Pozdrav, cure!
Ležim na KBC Merkur od 21+1 (danas mi je točno 22 tt) zbog kontrakcija koje su trajale skoro 3 dana prije nego sam došla na hitnu. Mislila sam da su to BH kontrakcije, i da se maternica širi, zajedno s ligamentima, trbuh tvrd cijelo vrijeme, ali u subotu su kontrakcije bile svakih 3-5 minuta, i prilično bolne. Počeli su terapiju Spazmexom koji gotovo ništa nije pomogao, dodali Normabel nakon 3 dana, a na kraju i Cordipin jer je učinak bio minimalan. Tek nakon Cordipina su prestale bolne kontrakcije, ali trbuh je i dalje tvrd većinu dana, mada ima razdoblja kad mi se čini da popušta napetost. Još mi se pojavila i sluz pomiješana krvlju, 3 dana za redom, bila sam uvjerena da mi ispada čep, na kraju sam molila liječnika da me pregleda da li sam otvorena. Srećom, još sam zatvorena, ali mi je povećao dozu Normabela. :-}
Neka sam paranoična trudnica, samo da s bebom bude sve u redu.
Bojim se i učinka Cordipina, na netu pronalazim samo informacije da je teratogen i kontraindiciran u trudnoći,te da je imao neželjene učinke na testovima na malim životinjama.
Znam da se moram smiriti i misliti pozitivno, spremna sam ležati i mirovati do poroda, samo da što manje naškodim bebi lijekovima. Spominjali su i intravenoznu tokolizu, to bih pod svaku cijenu željela izbjeći.

Što se tiče shoppinga za bebu - i ja sam poprilično nespremna - no to mi je sad u drugom planu, ako treba, spavat će sa mnom na krevetu dok ne nabavim potrebne rekvizite, a vjerujem da će mi i prijateljice uskočiti.

Pozdrav svima i nadam se da ćemo sve izgurati bar do 37. tjedna.