Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: centralno naručivanje - datum pregleda, pretrage

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno centralno naručivanje - datum pregleda, pretrage

Da li postoji propis/pravilnik koji određuje u kojem roku su bolnice dužne odgovoriti na mail/telefaks o datumu obavljanja pregleda/pretrage

ili to, kao i mnogo toga, ovisi o samoj bolnici

da li i za pretrage kao što je vađenje krvi ako mora biti obavljeno u bolnici vrijedi da se mora dobiti datum unutar mjesec dane ili je to samo za obavljanje prvog pregleda?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za vađenje (obično) se ne naručiva,dođeš ujutro od 7-10 i vadiš krv.

Sad kaj te zanima u svezi krvi,ako vadiš za alergije prije provjeri dal imaju tokaj te zanima, jer se meni desilo u zadnjih godinu dana da nisu imali ( u klaićevoj) pa smo išli na Sveti duh.
    za genetiku se vadi u dogovoru s genetičarem.

sad u svezi prvog pregleda, dobiš informaciju (U pričam o Klaićevoj) kroz koji dan ,a možeš i njih i zvat i ispričat kaj trebaš.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma svekar mi mora vaditi krv vezano za neki tumorski marker

zvali smo par bolnica, najranije za mjesec dana može doći na red za vađenje, a negdje i za 2 mjeseca

stvar je u tome da iz jedne bolnice nikako da se jave na mail, a telefonski se ne žele razgovarat, pa me malo bijes uhvatio i zbog toga me zanima da li imaju kakav rok za odgovor

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam tatu naručivala za neki pregled u vinogradskoj putem maila i javili su mi se za pola dana.

za ostale bolnice ne znam.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni se inače brzo jave, ali zbog toga što ovi odugovlače danima zanima me da li postoji određeni propis/pravilnik ili nešto slično da im fino pošaljem u kojem roku su dužni odgovarat

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam ovo prije par dana dobila na mail

copy-pastam

PROSLIJEDITE DALJE DA I DRUGI PROČITAJU...
    Halo ljudi u HZZO-u postoji broj telefona na koji se nazove kad imaš obaviti neku pretragu. Znači imaš uputnicu, a ne da ti se zvati bolnice i naručivati se.
    Lijepo nazoveš broj 4595 183 ili 4596 184 ostaviš svoje podatke (ime i prezime) i broj telefona na koji te mogu dobiti.
    Kroz par dana zove žena s tog broja i obavještava gdje ima slobodnog mjesta i kada (uključene su i privatne poliklinike koje imaju ugovor sa HZZO-om).
    Ja sam živi svjedok da taj broj funkcionira. U roku 2 dana mi je zvala da mi je našla termin za dan poslije.
    Sretno kome treba. Naravno da za taj broj nitko nije čuo uključujući niti liječnike (valjda im se ne radi pa nisu objavili putem medija)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sorry mislila sam da trebaš nekaj za bembače, nadam se bu te to složili

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ovo prije par dana dobila na mail

copy-pastam

PROSLIJEDITE DALJE DA I DRUGI PROČITAJU...
    Halo ljudi u HZZO-u postoji broj telefona na koji se nazove kad imaš obaviti neku pretragu. Znači imaš uputnicu, a ne da ti se zvati bolnice i naručivati se.
    Lijepo nazoveš broj 4595 183 ili 4596 184 ostaviš svoje podatke (ime i prezime) i broj telefona na koji te mogu dobiti.
    Kroz par dana zove žena s tog broja i obavještava gdje ima slobodnog mjesta i kada (uključene su i privatne poliklinike koje imaju ugovor sa HZZO-om).
    Ja sam živi svjedok da taj broj funkcionira. U roku 2 dana mi je zvala da mi je našla termin za dan poslije.
    Sretno kome treba. Naravno da za taj broj nitko nije čuo uključujući niti liječnike (valjda im se ne radi pa nisu objavili putem medija)
    baš me zanima da li ovo funkcionira.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam čula da pali,ali nisam upotrebljavala osobno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pali, probala sam, isti dan su mi javili! Samo jedan od ta dva broja ne radi, ne znam koji jer sam zametnula papirić

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super, hvala na info, imala sam ja to negdje u glavi jer sam čula za to, no nije mi bio problem poslati mail svagdje gdje svekar uopće može ići nego me baš razljutilo da nisu u stanju već nekoliko dana odgovoriti na mail nego se samo datum narudžbe čeka toliko dugo

shvaćam čekanje na vađenje, shvaćam čekanje nalaza, ali ne shvaćam davanje datuma koji im program automatski izbacuje i slanje maila nazad poslom koji može trajati danima bez obzira koliko takvih bilo

a kad dođeš osobno onda su dužni odmah dati datum

znači, dok ja čekam mail iliti odgovor na telefaks u tih par dana se naručilo valjda još 50 ljudi ispred koji su iz Zagreba i uspjeli su doći osobno naručiti se, ne kužim u čemu je problem dati datum

zbog svega toga me zanimalo da li postoji propis koji to regulira

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imaju zakonski rok u sljedeća 2 radna dana odgovoriti i dati termin, termin ne mora biti u roku 30 dana nego kad ga imaju

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koji zakon pliz

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

od ranoga jutra zovem hzzo pravnu službu da dobijem odgovor na pitanje, nema šanse ih dobiti, telefon se raspada od zvonjave ( i to 2 komada ), ali nitko niti da bi

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Malo friških informacija: upravo zvala na drugi broj i gospođe je rekla da za djecu nisu obavljali narudžbe. Isto tako kaže da više ne vraćaju troškove prvog pregleda obavljenog u privatnim klinikama (ako se čeka dulje od 30 dana). Što kaže zakon? Gdje to uopće mogu pročitati?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •