Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Upomoć-grčevi u listovima!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Upomoć-grčevi u listovima!

Muče me po noći, svaki put kad se hoću protegnuti tako me stegne da me boli noga cijeli slijedeći dan. Pijem dodatni magnezij i krećem se, puno hodam i odmaram s nogama u zraku. A ne znam što da radim više. Jesam li jedina?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisi. Naprotiv, to je česta pojava u trudnoći. I kao i sve takve boljke (npr. trnci u rukama), prolaze s porodom. Još malo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Aha, sad sam skužila - MOMTOMBE - Afrikanka

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Probaj kad te ulovi grč u listu,npr.istegnuti taj mišić znači povući prste stopala prema gore.Znam da je bolno,ali kad sam to znala tako napraviti bar me drugi dan ta noga nije boljela,a inače me znala boliti i po par dana.

traxi

Početno

da, moraš istegnuti mišić, čim te počne hvatati. tak sam i ja ponoći, tak da te ne ulovi do kraja..

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni je pomagao magnezij.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni je ginekologica rekla da pijem magnezij i dosta tekućine i da ti grčevi nisu baš za zanemariti, jer ponekad mogu izazvati i kontrakcije maternice :/

ja sam pila šumeći magnezij i bilo mi je bolje

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mene to isto muči pa sam si kupila tekući magnezij i od kada ga pijem više me ne hvataju grčevi :D

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni uz magnezij, kretanje i puno vode pomaže i to što po cijele dane nosim čarape za vene pa mi noge uopće ne otiču tijekom dana. Nisam mislila da bi te najlonke mogle biti tako učinkovite jer su mi noge inače koma radi problema s venama i cirkulacijom opčenito. Sad zahvaljujući tim čarapama noge su mi tijekom trudnoće lakše nego prije i ne love me grčevi po noći

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala, supatnice moje . Probala sam istegnuti mišić kad me uhvati grč, boli ali kao da pomaže. hvala! afrički pozdrav od MOM-TO-BE (čitaj po vuku)

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure bez obzira što ga ginekolozi propisuju bez razmišljanja babice su u Njemačkoj drugog mišljenja. Oni ne samo da smanjuju grčenje poprečno prugastih mišića listova, nego i smanjuju vješbanje maternice za porod. Što može raditi probleme kod poroda, recimo produženo otvaranje, neefikasni trudobvi istiskanja itd. Nitko nije radio studiju u vezi toga, a ginekolozima nije bitan porod po onaj svaka beba će izaći van, nego trudnoća. Što naravno obara teoriju otežanog poroda uzimanjem magnezija. Seriozni ginekologozi bar preporuče ukinuti magnezij najmanje 4-6 tjedana prije termina poroda, a neki ni to.

Dok va stvar ne zaživi u javnosti ukinite magnezij bar taj mjesec do mjesec i pol prije termina poroda na svoju ruku i rađe trpite grčeve ili još bolje vjeđbajte i masirajte noge, nego što uzimate magnezij.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a haaaaaaaaaaaaaaaa...
    stvarno ima smisla. hvala samaritanka

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samaritanka hvala , ovo stvarno nisam znala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čim krene grč, probudi muža i neka ti stisne stopalo (palce prema koljenu) tako da se mišić istegne.

Ja sam u početku to sama radila, ali sada nemam baš snage držati nogu u zraku i na taj način stisnuti tj. istegnuti

Ili prije spavanja neka ti on to isto napravi kao malu prevenciju i rastezanje mišića

Mene zna mišić boljeti po 2-3 dana nakon grča

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zanima me u kojoj ste poziciji kad vam se javi grč jer ja ih nikada nisam imala. Ema kaže da je bila u krevetu pa se htjela protegnuti ili si se ustala pa htijela protegnuti?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Zanima me u kojoj ste poziciji kad vam se javi grč jer ja ih nikada nisam imala. Ema kaže da je bila u krevetu pa se htjela protegnuti ili si se ustala pa htijela protegnuti?
    Samo po noći me hvataju grčevi. Možda slaba cirkulacija? I obično me zašarafi dok spavam na leđima. :?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokušaj spavati na stranu i poduprijeti gornju nogu u koljenu s duguljastim jastukom, možeš i trbuh da ti ne visi. Što ti trudnoća sve više odmiče to je bolje i za tebe i za razvoj bebe. U leđnom položaju listovi su ti pritisnuti potkoljenicom pa je ionako već otežana cirkulacija, dodatno otežana. Možda ti je i krevet pre tvrd, pa bi bilo dobro da staviš još jedan mekši sloj na krevet bar do kraja trudnoće. Prokrvljenst maternice pa i posteljice je bolja ako spavaš na stranu jer ti je od uznapredovale bebe pritisnuta trbušna arterija koja ide uzduž tvoje kralježnice. Mislim da je bolje na desnu stranu spavati od lijeve. Mislim da je jednom Zrinka to dobro prokomentirala na nekom topiku.
    Želim ti sve najbolje u finišu koji se približava.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala!
    Znam da ležanje na leđima dodatno otežava cirkulaciju, ali što mogu, ja još uvijek žalim za spavanjem na trbuhu, pa se tu i tamo legnem onako postrance, kao na bok, ali s trupom kao da sam na trbuhu... Na leđima je dobra alternativa kad dosadi ležati na boku.
    svima hvala na savjetu!!!

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam isto žalila za spavanjem na trbuhu i još uvijek žalim jer dojim pa se ne usudim zbog dudača na trbuh iako nisu baš nešto prevelike.
    U trudnoći sam spavala na boku s jastukom između koljena i s jednim tankim sam malo poduprla trbuh.Tako sam spavala od nekog 4 mj trudnoće pa sam se navikla i dobro sam spavala do kraja.
    Grčevi su me znali uhvatit u listu kad sam se htjela protegnut,ali sam to smjela napravit jedino s prstima podignutim prema koljenu i onda bi izbjegla grč,a ono ispružit stopla do kraja niti slučajno.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Barbara1 prvotno napisa
    .
    Grčevi su me znali uhvatit u listu kad sam se htjela protegnut,ali sam to smjela napravit jedino s prstima podignutim prema koljenu i onda bi izbjegla grč,a ono ispružit stopla do kraja niti slučajno.
    Ja isto ovako, tek onda se nisu pojavaljivali grčevi, inače strašno po noći. Mg je pomagao. Ali ja nisam pila odvojeno (samo kad bih osjetila grč), nego po preporuci dr pojačala dozu prenatala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sinoc sam bila na ovoj temi.... i sinoc mi se misic poceo grciti. Bilo je strasno! To stvarno boli za umrijet... sav se list napeo, bio tvrd k'o kamen a bol nepodnosljiva. Vec tjednima primjecujem da su mi listovi na rubu grca kad se pokusavam rastegnuti. Nisam se rastegla vec...uh, predugo...

Predivno budenje u pol 6 ujutro... ja vicem.. a muz se budi.. sto je, sto je.. i onda ja umjesto da mu lijepo kazem sto mi je... ljutito odgovorim "zar ne znas da covjek instinktivno stavlja ruku tamo gdje ga boli! Sve sto trebas je pogledati gdje mi je ruka.."
    Bas sam grozna.

Uglavnom.. od kad sam prestala piti twinlabov magnezij (oksid) i kupila ca/mg citrat u tekucem obliku (takoder twinlab/life time, trebao bi biti jos bolji)... osjetila sam da "ne radi"... sad sam ponovno kupila taj koji je "radio"... pa ce se valjda stvar srediti.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Uglavnom.. od kad sam prestala piti twinlabov magnezij (oksid) i kupila ca/mg citrat u tekucem obliku (takoder twinlab/life time, trebao bi biti jos bolji)... osjetila sam da "ne radi"... sad sam ponovno kupila taj koji je "radio"... pa ce se valjda stvar srediti.[/quote]

Hm, taj Ca/Mg oksid je jako dobar, barem što se tiče absorpcije kalcija, znam jer sam ga pila kad sam strgala nogu. A da probaš sa Donat Mg kao dodatkom? Možda pomogne.
    Ja sam savladala tehniku protezanja sa stopalim napetim prema gore, i bye bye grčevi!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, ovo sa stopalima prema gore je jedini moguc nacin trenutno. Vidis, donata mg se nisam niti sjetila! Thanks!

Sad opet pijem taj ca/mg oksid... ali znaci nisam nista osjetila kad sam uzimala mg/ca citrat koji je kao u jos probavljivijem obliku.

Izgleda da covjek stvarno treba promatrati sam sebe i vidjeti sto mu odgovara i sto ne, jer pravila nema.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da je bolje na desnu stranu spavati od lijeve.
    koliko ja znam - obrnuto! treba ležati na lijevom boku jer donja šuplja vena ide s desne strane (uz kralježnicu)! barem je meni moj ginekolog tako objašnjavao...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    Mislim da je bolje na desnu stranu spavati od lijeve.
    koliko ja znam - obrnuto! treba ležati na lijevom boku jer donja šuplja vena ide s desne strane (uz kralježnicu)! barem je meni moj ginekolog tako objašnjavao...
    Istina.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Izgleda da covjek stvarno treba promatrati sam sebe i vidjeti sto mu odgovara i sto ne, jer pravila nema.
    Ovo je stvarno jedina istina!
    Meni je ok spavati na oba boka, npr., s tim da kad ležim na lijevom boku, utrne mi desna ruka! (gdje je tu logika...)
    Ja osjećam pritisak na venu cavu kad sam na leđima. Tako mogu izdržati max. pola sata. Zato mi je apsolutno nezamislivo rađati na leđima, mislim da bih pala u nesvjest i gotovo.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvoj trudnoći su me također često hvatali grčevi, obično negdje pred jutro.
    Ja bi uvijek probudila muža da mi izmasira list i nakon toga me više nije boljelo. Sjećam se da je jednom kad me uhvatio grč on bio u kupaoni i nije stigao reagirati baš odmah pa me noga boljela dva tri dana.

U ovoj trudnoći još nisam imala te grčeve, nadam se da ni neću.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Javljam da mi je danas potpuno normalno i super s listovima! Jucer sam popila 2 ta ca/mg oksida od twinlaba (to je dnevna doza...) i jucer je jos cijeli dan list bolio.

Danas negdje od polovice dana bol skroz nestala! Uh. Olaksanje.
    Jucer sam sepala kao invalid i govorila da mi otprilike na svakih pol metra i nesto tijela nesto bolno... u glavi prehlada i bolni sinusi, na sredini pubicne kosti bolne... a dolje listovi... kao da me netko lose sklepao od vise komada.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anita, kada ti je termin? stavi u potpis da ne moramo pogadjati

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a joj s tim sam i ja imala problema,i nestalo mi samo od sebe ali jedno mj.dana nakon poroda

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    anita, kada ti je termin? stavi u potpis da ne moramo pogadjati
    Evo, stavljam iste sekunde!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

di je?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja izgleda imam sreće - magnezij ne pijem, a grč u listu imala sam samo jednom kad sam se ujutro probudila - odmah sam svom težinom stala na tu nogu i odmah je prestao.
    Inače ne mogu vjerovati koju sreću imam - inače mi je loša cirkulacija, ali sad u trudnoći nemam zbog toga nimalo problema - iako sam dobila previše kg (18), nimalo ne otičem, te bez problema spavam na leđima. Čudno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo gore trebao je biti broj 18, izgleda da mi je forum počeo cenzurirati kile.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    di je?
    PA vidi se nazalost samo na novim postovima! Vidi sad. :D

Btw... i meni stize muski u svibnju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravih reci da sam danas pitala drugog doktora u vezi magnezija!

Znam da je netko ovdje spomenuo da doktori u Njemackoj ne preporucaju magnezij u trudnoci!

On se u potpunosti sa time slaze! Dovoljan je primjer da kad majka ima prerane trudove, onda dobije ogromnu injekciju magnezija kako bi se oni zaustavili. Tako da... evo.

Ja sam odlucila da cu magnezij uzimati samo kad osjetim da me listovi opet bole... jer boljeli su 2 tjedna prije nego se lijevi zgrcio.... tako da cu samo tada uzeti, a ne redovito.

Takoder mi je rekao da JEDINO sto trudnici treba i sto je neminovno da uzima (bez gledanja krvne slike uopce) je ZELJEZO. Ne znam je li se zeznuo, ali rekao je da beba treba 2 g zeljeza dnevno! To je stvarno nemoguca doza!!!! Iz hrane nikako, a cak ni iz vitamina. REkao je da zvacem one Ferum.lek tabletice ak treba stalno.

Malo mi to zvuci pretjerano, ali ok... uzimat cu vise zeljeza. Ne koliko on kaze... ali yes, sir...

Evo, tek toliko da podijelim sa vama taj info...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ja izgleda imam sreće - magnezij ne pijem, a grč u listu imala sam samo jednom kad sam se ujutro probudila - odmah sam svom težinom stala na tu nogu i odmah je prestao.
    Inače ne mogu vjerovati koju sreću imam - inače mi je loša cirkulacija, ali sad u trudnoći nemam zbog toga nimalo problema - iako sam dobila previše kg (18), nimalo ne otičem, te bez problema spavam na leđima. Čudno.
    Ma nije cudno. To je odlicno! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

India, te tvoje carape za vene... kakve su to carape? Gdje si ih kupila? Ja sam trenutno u 6. mj i strasno mi naoticu noge - nije li to malo prerano? Preneku noc me i ulovio grc u listu. Zglob mi natekne i kapilarice mi se strasno vide, a neke su i popucale... I dalje radim, ali mi je sve teze stalno sjediti i rijesavati papirologiju. Kako vi uskladjujete trudnocu i posao? Lijepi pozdrav...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Zlato... prvotno napisa
    India, te tvoje carape za vene... kakve su to carape? Gdje si ih kupila? Ja sam trenutno u 6. mj i strasno mi naoticu noge - nije li to malo prerano? Preneku noc me i ulovio grc u listu. Zglob mi natekne i kapilarice mi se strasno vide, a neke su i popucale... I dalje radim, ali mi je sve teze stalno sjediti i rijesavati papirologiju. Kako vi uskladjujete trudnocu i posao? Lijepi pozdrav...
    I ja sam stalno u sjedecem polozaju. Najgore je kad me trticna kost toliko boli da je moram izmasirati malo prije nego se uspijem dici. A sto se nogu tice, nekako se prisjeti svako malo dici i prosetati!

Sto se tice 6.og mjeseca i naoticanja. Meni je upravo u 6-om i krenulo naoticanje, mozda i ranije, ali u 6.om sam skuzila da ne mogu obuci neke cipele koje sam normalno ranije nosila koliko je vec postalo izrazeno. Sad su mi noge tako ruzne...

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Zlato... prvotno napisa
    To su trudničke najlon čarape za vene, 70den-a, vrlo čvrste, super stisnu nogu po cijeloj dužini, kupila ih u Aniti u Gundulićevoj (mislim nekih 75-100 kn). Iste su me stvarno preporodile jer nisam mogla hodati koliko su mi se listovi stvrdnuli u kamen i zadebljali kao da igram nogomet... katastrofa + nateknuta stopala + počele iskakati vene + grčevi u stopalima :shock: . Uglavnom, poanta je da ih moraš navući prije no što se ustaneš iz kreveta (dok krv nije se spustila u noge). Ja sam sad 38+, čarape nosim od nekog 20. tjedna, noge ne osjećam uopće, vene se povukle, korak lagan kao perce :D Toplo preporučam. Izazov je jedino uz dnevne napade vrućine izdržati u njima cijeli dan... mm se smrzava u vesti, a ja u kratkim rukavima uz otvoreni balkon isparavam

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Zaboravih reci da sam danas pitala drugog doktora u vezi magnezija!

Znam da je netko ovdje spomenuo da doktori u Njemackoj ne preporucaju magnezij u trudnoci!

On se u potpunosti sa time slaze! Dovoljan je primjer da kad majka ima prerane trudove, onda dobije ogromnu injekciju magnezija kako bi se oni zaustavili. Tako da... evo.

Ja sam odlucila da cu magnezij uzimati samo kad osjetim da me listovi opet bole... jer boljeli su 2 tjedna prije nego se lijevi zgrcio.... tako da cu samo tada uzeti, a ne redovito.

Takoder mi je rekao da JEDINO sto trudnici treba i sto je neminovno da uzima (bez gledanja krvne slike uopce) je ZELJEZO. Ne znam je li se zeznuo, ali rekao je da beba treba 2 g zeljeza dnevno! To je stvarno nemoguca doza!!!! Iz hrane nikako, a cak ni iz vitamina. REkao je da zvacem one Ferum.lek tabletice ak treba stalno.

Malo mi to zvuci pretjerano, ali ok... uzimat cu vise zeljeza. Ne koliko on kaze... ali yes, sir...

Evo, tek toliko da podijelim sa vama taj info...
    Ma sve je to tako zbunjujuće :? Ja sam se otvorila jako rano, oko 19-og tjedna. Izbor mi je bio pre-par (prepisan od doktorice) ili magnezij (moja odluka), tako da sam izvagala u korist manje štete od magnezija. Za dva tjedna sam se zatvorila, ne skroz, ali bila sam upola manje otvorena nego prije. Sutra idem na kontrolu pa ću vidjeti.
    Inače, ne pretjerujem s tim magnezijem, pijem ga po potrebi i kad osjetim grčeve, bilo u listovima, bilo one slične kontrakcijama (koje to nažalost :/ i jesu).

Samo hoću reći, ako je čovjek (u ovom slučaju trudnica ) zdrava, možda je ok potrpit malo grčeva, ali ako je neki slučaj gdje je izbor između magnezija i neke čudne kemije, uvijek biram magnezij. Inače, ja sam tek 23/24 tjedan, tako da se nadam da u zadnjem mjesecu trudnoće neću morati uzimati ništa i da će sve biti ok.

Pusa velika cure, držite se. I mene bude ti grčevi. Ne boli me jučer niti danas, ali mi je zato polip prokrvario jučer Za poludit!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Thalia, thanks na ovoj informaciji. Sad mi je definitivno jasno i necu ga uzimati vise osim ako bas bude neophodno. A za sada nije.

A koliko si otvorena? S koliko mm, cm, prstiju doktori rade "paniku" a kad ne? Ja sam u 25 tjednu bila otvorena za vrh prsta. Sad ovih dana idem na pregled pa cu vidjeti kako je sad... ali moj doc nije reagirao na ovo. Valjda jer je to jako malo?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

India hvala ti na informaciji, u ponedjeljeljak idem tamo i pokupovat cu najmanje 3 para.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita, njemački doktori preporučuju magnezij, ali ne i babice. Vjerovatno ima netko tko misli kao i tvoj doktor, ali je rutina ipak u preporuci magnezija. To sam sve saznala slučajno, a počelo je sve tako kad sam uočila da sve trudnice koje sam poznavala uzimaju magnezij bez razmišljanja, a na preporuku ginekologa. Pošto mi je poznato da se soli magnezija daju kod prečestih trudova tj. prjetečeg pobačaja, nikako mi nije bilo jasno, zašto se magnezij bez problema preporučuje kao teško nevinašce. Raspitivala sam se za porode onih koji su uzimali magnezij do kraja i te su žene bile dugo pod trudovma, jedna i 24 sata, i teško su se porodile. Naravno da se ne mora za svaki slučaj optužiti uzimanje magnezija u trudnoći, ali mi je još čudnije njega potpuno isključiti kao mogućeg krivca za nepravilne i neefikasne trudove. Ja ga nisam htjela uzimati svaki dan. Uzela sam ga čini mi se tri ili četiri puta u trudnoći kad sam letila avionom i vozila se dugo u autu kao neku preventivu. Raspitivala sam se kod ginekologa u vezi toga i moja zadnja ginekologica kod koje više ne idem mi je to objasnila ovako:" Ona je zadužena za trudnoću, pa gleda da sve prođe u redu, a za štetnost za porod nije dokazano pa je tu teško optuživati ovako nisko dozirani magnezij za loše trudove." Špekulirati možemo ovako i onako, a meni moj trbuh govori da je sve to ok za trudnoću, ali trudnoća ima svoj finiš s porodom, a to je utakmica života da bi mišići u svemu tome bili nevažni. Utakmica je prijateljska, ali traži se dobro obavljen posao. Stoji i to da je dobra trudnoća tj. trening preduvjet za dobru utakmicu, međutim ne moramo se uvijek oslanjati samo na kemiju zato što farmaceutska industrija stalno traži nove načine primjene za stare lijekove ili pomoćna sredstva.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samaritanka,
    kuzim sto govoris. I tvoj post me takoder usmjerava na umjerenost u svemu.
    Mislim da je blesavo osjetiti da je misic u "predgrcnom" stanju i ne napraviti nista po tom pitanju. I meni je bilo blesavo kad je on rekao tako da ga ne uzimam, da to istrpim. Mislim, istrpiti grcenje misica nije bas mala stvar, a da ne govorim o sepanju nakon grcenja koje traje po 2 dana i osjecam se kao invalid. Mislim da jedan mg ne moze toliko stetiti koliko sve to.

Ali evo do proslog tjedna poooojma nisam imala da magnezij ima takvo djelovanje i ulogu u trudnoci... sto se (ne)otvaranja i kontrakcija tice.[/b]

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita dobro se je malo obavjestiti na sve strane. Tvoji bolovi u nogama pokuüaj riješiti s mekšim krevetom ili podupiranjem svoga tijela spavajući na strani. Zanimljivo je da se izgleda grčevi ponavljuju u dugom mirovanju (spavanju preko noći) ili u naglim pokretima. Tome je lakše doskočiti ako se masiraš ili daš nekome da te masiraš. Tu se ne radi definitivno o manjku magnezija, nego o raspoređenosti novo nastale kilaže i starih navika. Razmisli kako si možeš pomoć tako da nešto promjeniš. To ti je i jedan dobar test za porod jer u porodu moraš slušati svoje tijelo, a ne svoj mozak.

Sva sreća da imaš pametnog doktora, što misliš kako je drugima koji takvog nemaju?

Treba znati slušati i osjetiti svoje tijelo, samo kako znati što je ispravno, a što nije. Moje babice su mi uvijek govorile da ja to znam i zato su me sve htjele poroditi jer su bile siher da neće biti frke. Prelijep kompliment, međutim ne pomaže u djeljenju savjeta kako drugima objasniti slušanje tijela. Ne znam, zbilja ne znam.

Neki ljude misle da to znaju, a onda se bace na kemiju recimo kao na magnezij. Jest jednostavnije, ali mi i dalje ne znamo u čemu griješimo, a više i nije bitno kad je naizgled opet sve pod kontrolom. A zapravo nije samo je zamaskirano i lakše za pretrpiti. Svi ti mišići pomalo otupe pa i maternice koja se vježba pred porod i to ne zabadava.

Želim ti sve najbolje za porod i savjetjem ti da se dobro instruiraš o njemu i provjeriš svaku starnu medalje, a vjeruj mi o svakoj temi i podtemi što se tiće poroda ima puno verzija.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i ja se upisujem u klub zgrčenih listova tijekom noći. Inače ne volim ništa uzimati na svoju ruku pa tako ni magnezij. I prije nekoliko godina sam znala imati grčeve tijekom noći pa bih preživjela. Jedino me strah da na bilo koji način ne utječu loše na trudnoću.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja sam imala grceve u listovima unazad 2 mjeseca, ali sam prije nego je sve pocelo procitala Samaritankin post o Mg, pa ga nisam uzimala..Umjesto toga sam svaki drugi dan isla na plivanje i pomoglo mi je, grcevi nisu vise bili tako ucestali i intenzivni, a vec 10-tak dana nisam niti jedan imala. I kod mene su oni dolazili po noci, ali kad bi spavala na lijevoj strani(vec dugo samo tako mogu da spavam) i istegnula nogu...Tako da nista nije garancija!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

barakuda i dorotea drago mi je da ste primjetila da vam je noc svima zajednicka kad se terminira javljanje grca, sto je vrlo znimljivo, a malo se o tome prica. znaci noc kao stanje mirovanja. Plivanje je super ideja, ali ono o promjeni situacije na vasim krevetima vrlo je bitno. Zenina zdjelica skupa s trbuhom znatno oteza pred kraj trudnoce zato je bitan mekan krevet koji popusti pod tezinom i oblikuje se prema trudnici. Glupo je zbog toga mjenjati krevet, ali dodatan madrac ili spuzva u tom periodu n krevetu moze uveliko pomoci, zato treba pokusati.
    Cure drzite se nemate vise puno.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

malo da potignem temu iz svoje prve trudnoce
    i u ovoj trudnoci su mi se listovi uzasno grcili, ali pijem samo donat mg
    e, sad me zanima jel se i on treba prestati piti nekoliko tjedana prije poroda ili se to odnosi samo na tablete?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •