http://www.slobodnadalmacija.hr/20060204/novosti01.asp
Pa dobro, ljudi, možete li vi to vjerovati?
Vraćamo se u robovlasničko društvo.![]()
http://www.slobodnadalmacija.hr/20060204/novosti01.asp
Pa dobro, ljudi, možete li vi to vjerovati?
Vraćamo se u robovlasničko društvo.![]()
sasami smo izabrali vlast,stoga....................
baš me zanima kako će nekome dokazati da je npr. "sam spriječavao svoje ozdravljenje", i ostalo....jaooo![]()
kadija te tuži,kadija te sudianek prvotno napisa
ili da budem modernija- 1984
tiruriru tiruriru the twigliht zone
Valjda ako ne popiješ propisani lijek.anek prvotno napisa
Mislim - kvrapcu, da li to oni žele sebe zaštititi od mogućih tužbi tako da unaprijed svaljuju krivicu na pacijente?
"A čuj, stari, nisi došao na vrijeme, nisi popio lijek, otputovao si bez konzultacije s liječnikom..."
![]()
samo će mi jadnoj gripoznoj stići uplatnica na recimo 15 somova, i to je to, pa se ti žali...valjda su oni tako to zamislili.
... ili ako se ne inhaliram a doktor mi je rekao da moram...
Ali kako oni mogu znati jesi ili nisi popio propisani lijek; recimo ti ga popiješ, a nije ti bolje, i šta onda? U ćuzu??Amalthea prvotno napisa
![]()
![]()
ma kakvu ćuzu, to im je trošak! po džepu će ti opaliti!anek prvotno napisa
![]()
Nadam se da ne čitaju forum... Ja nadrapala 8)
Meni ovo izgleda ko prvoaprilska šala. Samo što su malo uranili.
Ma sve je to i prije bilo u zakonu, ali bez novčane kazne, samo se odnosilo na bolovanje (gubitak prava na b.) ili na naknadu za b., ne znam točno.
Ovo za nepridržavanje je recimo kad imaš bajpas i nastaviš pušiti. Osiguranje je platilo ne znam koliko desetaka tisuća kuna za tvoju operaciju a ti to bacaš u dim. Ali da se to može protegnuti na banalne stvari tipa odeš u dućan kad si na bolovanju za gripu...može... samo ne znam tko će to dokazivati. Veliki brat vas gleda?
:shock: e svašta. Ako ovim misle rasteretit zdravstvo, onda je ovo zbilja tragikomedija.IZNOSOM OD OSAM DO 15 TISUĆA KUNA
KAZNIT ĆE SE PACIJENT:
...ako u roku od tri dana nakon početka bolesti o svom stanju ne izvijesti izabranog liječnika
...
Znači ako 3 dana šmrcam ,pa 4. dan odem doktoru, može me lupit po džepu.
Ako se recimo prošetaš po trgu, snima te barem 4 kamere, eto tako. Za godinu-dvije će svaka biti opremljena softverom za prepoznavanje njuški pa ti onda vidi.mamazika prvotno napisa
A jeste čitali kak je Vinko Štefanec dobio otkaz u kazalištu Trešnja jer je tamo uzeo bolovanje i uredno im nosio dokaze o teškoj bolesti, a zapravo je išao raditi u fušu na OBN, voditi nekakav reality. Trešnja unajmila detektive i podastrla mu dokaze
Samo ako si zbog toga ostala na bolovanju. To samo znači da ne možeš retrogradno više od 3 dana otvoriti bolovanje.mamma Juanita prvotno napisa
Sve te stvari su vrijedile i prije, ali nije bilo kazni.
Jesi sigurna da to tako funkcionira?
Zašto onda tako i ne napišu? Ovako se može zbilja doslovno tumačit :?
Ma ja mislim da to neće zaživjeti. Pa tko će biti taj koji će egzaktno odrediti koji je pacijent prekršio koji stavak u tom zakonu i treba mu naplatiti 15000 kn?
a kad će počet kažnjavat liječnike za bahatost, nesavjesnost, korumpiranost.......
A kad će počet kažnjavati političare za bahatost, nesavjesnost, korumpiranost, nesposobnost...aries24 prvotno napisa