Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Nepoznat uzrok neplodnosti i pobačaja u 20. tjednu,kako se usuditi opet?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Nepoznat uzrok neplodnosti i pobačaja u 20. tjednu,kako se usuditi opet?

Ukratko-osma godina braka,idiopate, jedna trudnoća iz 4. IVF-a (ne računam prirodnjake i inseminacije).
    Trudnoća je bila uredna i sa 20 tjedana šok-beba mrtva. Od tada je prošlo više od 7 miseci.
    Imunizacija-NIJE
    Brisevi-uredni
    Šećer-nije
    TORCH-nije
    Parvovirus-nije
    EBV virus-nije
    EA-nije
    EBNA-nije
    Urinokultura-sterilno
    Krvna slika-odlična
    Geni sklonosti trombofiliji-sve uredno
    Homocistein-uredan
    Štitnjača-sve ok
    Hormoni-uredni
    Lupus antikoagulant-uredno
    aCL/ACA IgG i IgM-uredno
    Kariogram supružnika-uredan
    Kariogram ploda-uredan
    UZV abdomena-uredan
    Urološki sve ok
    Nefrološki sve ok
    Genetski sve ok
    Ginekološki sve ok
    Feritin-u donjoj granici
    Trenutno čekam nalaze FRAXA sa Rebra(neman pojma šta je to, ako neko zna nek mi objasni)

Ima li još nešto šta bih mogla napravit? Ima li neko sa sličnim iskustvom, a nije nađen uzrok pobačaja (trudnoće od 20 tjedana pa nadalje) a da je ostvarena druga trudnoća i da je bilo sve ok?
    Hvala!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kinki prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li neko sa sličnim iskustvom, a nije nađen uzrok pobačaja (trudnoće od 20 tjedana pa nadalje) a da je ostvarena druga trudnoća i da je bilo sve ok?
    Hvala!!!
    Kinki, jako mi je žao.

Mislim da ima - mačkulina, martina123 - ali kod njih su bile neke stvari s trombofilijama, iako je, ako sam dobro shvatila, medicinski teško reći - da, to i to je bio uzrok pobačaja.

Mislim da su obje bile na terapiji heparinima, a što se s njihovim trudnoćama dogodilo, na kraju, meni je nejasno, mislim da je i martini123 bilo teško kad je, na kraju, shvatila da nije niti u trombofiliji ključ i da nije niti fragmin rješenje i da je dobar dio u, ma koliko to teško bilo, "sreći", što god to značilo, a da je i možda taj gubitak trudnoće bio slučajnost.

Obje su nakon toga imale OK trudnoće sa živorođenim i zdravim bebama, martina123 sa smrzlićima iz te iste mariborske stimulacije.

Kako se usuditi - na to ti nemam odgovor, a obje ove cure više ne pišu, mislim da ćeš do martine123 prije preko foruma mameibebe, privatnom porukom.

Nadam se da ćeš uspjeti doći do ove dvije cure.

Sretno !

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kinki, mi smo prije nekoliko godina izgubili bebu u 21 tjednu trudnoce - jos mi je tesko kad se sjetim tog perioda.
    Ostala sam bez plodne vode, uzrok nepoznat ...

Odmah nakon izlaska iz bolnice sam zvala Maribor i raspitala se kada mogu doci na FET, FET nije uspio ali zato je postupak godinu dana nakon gubitke bebe uspio.
    Neznam sto da ti kazem, svi smo mi drugaciji - prosla sam tobogan emocija od histerije, suza, bjesa i osjecaja krivnje.
    Termin u Mariboru me drzao i nisam imala dvojbe da ce bas taj postupak biti uspjesan.

U trudnoci me bilo strah do rezultata amniocinteze, nakon toga sam se opustila i samo uzivala.

Znati ces kada ces biti spremna za novu trudnocu - slobodno mi posalji PP ako ti nekako mogu pomoci ...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Kinki, baš sam se neki dan pitala gdje si i kako si..... zašto se ne javljaš.

pitaj i Tibi (izgubila blizance iz IVF-a prvi puta)...... iako ne znam šta je kod Tibi bio slučaj....... sad ima blizance, zdrave živahne i ljupke doma.

Puno te pozdravljam i nadam se da ćeš skupiti snage za dalje.... kao što je pisala Ina33, često se takvim ishodima ne zna uzrok ali je sigurno jedno, šanse da se ponovi su male, nikakve, iako ti strah nitko neće moći uzeti. Kao što rekoh, pitaj i Tibi na PP

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam puno. Znam za Mačkulinu i znam kako doć do nje. Ma kod mene su i ti nalazi za trombofiliju ok. A šta se tiče spremnosti, ne znam kakav je to feeling..Kako znat da si spreman?Kad mi se prestanu noge odsicat kod posjeta bilo kojem doktoru? Kad mi se prestane rigat na spomen ginekologa? Kad prestanem padat u nesvist kad posumnjam da sam trudna...uffff...Inače sam se jako dobro nosila sa svime, gotovo sam isti dan prešla sa faze negiranja u fazu prihvaćanja...Ali pomisao da ću opet morat prolazit kroz isto-to me satare. Beba je bila zdrava, moje tijelo ju je iz nekog razloga eliminiralo a nisu našli koji je to razlog. To me satire. Lakše bih se nosila s činjenicom da je beba bila bolesna, da joj nije bilo spasa. A možda i ne bih, šta ja znam, nema tu lakšeg ni težeg...Da bar mogu prirodno zatrudnit, pa da tijelo odluči samo za sebe...Ovako se počinjem pitat jel odlazak na IVF borba protiv tijela, jel ono zna bolje od doktora? Možda s razlogom odbija zatrudnit-sigurno postoji razlog,nema slučajnosti u biologiji....Al eto, doktori u određenom trenutku prestanu tražit razlog, postaje preskupo. Jeftinije je da žena pobaci nakon IVF-a. Valjda će se onda nać uzrok. Ako ne, nakon još par pobačaja počnu te slat na skuplje pretrage ako uopće još uvik to i želiš...Ajme oprostite na crnilu, u PMS-u sam haha! Ne znam uopće odakle mi izlaze ovako crne misli....Ima li koja idiopatkinja da je rodila zdravo dijete nakon IVF-a???? Jel znate za koju?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ima puno idiopatkinja koje su rodile zdravo dijete (većina rođene djece su zdrava), a mislim da je idiopata unutar podskupa MPO pacijenti oko 30%, skoro pa trećina.

Iako, sasvim razumijem, i bez gubitka bebe, ovo pitanje je li odlazak u IVF borba protiv tijela, ali, iskreno, mislim da je to samo racionalizacija (tako sam i negdje čitala neke psihološke osvrte) jer si u IVF-u, pogotovo ako toliko maratonski traje kao kod nekih (kod mene, recimo) u situaciji da se oko svake stvari toliko pitaš, a ne bi bio kod spontane trudnoće - tu se dogodilo i basta.

Ovdje je uvijek potrebna neka tvoja žešća akcija i tisuću koraka oko kojih si osviješten, pa je u tom smislu teže.... i češće se upada u zamku "što mi s ovime Svemir/tijelo/Bog" (ovisno o tvojim uvjerenjima) poručuje. A moj je odgovor (nisam vjernik) - ništa.

Drži se... Pogledaj i priču martine123 na neplodnosti mameibebe, mislim da piše kako se ona odlučila relativno brzo, nakon gubitka bebe, pokušati ponovno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.11.2011. at 11:07

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kinki naravno da ima. Ne mogu ih se puno sjetiti ali bar dvije: Pirica. I mi smo bili idiopati u vrijeme kad sam zatrudnila i rodila (sad, 3 godine kasnije se pokazao nizak AMH). Znat će cure za više slučajeva... Šaljem zagrljaj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To jest - tu si svako, ovisno o tome što je u konačnici presjekao ili, iskreno... kako je ispalo, jer sreća koji put drajva ishode - tumači svijet... jel' tako trebalo biti, postoji li neki viši smisao u svemu tome, ili je to rezultat slučajnosti/sreće (to jest, određenih med. dijagnoza, koje, same po sebi, ne poručuju ništa).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja si stvari racionaliziram ne kao višu silu nego kao splet okolnosti (bolje rečeno slučajnosti). Samo začeće je toliko čudesan proces u kojem se nebrojeno stvari mora savršeno poklopiti da bi uspjelo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puno je tu tema vezano i nevezano na to. Tom osjećaju krivnje - jel' mi tijelo što poručuje, slušam li ga itd., uvjetno rečeno, "ne pomažu" niti stavovi neke popularne psihologije (vječni iz svake paštete iskakajući stres), pa ni stavovi nekih drova koji nisu psihijatra - tipa sad morate usporit, ovo, ono, mislit ovako, mislit onako, ja bi ovako, ja bi onako... A ta struja je posebno zastupljena kod prijatelja i poznanika di će te svako "napadat" sa svojom vrstom savjeta, jer o neplodnosti "svi znaju sve". A "opuštanje" mantra je prožela sve.

Mislim, svi smo mi ljudi, ispod bijelih mantila i poslovnih kostima i trenirki) sa svojim setom uvjerenja.

Imaš kod svih ljudi struja koje će te uvjeravat sam si kriv za svoje bolesti (rijetki su, hvala Bogu), u pozadini kojih je, tako ja to tumačim - najčešće neramišljanje, koji put frustracija da sve stvari ne mogu riješiti/ne znaju se odgovori ili je to pak iskreno uvjerenje. Najteže je reći - ne znam i prihvatiti to crnilo neznanja. Jer i to ljudi (pacijenti) teško prihvaćaju, očekuju od medicine sve odgovore (i ja sam takva) i tu se dođe do frustracije.

Na kraju, sve to sukpa nije važno.

Važan je tvoj unutarnjij glas... što ti on kaže. Tu... trebaš slušat sebe... utišaj sve te glasove, čuj što ti tvoj poručuje, jer objektivna istina.... što je to? Ko je to našao, to je kao neki Sv. Graal - ne postoji, osim kao ideja.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.11.2011. at 11:30

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma da, i ja milion puta pomislim da bi mi bilo puno lakše da sam vjernik, da znan tajnu vjere a ne da je povezujen sa stadom ovaca. Šta je tu je. Izjedaju me riječi mog biologa-"U biologiji NEMA slučajnosti." Ne zna zašto sam baš za to zapela, pa nekad se mislilo i da je Zemlja ravna...Šta iko zna o ičemu....Najdraža mi je ona-"Mijenjaj stvari koje možeš i prihvati ono šta ne možeš." Ma jel? A ko postavlja te granice? Jesan li mogla pit usrani feritin i prije trudnoće-JESAN Jesan li znala da bi ga tribala pit-NISAN. Ergo-mogla san se malo bolje informirat. Malo bole od ovih dr mr pr...Looool. Nisan ogorčena, stvarno nisan, ovo je teška mentalna bura trenutno...Nisan ljuta na nikoga i ne krivin nikoga osim sebe povremeno. Triba se uzdat u se i u svoje kljuse.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ina kad dođen u Zg pijemo kavu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kinki, veliki zagrljaj .

Ko zna što je u glavama ljudi, a život nije tako upravljiv, pa barem biolozi to znaju - što je on rekao, kako si ti to čula, itd.

Nije ono - lijepo podesiš konzole, piješ feritin, rukaš se fragminom, daješ si ovo i ono i bit će OK ishod. Mislim da je pravi izazov baš ovo prihvatit, i sjećam se kako se martina123 mučila sa užasom spoznaje da nije fragmin/feritin itd. to i to nešto konkretno odgovor na tu tragediju i da se može samo nadat da joj se to neće opet dogodit. I nije.

Medicina nije 1+1=2, jednako kao i život sam, a trud= uspjeh ne štima uvijek u životu, naravno da to nije pravedno.

Puno toga je tapkanje u sivome... a dok se ne zna sve 100%, puno je toga na slučajnosti/idiopatiji/području sivoga.

Pls, samo je najvažnije da sama sebi ništa ne zamjeraš, jer ništa nisi kriva.

Ako treba koga krivit, a bolje je (iako ni to nije istina) krivi sve drugo, samo nemoj sebe. Ti tu, objektivno, stvarno nisi ništa kriva.

Sebe sad voli i njeguj i osluškuj.

Šaljem ti veliko za snagu, na kraju, vjernici ili nevjernici, uvijek je ljudi u sebi nekako pronađu... i vjerujem da ćeš i ti, samo polako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.11.2011. at 11:49

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kinki, također, ne znam jesi li vidjela taj pdf - ima niže Pdf Roditelji anđela, obuhvaća širu grupu žena nego "podskup" MPO pacijenti s gubitkom trudnoća (jednostavno, ima na tom podforumu više žena s takvim iskustvom, nego možda na podforumu Potpomognuta, a javile su se tamo i neke žene s potpomognute - Osijek, a mislim da ih je još bilo, priključuju se žene s gubicima trudnoće u raznim njenim fazama). Mislim da će ti moći pomoći i apropos emotivnog dijela, a možda i konkretnog savjeta oko pretraga.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne mogu stara, ne mogu na tu temu. Teško mi padaju te priče, još me više ubije u pojam...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne mogu stara, ne mogu na tu temu. Teško mi padaju te priče, još me više ubije u pojam...
    Razumijem. Jedino si ograničavaš onda dotok logističkih informacija - pretrage, što se još može napraviti. Eventualno pitaj ovdje na imunološkim pretragama, možda neko bude imao dodatne ideje na cijelu ovu listu. Iako, ako si ti CITO pacijentica, vjerujem da su te poslali na sve živo i neživo. I da drugi put idete sa svim arsenalom lijekova, dobro osigurani - kad smogneš snage.

A, na žalost, mislim da je u pozadini svega da se te neželjene stvari ne znaju uvijek spriječiti, a tek mogu i zamisliti koliko to mora biti teško to za prihvatiti i s tim saznanjem krenuti u novu trudnoću.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.11.2011. at 16:04

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam CITO, mislim, bila sam kod Poljaka ali IVF-ove sam radila u Vinogradskoj. Imaš pravo, otić ću ipak na tu temu možda. A svak se nosi sa svojim kako zna i umije, šta da ti kažem. Hvala ti!

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kinki
    ja sam jedna koja pise redovno na pdf- u roditelji anđela... shvacam da je tesko doci i citati svaki dan price o gubitku, i sama sam se ponekad tako osjecala ali s druge strane meni osobno je taj pdf puno pomogao (psihički) zato sto samo onaj tko je prosao gubitak , smrt djeteta te moze u potpunosti razumjeti...
    sto se tice nove trudnoce mislim da se svaka od nas isto osjeca i mislim da nepostoji to sto bi nam doktori rekli a da se mi lakse osjecamo...ja sam rodila zive blizance u 27 tjednu koji su premininuli nakon par dana, uzrok prijevremenog nepoznat. strah ce biti prisutan ali mi se moramo boriti protiv njega, misliti pozitivno, prepustiti se i vjerovati
    nadam se da cemo ubrzo i mi ubrzo grliti svoju djecicu...

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Draga ja sam ti idiopatkinja i nakon 1. IVF-a sam rodila zdravo dijete.
    Ja znam da ćeš ti nać snage, ali je očito da još nisi spremna za sve to ponovo. Daj si još malo vremena. Znam, reći ćeš, vrijeme ide, ali bolje i malo kasnije nego na nespremno sve na vrat na nos.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam CITO, mislim, bila sam kod Poljaka ali IVF-ove sam radila u Vinogradskoj. Imaš pravo, otić ću ipak na tu temu možda. A svak se nosi sa svojim kako zna i umije, šta da ti kažem. Hvala ti!
    Ima tužnih priča na roditeljima anđela, ali gotovo sve smo na kraju dobile svoju sretnu priču. A neke i više srećica.
    I preživjele smo. I idemo dalje. I znam da ćeš i ti dočekati svoju sretnu priču.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ko te slao na pretrage? Ako nije Poljak, odi mu po mišljenje. Mislim da je on čovjek kojemu je stvarno stalo do pacijenta i da će se založit za tvoj slučaj - to ne znači da moraš odrađivat IVF-ove kod njega.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ima li neko sa sličnim iskustvom, a nije nađen uzrok pobačaja (trudnoće od 20 tjedana pa nadalje) a da je ostvarena druga trudnoća i da je bilo sve ok?
    Hvala!!!
    moja cimerica sa SD 2009!
    žena je imala 4 trudnoće izgubljene oko 20 tt, nikad nije nađen uzrok jer je sve bilo ok (ostajala je prirodno trudna)...u toj sudbonosnoj petoj trudnoći bila je na heparinu iako su markeri za trombofiliju bili uredni...uglavnom izgurala je do 34 tt i onda je bila na CR jer joj je tlak narastao pa nisu htjeli riskirati...malac je odlično!

inače i ja tipkam na mamama anđela (porod i gubitak beba u 30tt)...bila sam u gadnom stanju kad sam došla ovdje, ali eto izvukla sam se...stvarno su mi cure pomogle...i kao što ti je ina već napisala, uvijek dobiješ neki savjet koji ti može pomoći...

što se tiče tvoje spremnosti za slijedeću trudnoću, vjeruj mi to nikad nećeš doćekati! imaš jednostavno dvije opcije: sjesti i dalje plakati ili se odvažiti i pokušati ponovo! sve koje smo dočekale ponovni plusić, bilo je to sa gadnim strahom prije svake pretrage, svakog pregleda...ali eto sve to zaboraviš kad primiš mrvicu na ruke...

mislim na tebe i želim ti da se ipak odvažiš pokušati ponovo da se ne bi jednog dana opet zapitala opet ista pitanja, ali drugačijeg uzroka...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni zvuči prebanalno da ponudim neki savjet, a nisam prošla isto (prepoznajem se jedino u fazi riganja na spomen ginekologa, al mogu si priuštit da čekam da prođe jer znam da će proći, a ni izdaleka nije slično tvome), zato je super ovaj forum jer ljudi koji su prošli isto nesebično dijele svoje iskustvo i podršku, i savjet.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    A ko te slao na pretrage? Ako nije Poljak, odi mu po mišljenje. Mislim da je on čovjek kojemu je stvarno stalo do pacijenta i da će se založit za tvoj slučaj - to ne znači da moraš odrađivat IVF-ove kod njega.
    Ma je, Poljak je upoznat sa svime i on mi je dao preporuke za neke pretrage ali neš virovat-njegove preporuke ne prihvaćaju u bolnici i slično. Užas!!! Čekam još neke nalaze pa ću opet ić njemu da ih vidi. Sa specijalistima u bolnici nemam dobro iskustvo, i mislim da je Poljak NO 1 u Splitu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mare

Boxice ajmeee eto o tome ti pričam, kad vidim primjer žene koja je izgubila 4 visoke trudnoće i peta joj bila uspješna, mene ne tješi ta peta nego me jeza hvata na ove 4. Ta priča me ubije u pojam. Užasavam se pomisli da će se iskustvo ponovit. Meni su rekli da će mi u iudućoj trudnoći dat peventivno heparin iako su biljezi na trombofiliju ok. Bojim se i toga jer sam čitala da djeca heparinki imaju razne probleme sa zdravljem. Jel tvojoj frendici sve ok sa djetetom?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cranky prvotno napisa Vidi poruku
    Draga ja sam ti idiopatkinja i nakon 1. IVF-a sam rodila zdravo dijete.
    Ja znam da ćeš ti nać snage, ali je očito da još nisi spremna za sve to ponovo. Daj si još malo vremena. Znam, reći ćeš, vrijeme ide, ali bolje i malo kasnije nego na nespremno sve na vrat na nos.
    Krenkuljo, pa da-ti si idio(tki)patkinja hahaha...Ajoooj! Blago ti se!!!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Jao kinki baš mi je žao
    Nemoj da ti odzvanja u glavi ta rečenica ´u prirodi nema slučajnosti´ i sad ti razbijaš glavu zašto,zašto se to dogodilo. Gledala sam na national geographic-u znanstvene emisije o bebama u utrobi i jednostavno se događaju takve stvari,mislim da ako ne nađeš neki medicinski razlog neće ti se ponoviti isto. Nekada nešto pođe po zlu i dogodi se.
    I mi smo idiopatska neplodnost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma je, Poljak je upoznat sa svime i on mi je dao preporuke za neke pretrage ali neš virovat-njegove preporuke ne prihvaćaju u bolnici i slično. Užas!!! Čekam još neke nalaze pa ću opet ić njemu da ih vidi. Sa specijalistima u bolnici nemam dobro iskustvo, i mislim da je Poljak NO 1 u Splitu.
    Da neću virovat... to ti je skoro pa klasični moment - privatni versus državni doktor, i preporuke jednoga, što onda ovi drugi propitkuju.

Gledajući iskustvo pinky, mačkuline, sanje74, lily i brojnih koje su na njemu bile - on nema nekog utjecaja na zdravlje djeteta (nisu ta djeca bolesnija), oko toga se ne brini. Dobar broj žena je uvjeren da bi bez toga njihovo dijete umrlo u utrobi, ali ja stvarno ne znam je li to baš dokazano, tj. gleda li svaki liječnik na to tako. Naravno da bi i ja, nakon takvog iskustva, htjela dodatno osiguranje u heparinima, i naravno da bi se za to pokušala izborit, ako bi mi MPO to savjetovao, kao što tebi je.

Gledajući iskustvo pinky, budi spremna da ti u bolnici frkću očima i ne daju heparine, to jest, to ti je generalna muka i većina (osim žena iz Petrove, di imaš prijemčivog doktora koji se drži tog heparina), na kraju, plaća te heparine sama, jer nema crno-bijelog konsenzulsa među doktorima da su oni za neke stvari uopće potrebni - tipa mutacija ta i ta - AHA - da, pa naravski, za to ide heparin. To je tek jedna, i to manja struja ginekologa, a daleko je od općeprihvaćenog stava.

Na to, na žalost, moraš bit spremna.

Shvati da su i državni doktori dijelom čuvari bolničkog budžeta kao i dio HZZO ekipa koja gleda kako smanjit te troškove. Pa će ženu čiji muž ima genetsku mutaciju slat bez kraja i konca na IVF-ove pa da gubi trudnoće, a neće joj odobrit PGD u Pragu - stvarni slučaj s ovog foruma, od 24 stanice i hrpetine embrija njima je jedan samo bio bez mutacije, taj se implantirao i rodio. Njima je to slučaj, ne osoba, tj. nekako prihvatit i shvatit da su dobar dio tih ljudi činovnici, bez kontakta s pacijentom, i probat ih nekako zaobići ili ih na neki način navest da ti pomognu, najjednostavnije je, ako imaš sredstava, kupovat heparine.

A oni s tobom nemaju blisku vezu, kao što ima jedan MPO-ovac - njima si još jedna žena kojoj su nešto "privatnici izfilozofirali", a u stvari - ko zna što je bilo - jel' slučajnost ili neko pravilo - u njihovoj percepciji.

Dakle, probaj nekako to sve skupa ispreskočit ... PPaj se sa ženama koje su dobivale heparine (pinky probaj pitat) za eventualne tips & tricks.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.11.2011. at 13:06

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kinki, sritno!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kinki, drži se i skupi hrabrosti i snage za još pokušaja

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kinki strašno je to što si prošla, ali probaj pokušati ponovno, skupiti hrabrosti za novi postupak kako kaže Mury, i kad kreneš - jednostavno te ponese....
    Puno od još jedne idiopatkinje.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

...Boxice ajmeee eto o tome ti pričam, kad vidim primjer žene koja je izgubila 4 visoke trudnoće i peta joj bila uspješna, mene ne tješi ta peta nego me jeza hvata na ove 4. Ta priča me ubije u pojam. Užasavam se pomisli da će se iskustvo ponovit. Meni su rekli da će mi u iudućoj trudnoći dat peventivno heparin iako su biljezi na trombofiliju ok. Bojim se i toga jer sam čitala da djeca heparinki imaju razne probleme sa zdravljem. Jel tvojoj frendici sve ok sa djetetom?
    je, malac je ok...

btw, i ja sam sad u trećoj trudnoći sa I.G. bila na heparinu-Clexan 0,4 (pozitivni markeri na trombofiliju i to dva koja su u kombinaciji najrjeđi slučaj - zbog toga je izgubljena druga trudnoća i prvi prijevremeni porod)...
    malac će mi 25.11 imati godinu dana, sve je ok (imao je nekoliko prehladica koje je starija donijela iz vrtića i to je to)...i s njim je bio prijevremeni porod 35+3 (zato što su trudnoće bile jedna za drugom) pa smo obavljali razne pretrage i sve je 5

apropo heparina, dobro ti kaže ina, doktori uglavnom ne vjeruju u njega (osim dr. Đ. koji bi nažalost sad za blagdane trebao u mirovinu), čak i njegova žena dr. I okreće očima na to...
    zato se nadam da se tvoji doktori neće predomisliti jer i moje mišljenje je da ti samo može pomoći

sretno draga i iskreno ti želim da se ipak odvažiš na ponovni pokušaj!
    ako ti trebaju još kakve info, samo se javi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •