rana trudnoća 3-4tj princip je sve ili ništa ...no moj anđeo uz sva krvarenja i probleme je opstao no kombinirani je jako los i doktor sad kaže da je djete bolesno jer je rtg mutirao stanice..neznam sto da mislim,idem na aminocintezu za koji dan no ako ima koja majka sa sličnim iskustvom neka mi se javi,((((

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •