Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Bolovi u očima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Bolovi u očima

Nisam uspjela naći ništa slično, pa ako me možete uputiti.

Naime, sin od 8 g. već dosta puta (svakih par mjeseci) odjednom mi se počne žaliti na bolove u očima. Uvijek kad ga boli, u očima mu se vidi krmelj (nekad zna biti jako puno toga). Ali ne na kraju oka, nego skroz unutra. Da bi se uopće vidjelo, trebam mu dignuti kapak. I kao da ga to grebe, pa mu smeta. I on bude sav u panici.

Prvi put kad se to desilo bilo nas je strah dirati, pa smo išli na hitnu, pa u bolnicu, uglavnom cijela konfuzija a ništa konkretno nismo otkrili. Rekli su da ima dioptriju i da treba naočale, što smo mu odmah i nabavili.

Ali ponovo mu se javlja isto. Stavljali smo i kapi irivist, ali ništa ne pomažu. Samo kad mu fizički to uklonimo (što nije nimalo ugodno), prestaje bol. Meni to baš nije normalno, i strah me da ga ne povrijedim, jer ipak mu diram direktno oko.

Jel zna netko šta je to, zašto to dolazi, pa da probamo spriječiti.

Hvala.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma svašta može biti, možda ima suhe oči, možda folikularni konjuktivitis itd...Ne znam gdje ste bili na pregledima, ali mislim da bi ga specijalista trebao temeljito pogledati, pa da mu provjeri briseve, pa biomikroskopijom oko, pa fundus.... Mislim da te tegobe nemaju veze s dioptrijom, prije bi rekla da se dešava neki konjuktivitis (može biti i alergijski), u najmanju ruku. Možda da odete do dr. Striber u Klaićevoj ili privatno u pol Exacta, utorkom ujutro tamo radi, ako ne znaš kud bi. Nemojte sami to lječiti, to je postalo kronično. Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti na brzom odgovoru.
    Šta bris oka ili?
    Do sada su mu kapali one kapi za proširenje zjenica i gledali na nekom aparatu.
    Naručeni smo za nekoliko tjedana kod oftalmologa u bolnici. Da li krenuti od tuda, ili odmah privatno? Ineče nismo iz zg.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da, naprave se brisevi spojnice oka, na neke bakterije i klamidiju (ako se procjeni da je potrebno).
    Znači gledali su mu fundus (pozadinu oka) oka kad su širili zjenicu.
    Svašta se zna previditi na očima, nije ni svaki privatnik rješenje, a bome ni "hitna", tako da ne zna šta da ti kažem.
    Ja nekako ne bi čekala nekoliko tjedana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Misliš da je previše čekanja?
    Ne bih htjela paničariti kao prvi put. To mu fakat prođe kad skinemo. Ostaje neko vrijeme crvenilo u oku ako ne skinemo odmah, pa valda izgrebe oko.
    A i ako idemo odmah, tog krmelja ionako više nema, reći će da smo bezveze došli. Sad je sve 5.
    Spomenula si biomikroskopiju. Što je to? (idem proguglat...)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... ma čini mi se da su baš s tima aparatom za biomikroskopiju gledali oči kad su mu širili zjenice.

Nego, palo mi je na pamet nešto drugo ... jel moguće da je to ima veze s prehladom? Malo je prehlađen. Curi mu nos.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mikroskop s kojim pregleda detalje šarenice, rožnice, očne sobice...neki ga zovu "špalt". To su vam sigurno već radili.

Gledaj, tebe to muči, problem se ponavlja, treba nešto poduzeti da problem ne bi postao još veći (od izgrebane rožnice).
    Meni je manja šteta doći uzalud, nego zakasniti, pogotovo kad je oko u pitanju, ne vidi se sve izvana.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Konjuktivitis je česta pojava uz prehladu, može biti, ali to je sad gatanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš pravo. Hvala ti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •