-
slabo jede....
oduvijek...ali sada je 6 godina i zaista slabo jede.ponekad prođe dan na juhici i sitnicama.meso ne voli,povrće neće..hoće tjesteninu pa joj kuhamo sa umacima ali ne možeš ni to svaki dan....help sa idejama za apetit
-
nobody??
kupili pikovit sirup malo za apetit ..možda bude pomaka..
-
Osoblje foruma
je li inače zdrava? je li premršava? što kaže pedijatar?
-
Mislim da ovdje nije problem u nedostatku apetita nego u hrani koju ona ne voli.
Mozda da probate pronaci nesto sto ipak voli?
Moj sin od 5,5 godina ne jede meso, ne svidja mu se tekstura mesa.
Eventualno ce pojesti meso u kockicama ako je totalno raskuhano da se raspada, da ne mora zvakati.
Skuzili smo takodjer da pojede pilece i purece mljeveno meso, bilo u safticima ili fasirkama dok doticno u komadima nema sanse ni da pogleda a kamoli sto vise.
Povrce takodjer ne voli, samo grasak prolazi pa ga znamo stavljati u sve i svasta samo da pojede, onako malo, jedna zlica i to samo u njegovu porciju 
Prije je obozavao juhe, a sada ni to ne jede, eventualno noklice i to samo tako ako na zlici nema ni malo juhe.
Muku mucimo ali balansiramo nekako, najcesce ga pustimo da stvarno ogladni pa ga lakse nagovorimo na jelo
-
ako nije premršava (oko toga bih se savjetovala s pedijatrom) ja bih se ograničila na to da dobiva isključivo zdravu i hranjivu hranu, bez ikakve prisile
dakle sve grickalice i slatkiši jednostavno da budu u kategoriji "nepostojeće" a obroci za cijelu obitelj zdravi i šareni
i svatko nek se bavi svojim tanjurom, a atmosfera za stolom neka bude vesela i bez stalnog nutkanja i prigovaranja.
Od ove metode odstupila bih jedino ako bi mi pedijatar rekao da mi je dijete klinički neuhranjeno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma