-
Početak dohrane voćni sok? kako ga dati dojenoj bebi?
Kćerkica mi ima 4 mj. Vrlo vjerojatno je alergična na nešto i izbacivanjem kravljeg mlijeka iz svoje prehrane svi njeni osipi i točkice su se sveli na lišajeve na trbuhu, s tim se možemo nosit, a i pedijatrica kaže da nije strašno, proći će - samo neka doji. Isključivo ju dojim.
Pedijatrica je rekla da joj s 5,5 mj počnem davati malo svježeg voćnog soka (jabuka, kruška) u čaj, a sa 6 mjeseci ćemo kašice lagano.
E sad - mi ne konzumiramo čaj?! Nekako sam odbojna prema svoj toj kemiji i najviše volim običnu vodu i ne bih htjela bebu šopati zabojanim umjetnim čajevima, a i nemam pojma kako bih joj dala tekućinu? Grozim se bočice. Žlicom? Čašom??
Kako uopće dati voćni sok? S izdojenim mlijekom? S vodom?
(S pedijatricom nisam ništa prokomentirala jer se beba cijepila pa sam bila malo rastresena i nisam se snašla... i sad cijeli dan mozgam! Pao mi je mrak na oči kad je rekla "čaj" - zar ne zna da dojenoj bebi ne treba nikakav čaj?!)
-
bok marina,
najprije moram reci da SZO preporuca iskljucivo dojenje do 6 mj.
kad budes davala bebi sok mozes joj dati na zlicicu ili na casu, mala djeca znaju piti na casu samo im obicno ne dajemo pa ni ne znamo da to znaju
pokusaj, mozda ce u pocetku biti prolijevanja ali vjezbom dodje sve na svoje.
ja ne bi mijesala s nicim nego direktno u zlicicu ili na casu. ali to nije neko pravilo, mozes zapravo kako hoces.
sretno!
-
samo da jos dodam, obicno kad dijete kusa nove okuse onda nova hrana pomijesana sa majcinim mlijekom moze biti lakse prihvacena jer je dijete vec naviklo na majcino mlijeko. pokusaj pa ces vidjet sto bolje "prolazi"
-
Ne trebaš joj davati nikakav voćni sok.
Možeš sa 6 mjeseci starosti početi dohranu s voćnim kašicama.
Npr. 1. uzmi jabuku i malu žlicu, makni dio kore s jabuke i pomalo sa žlicom struži, tako dobiješ kašicu sitne konzistencije odmah na žlice i tako ponudiš bebi.
Npr. 2. oguli komadić jabuke i skuhaj na kratko, izgnječi vilicom i daj bebi, ili dodaj malo svojeg mlijeka
Npr. 3. oguli komadić jabuke i naribaj na sitni ribež, ponudi bebom, sa ili bez dodatka tvojeg mlijeka
Za piti ponudi vodu, u početku to može biti malo vode na žlici.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma