-
Uz program redovnog cijepljenja, cijepiš se protiv HPV-a, protiv tetanusa, protiv hepatitisa B, protiv vodenih kozica, protiv streptokoka, protiv svinjske gripe, protiv...protiv...i na kraju rikneš ako netko kihne kraj tebe jer ti je imunosni sustav zakržljao...sve su vakcine odradile umjesto njega...a onda se pojavilo nešto novo...
Šalu na stranu.
Moja frendica iz djetinjstva (koja mi sigurno ne bi dala loš savjet), rekla mi je da je dovoljno cijepiti djecu cjepivima iz redovnog programa. Žena je medicinska sestra i cijeli život radi na pedijatriji.
Prije dvije godine sam mislila da ću morati promijeniti pedijatricu jer mi je mali bio svako malo napadnut od streptokoka. Svaki puta kada dođemo, ona nas pokušava predbilježiti za cjepivo protiv streptotkoka. Ne shvatite me krivo, nije mi do tih 500 i nešto kuna, ali se bojim da njoj jest. Što ako ona želi cijepiti dijete samo da bi naplatila? Ne, nisam paranoična. Frendica mi je upravo to i naglasila - da je cijena cjepiva bitan razlog zašto ga pedijatri zdušno nude!
I uvjeravala me ona u tih par mjeseci da će cijeli život imati te probleme, da čim ide u vrtić mora se cijepiti protiv streptokoka jer je stalno izložen. Međutim, Bogu hvala, mali je nakon te nemile epizode bio godinu dana u komadu zdrav...stekao mu organizam imunitet unatoč antibioticima koje je morao uzimati u tom nemilom razdoblju. I bez cjepiva. A dokorica poslije šuti...
I naravno, potpisujem Cubanu. Postoje i gore posljedice nezaštićenog seksa od HPV-a.
Podsjećam, najprije su nam govorili da kondom štiti od svih spolnih bolesti.
Onda se pojavilo cjepivo protiv HPV-a, pa se nakon toga teorija izmijenila - sada kondom štiti od svih spolnih bolesti, osim HPV-a.
Čekajmo da se pojavi cjepivo protiv AIDS-a.
A iza svega toga je jedan nevidljivi novčani tok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma