Anita dobro se je malo obavjestiti na sve strane. Tvoji bolovi u nogama pokuüaj riješiti s mekšim krevetom ili podupiranjem svoga tijela spavajući na strani. Zanimljivo je da se izgleda grčevi ponavljuju u dugom mirovanju (spavanju preko noći) ili u naglim pokretima. Tome je lakše doskočiti ako se masiraš ili daš nekome da te masiraš. Tu se ne radi definitivno o manjku magnezija, nego o raspoređenosti novo nastale kilaže i starih navika. Razmisli kako si možeš pomoć tako da nešto promjeniš. To ti je i jedan dobar test za porod jer u porodu moraš slušati svoje tijelo, a ne svoj mozak.

Sva sreća da imaš pametnog doktora, što misliš kako je drugima koji takvog nemaju?

Treba znati slušati i osjetiti svoje tijelo, samo kako znati što je ispravno, a što nije. Moje babice su mi uvijek govorile da ja to znam i zato su me sve htjele poroditi jer su bile siher da neće biti frke. Prelijep kompliment, međutim ne pomaže u djeljenju savjeta kako drugima objasniti slušanje tijela. Ne znam, zbilja ne znam.

Neki ljude misle da to znaju, a onda se bace na kemiju recimo kao na magnezij. Jest jednostavnije, ali mi i dalje ne znamo u čemu griješimo, a više i nije bitno kad je naizgled opet sve pod kontrolom. A zapravo nije samo je zamaskirano i lakše za pretrpiti. Svi ti mišići pomalo otupe pa i maternice koja se vježba pred porod i to ne zabadava.

Želim ti sve najbolje za porod i savjetjem ti da se dobro instruiraš o njemu i provjeriš svaku starnu medalje, a vjeruj mi o svakoj temi i podtemi što se tiće poroda ima puno verzija.