Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: KOLIKO KUPITI ROBICE ZA PRVE DANE

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno KOLIKO KUPITI ROBICE ZA PRVE DANE

Pozdrav svima!

Molim mame da mi kažu koliko bodija, odjela, benkica i sl. stvari i u kojim brojevima trebam nabaviti za bebicu za otprilike prva dva mjeseca. Našla sam na netu popis osnovnih stvari ali me zanimaju vaša iskustva i vaša praksa jer ne bi htjela nabavit toga previše a ni premalo.
    Termin mi je za mjesec i pol dana.
    E da, i koje bočice bi mi mogle preporučiti? Hvala

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne smije se pisati o bocicama jer nije u skladu s pravilima foruma.
    Benkica sam imala 10 , ali nisu mi bas nesto , bolji su mi body-benkice . Odjelaca isto oko 10 komada i to sam gledala kupovati malo vece jer u prvih mjesec -dva beba redovito prerase svu robicu.
    S prvim djetetom mi se dogodilo da sam 50% kupljene ili dobivene robice prosljedila dalje skupa s etiketom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

za ovo vreme ja bi ti preporucila samo bodice i ona odelca pidzamice (sa stopalima) ali sa dugim rukavima.

za napolje bi bilo dobro da imate skafander, uzimet veci broj da moze sa odelcetom unutra pa ako je vruce otkopcate skafander.

benkcie ne bi kupovala to je toliko nezgodno i nemam pojma ko je to smislio.

dobra je i kombinacija bodi sa donjim delovima kao trenerkom. ali je zeka definitivno najbolja stvar

komada pa sta znam dosta je 5 komada tih zeka.
    peres, osusis na radijatoru.. desi se da popiski ili da ga ja iskvasim sa mojim mlekom jer curi iz jedne dok sisa iz druge

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Znam da će netko drugi pitati pa da pitam ja - zašto ti treba bočica?

Ja sam za početak imala 5-6 bodija, dosta praktični su bili koji se nisu navlačili preko glave nego kao benkice imale su kopčanje ili vezanje sa strane- rastvoriš to na podlogu, bebicu na to, navučeš rukaviće i ostalo kopčaš/ vežeš. Bolje nego navlačiti preko glave, leđa, trbuha pa još rukice, a oni onako krhki, nestabilni...

Imala sam isto toliko tutica, s obzirom da će biti zima, trebat će ti one tople. Meni su najdraže bile s kopčanjem između nogu ili dijagonalno od vrha do prstića jedne noge. Oni koji se kopčaju na leđima/ guzi su mi bili bezveze, izbjegavala sam ih.

Trebat će ti i čarapica, kapica, nekakva deblja jaknica ili odjelce. Dekica i to je valjda to.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

joj, i mene ovo jako muci. nije da je neka nauka ici kupiti ak zafali, ali opet...nije da mogu potrositi tonu novaca na robicu koju ce odmah prerasti.
    :?

i dva mozda glupa pitanja, jel maloj bebi koja doji treba podbradak? vidim ga u svim onim nekim kompletima za novorodencad, a opet mi se cini boljim eventualno stavti nekakvu gazu, pelenu... i isto tak negdje vidim one pamucne kapice koje dodu uz pidzamu. kaj je uopce pametno staviti bebi kapicu za spavanje?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A zimi nitko nije bebi oblačio štramplice? :/ Ja sam kupila i štramplica jer mi nekako hladno zvuči da je samo u tom odjelcetu i bodiju :/

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    A zimi nitko nije bebi oblačio štramplice? :/ Ja sam kupila i štramplica jer mi nekako hladno zvuči da je samo u tom odjelcetu i bodiju :/
    Ja nisam našla tak male i žalila se mami, pa mi se nasmijala i rekla da nije potrebno...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam i sa prvim djetetom imala štramplice (00 broj), ali kako je ona rođena u proljeće, nosili smo ih samo kad negdje idemo pa joj obučem frajerske hlače Po kući nije bilo potrebe da joj oblačim.

Sad, ne vjerujem da ću i ovaj put oblačiti štramplice po kući. Ali kad idemo pedijatru, ili kad izađemo van u skafanderčiću. Nekako ne mogu zamisliti da ga vodim bez štramplica :/

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zaboravila sam spomenuti da se maleni treba roditi 30.11. (a mogao bi lako i sredinom 12.mjeseca )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

desetak bodi-benkica, ali ne manjih od veličine 62
    jest da im je to u početku veliko, ali toliko brzo rastu da je stvarno grehota kupovati one majušne brojeve (moja djeca su rođena jako sitna i nije mi smetalo podvrnuti rukave)
    7-8 ovakvih bez rukava kao što je na slici
    http://www.njuskalo.hr/image-w450/od...ika-954587.jpg
    (ovo plavkasto - žučkasto)
    pamučna podstavljena jaknica i kasnije skafander
    dvije kapice

i zapravo ti ništa više ne treba od odjeće

ako imaš od koga posuditi, neka ti ne bude problem jer ćeš vidjeti da če ti gomila robe ostati nikad iskorištena; računaj da djeca u prvih mjesec dana u prosjeku narastu po 6 - 7 centimetara

nabavi jednu do dvije pamučne dekicu (iako možeš vani pokrivati i ručnicima za plažu; ja sam tako radila jer se lakše održavaju)
    i desetak tetra pelena

i fakat ti više ništa ne treba

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="tajuska"]

i dva mozda glupa pitanja, jel maloj bebi koja doji treba podbradak? quote]

ne treba, isto kao ni kapa kad je u kući

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam rodila u 12 mjesecu, štrampe za tako male bebe stvarno nisu potrebne

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Većinom je sve pobrojano no možda je za razmisliti da se uzme vreća umjesto skafandera. Čini mi se lakše za ubaciti bebu. Mi smo imali neku u 2 dijela pa sam gornji mogla skinuti u AS, a donji je imao prorez za remen. Mislim da sa skafanderom bebe ne smiju u AS. Neka me netko ispravi ako griješim-
    Svakako potpisujem za robicu koja se ne navlači preko glave. Moja T. dan danas protestira kad nešto ide preko glave.
    Apri me nasmijala sa 62 i "malom" djecom. Nama je 46 bilo puno preveliko a u 62 smo ušli tek sa 6 mjeseci, ali mi smo bili van kategorije, rođeni 2 mj ranije...
    Iako je siječanjska beba nisu nam trebale štramplice.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pa nije klasičan skafander, to je ko deblje odjelce... zar ni s time ne smije u as?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam kupovala bodiće 62 i 68 veličine, i kupovala sam ona odelca koja dole imaju stopala a gore su bez rukava. Imala sam toga valjda 5-6 komada (tačno se sećam 2 coconout bodića 62, i tri neka druga 68) i nekoliko tih odelca. Tri para čarapica, jedan kao duks-jakna, napred na kopčanje (bilo je proleće). Imala sam i dva kao donja dela trenerke, sa stopalima (ja bih radije tako nešto bebi obukla umesto štramplica jer ne znam da postoje štrample koje su 100% pamučne). Dve pidžamice, to su ustvari bila odelca sa dugim rukavima. 10 tetra pelena, frotir sa kapuljačom za kupanje i to je bilo to.
    Dobila sam još nekoliko kompletića za oblačenje, bake su nakupovale još dosta stvari ali to sve tek kad se N rodila jer nisu htele pre
    Kapu pamučnu sam joj stavljala samo posle kupanja nekih 10-tak minuta jer sobu nismo posebno dogrevali a večeri su nekad bile sveže.
    Portiklu nikad nismo koristili. Mada, možda nije loša kad beba puno bljucka i slini da je ne moraš svaki šas presvlačiti.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zašto bočice?Pa nemam pojma, tak je pisalo na netu kao dio osnovne opreme...

Cure, hvala svima na savjetima?A sad u shoping,jedva čekam!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Apri me nasmijala sa 62 i "malom" djecom. Nama je 46 bilo puno preveliko a u 62 smo ušli tek sa 6 mjeseci, ali mi smo bili van kategorije, rođeni 2 mj ranije...
    ma da, nisam mislile na slučajeve nedonoščadi, blizanaca...
    ali prijevremeni porod te "zadesi", nema tu planiranja.
    onda pošlješ bilo koga da kupi te malene stvarčice.

(moj sin je iz rodilišta izašao sa 2500 grama. mrva obična. nakon mjesec dna je imao 4300 i nosio 68)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam K. prvih mjesec dana uvijek stavljala tanku pamučnu kapicu poslije kupanja (tako mi je rekla patronažna i to mi se činilo pametno obzirom da je jesenska beba) koju bih skidala nakon nekih sat vremena.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

15-20 tetra pelena i 5 onih za pricvrstiti tetra pelene (mislim da se zovu svedske). pamucnu kapicu smo i mi stavljali nakon kupanja barem pola sata. stramplice nismo imali, a boca ti je apsolutno nepotrebna ako mislis dojiti. dobavi si spisak sta moras nosit u rodiliste.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj tender prvotno napisa
    Zašto bočice?Pa nemam pojma, tak je pisalo na netu kao dio osnovne opreme...
    Računaj na dojenje (malo proučiš materiju na portalu, a i na forumu ima dosta informacija) i uštediš! A baš da zagusti, vjerojatno je svaka jednako dobra. Mislim da ima nekih s kao anatomskim onim dijelom što ide u usta (kako se to zove? :? ). Ja sam maloj kupila staklenu (kad sam mislila da će izdojeno htjeti na bocu, ali se ona odlučila na žlicu, na radost oca svoga ) zbog tog bisfenola mada sad ima proizvođača koji naglašavaju da su njihove bez...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa
    dobavi si spisak sta moras nosit u rodiliste.
    Uh, kad se ja sjetim što sam sve potrpala u tu torbu . Bilo je tu i mlijeka, muslića, zdjelica, žlica, ne bi da sam na pusti otok išla... Kad sam krenula u rađaonu, jadna sestra je tražila još vrećica da joj stanu sve te moje stavri koje sam bila povadila...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da ne otvaram novu temu, a ima veze i s temom u naslovu, kako ste obukli dijete kad je izašlo iz rodilišta na zimu? Imam bodi-benkicu, odjelce sa stopalima i na to sam mislila skafander (veličina za 3. mj. pa će biti oveći) pa umotati s dekom kad ga svežemo. Jel treba neki šal lagano prebaciti da ne udiše direktno hladan zrak? :? Autom možemo do ulaza rodilišta na par metara. Od parkinga do kuće 30-ak metara.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tako sam ga ja obukla (kraj drugog mjeseca) bodi s dugim rukavima, plisana tutica, skafander sa kapuljacom, kapica i preko svega dekica i to je to, bez icega preko lica.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nama su na tecaju rekli da vise ne daju spiskove sta treba donijeti u rodiliste za bebu jer bi onda ispalo da oni niceg nemaju. ja sam si dobavila spisak od cure koja je rodila 6 mjeseci ranije. i trebalo je sve, jer oni stvarno nista nemaju.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Da ne otvaram novu temu, a ima veze i s temom u naslovu, kako ste obukli dijete kad je izašlo iz rodilišta na zimu? Imam bodi-benkicu, odjelce sa stopalima i na to sam mislila skafander (veličina za 3. mj. pa će biti oveći) pa umotati s dekom kad ga svežemo. Jel treba neki šal lagano prebaciti da ne udiše direktno hladan zrak? :? Autom možemo do ulaza rodilišta na par metara. Od parkinga do kuće 30-ak metara.
    a kaj smije sa skafanderom u as?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne smije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Kora prvotno napisa
    Ja sam K. prvih mjesec dana uvijek stavljala tanku pamučnu kapicu poslije kupanja (tako mi je rekla patronažna i to mi se činilo pametno obzirom da je jesenska beba) koju bih skidala nakon nekih sat vremena.
    jesi li to stavljala zato što si vjerovala patronažnoj ili zato što ti misliš da to stvarno tako i treba?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A preko lica možeš staviti tetra pelenu ako želiš. Ne onako direktno na usta, nego malo višlje iznad glavice pa lako skineš kad uđete u auto.

Mene isto malo buni taj izlazak iz rodilišta. Jer koliko sam upratila piše se da beba ne smije u autosjedalicu u skafanderu :/

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prebrze ste za mene

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mene sad zbunjuje taj skafander... ja sam mislila na ovo: http://www.cunda.de/Shop/HtmlProduct...7&pClr=%271%27

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to tvoje je od pliša i nije kritično za sjedalicu, osim ako je predebelo.
    najbolje je između djeteta i pojasa imati što manje i što tanje slojeve kako ne bi došlo do proklizvanja.
    skafanderi i šuškave jakne su potpuno nepoželjni, da ne kažem - zabranjeni.
    dijete je najbolje skinuti u autu i lagano odjeveno staviti u AS. onda se preko može pokriti dekicom, ali IZNAD pojaseva.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sta niti u onim AS koja su u kompletu sa kolicima (3 u 1)?? cini mi se da se lijepo moze vezati dijete u onome?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

može se vezati, ali i pri djelovanju male sile dijete ide prema naprijed, ključne kosti se svijaju prema natrag i dijete proklizava iz sjedalice

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mislim da je najjednostavnije bebu obući u malo deblju odjeću i već u bolnici je staviti u AS, prekriti dekicom i tako nositi do auta. Ako baš bude ciča zima, uvijek se može još jedna deka prebaciti preko čitave AS i tako nositi. A skafandere ostaviti za period kad se malo uvježba oblačenje i skidanje. Moram priznati da je meni sa mrvicom od jedva 2 kg trebalo neko vrijeme...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jesi li to stavljala zato što si vjerovala patronažnoj ili zato što ti misliš da to stvarno tako i treba?
    I jedno i drugo. Meni je bilo prvo dijete i nisam imala nikakvog iskustva, a budući da se K. rodila s malo kosice i da smo joj kod kupanja močili glavu, činilo mi se da joj ne može naškoditi da joj na takvu samo ručnikom osušenu glavu stavim kapicu. Ne znam kaj je u tome loše, iako imam frendice koje bebicama ne stavljaju kapicu nikad iza kupanja. Budući da uskoro očekujem drugu bebu i njoj planiram stavljati kapicu poslije kupanja, ovaj puta zato što stvarno mislim da tako treba.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa
    a kaj smije sa skafanderom u as?
    Ja se lomim šta napraviti. :/ Znam za skafander versus auto-sjedalica i nisam pametna šta napraviti... kako da ga obučem za auto-sjedalicu? Još pogotovo što je moj skafander, rekla bih, za dijete od 2-3 mj., dakle, oveće. Imam osjećaj da će, u početku, plivati u tome...

Mi u našim kolicima-košari imamo sve za vezati bebu tako da se ne mrda lijevo-desno i da ne ide gore dolje. Košara je dosta glomazna, čvrsta, ono kompaktna... i može se improvizirati da se učvrsti između stražnjeg i prednjeg sjedala. I to bih se usudila SAMO zato što smo mi od zgrade rodilišta udaljeni par minuta (pet minuta s crvenim na semaforu) autom. Pa, opet, premirem šta napraviti. Uostalom, ova mi informacija o oblačenju treba i za kasnije kad budemo išli na redovne kontrole/preglede.

Ako ga stavim u auto-sjedalicu, jer sam apsolutni pobornik vezanja non-stop, ne znam da li je dovoljno da ga obučem u bodi-benkicu dugi rukav, plišano toplo odjelce, debela kapa - zavežemo ga u autosjedalicu... ušuškamo u deku... stavimo tetru malo preko lica i siđemo dolje u auto? Opet, bit ćemo stvarno kratko na zraku, ali svejedno mi se to čini malo previše lagano, samo pod dekom... :? Hajde da je temperatura kao sad, ali šta ako padne na nulu ili niže. :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    može se vezati, ali i pri djelovanju male sile dijete ide prema naprijed, ključne kosti se svijaju prema natrag i dijete proklizava iz sjedalice
    Užas. Užas.

Nisam to znala. Znala sam samo da se ne smije u skafanderu, ali ne neki konkretni argument zašto. Nezamislivo. Da ne govorim o onima koje sa skafanderom ili ne, drže malo dijete u naručju iz rodilišta. Takvima bih odmah navukla i socijalne službe i policiju na vrat. Ali to je neka druga tema.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Ako ga stavim u auto-sjedalicu, jer sam apsolutni pobornik vezanja non-stop, ne znam da li je dovoljno da ga obučem u bodi-benkicu dugi rukav, plišano toplo odjelce, debela kapa - zavežemo ga u autosjedalicu... ušuškamo u deku... stavimo tetru malo preko lica i siđemo dolje u auto?
    Nemaj brige, mi smo lani nedonošče od 2 kg tako donijeli kući u siječnju i nije bilo nikakvog problema. Kao što sam ranije napisala možeš jednu deku staviti na bebu a drugu preko AS. Onako preko ručke da beba bude "u šatoru" za slučaj da pada ili puše pa držiš ručku preko deke.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

lani=zimus. Vadim se na mamneziju (ne znam hoće li paliti i kad se vratim na posao).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

karamazonka, ja ne vidim šta je tu toliki problem? Obuci bebu u porodilištu u skafander ako se plašiš da će joj biti zima, iznesi je na rukama, uđete u zagrejan auto, tamo lepo sedneš (držim fige da te ne režu pa da stvarno lepo sedneš), skineš bebu u toplom autu, staviš ga u AS, vežeš, pokriješ.... Isto to samo obrnuto kad stignete kući.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    karamazonka, ja ne vidim šta je tu toliki problem? Obuci bebu u porodilištu u skafander ako se plašiš da će joj biti zima, iznesi je na rukama, uđete u zagrejan auto, tamo lepo sedneš (držim fige da te ne režu pa da stvarno lepo sedneš), skineš bebu u toplom autu, staviš ga u AS, vežeš, pokriješ.... Isto to samo obrnuto kad stignete kući.
    Pa, vidiš, meni to uopće ne bi palo na pamet, a zvuči kao jedno od rješenja. Isto kao što je isto dobra fora ovo s dodatnom dekom "kao šatorom" što spominje Grom. Nemam blage veze o prijevozu beba po zimi, a prestravljena sam s čitavim nizom stvari... zato moje pitanje.

Hvala svima na sugestijama.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A za varijantu da ga u porodilištu staviš u AS, bez oblačenja skafandera, možeš preko plišanog odelca da mu obučeš neki džemperić na skopčavanje napred, ili duksić, pokriješ ga i to je to. Dva minuta do auta mu neće ništa biti.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni to skidanje i oblačenje skafandera u autu uopće ne zvuči praktično. Ne znam ni kako bi mi sad to pošlo za rukom, a kamoli kad sam prvo rodila :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa znam Ninči, ali ako je žena u panici da će joj se dete smrznuti, a u AS ne može u skafanderu ja ne vidim bolje rešenje. Ja sam bebu isto iznela na rukama (ali bilo je proleće) jer sam imala AS bez baze i nije bilo šanse da to montiramo/demontiramo da bismo bebu izneli u AS iz porodilišta.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako stavis bebu u AS u rodilistu i pokrijes ga dekicom sigurno mu nece biti nista tih par metara. ne bi mu bilo nis ni bez dekice. nisu bebe od stakla.

znaci dovoljno je da ima majicu, preko nje neku toplu vesticu, dole toplije hlacice i carape, tako ga svezes u AS i pokrijes dekicom.

bitnije od malo hladnoce je da ga pravilno smjestite u AS (ne u kosaru, ako sam dobro skuzila da to imate, kosara nije dobra) i vezete, i da AS pravilno vezete pojasom od auta ako nema isofix.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma najbolje roditi kod kuće i onda nema čovjek ovakvih briga

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo bebu u rodilištu stavili u AS. Toplije obučena, bez jakni, vreća i skafandera, pokrivena s par dekica jer je vani bila ciča zima. Pitaj možeš li je odmah tamo pri oblačenju staviti u AS, ne vjerujem da će ti raditi probleme oko toga.

Što se tiče veličina robice za novorođenče, moja Lucija je rođena 12 dana ranije (službeno je to unutar onih prihvatljivih 2 tjedna prije tako da je daleko od nedonoščeta) i ginekolog mi je rekao da je sitnija ali nisam znala da će biti baš tako majušna - 45 cm, 2650 po izlazu iz bolnice. 56 nam je bio oooogroman, i s potfrkanim rukavima a o 62 smo samo sanjat mogli. Tek s mjesec dana smo polako počeli s 56com.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma najbolje roditi kod kuće i onda nema čovjek ovakvih briga
    UH da!

Nego, moja svekrva uvjerena da uopče ne moram stavljati bebu u AS po izlasku iz rodilišta jer kao imamo košaricu u koju čemo ga ljepo "spakirati" i ja ču sjedat s njim na zadnjem sicu i držat košaricu. Ja stalno tupim da želim autosjedalicu odmah al ona je toliko uporna da nam to ne treba jer kao imamo 10 minuta do doma.

Bilo kako bilo ja sam odlučila svog Špira vozit u autosjedalici, pa me zanima jel stvarno tako komplicirano to stavljanje bebe u AS po izlasku, jer me ona uvjerava da je beba premala za AS :/

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nije,,,sestra ti ju tamo lijepo obuce i smjesti u AS,,,zabundas ju, i samo poheklas pojasom.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam svoje odmah po izlasku bolnice stavljala u AS i tako do dana današnjeg, a bolje da ne spominjem komentare na to.
    Ne volim skafandere jer mi se čini da pregrijavaju dijete, inače radim isto kao Višnja, ili dijete zamotam u deku pa odmotam u AS.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •