Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 64 of 64

Thread: ne dobiva na kilaži, povraća adaptirano..molim pomoć..očajna sam

Hej, evo mene opet.
    U manje histeričnom tonu

Uglavnom,možda nije ovdje tema ....ali pitat ću ...
    Odlično je prihvatila dohranu, uvodimo namirnice polako...držimo se rodine tablice, ne srljamo....

Ne prakticiram gotove kašice, ali par puta sam joj dala.
    Nekoliko sam joj puta dala gotovu mliječnu kašicu i pojela, nikakvih problema.
    1.E sad javio se problem- dala sam joj mliječnu kašicu oat apple koja se radi s vodom,prvi dan ju je popala bez problema, drugi dan ju je pojela i nakon cca pol sata u mlazu ispovraćala. (to je bilo prije mjesec dana)

2. U ut sam joj probala dati mliječnu kašicu sa žitaricama +voda- prvi dan super popala
    u sri-nakon obroka sve ispovraćala
    u čet- nisam joj davala mliječne, dva sata nakon ručka malo je cicala i nakon toga ispovraćala prvo kaj je pocicala, a pol sata nakon toga cijeli ručak....u mlazu

Naravno da joj više neću davati, imam dosat mlijeka- cica, sve 5

Mene zanima:
    Zašto bljucka? Ona je super vesela, zdrava, to bljuckanje na nju nikako nije utjecalo...
    Drugi tejdan idem kod pedijatrice- da tražim da nas pošalje na pretrage?

Intolerancija laktoze? Refluks?Alergija na mlijeko?
    Nakon problema prije par mjeseci nismo išli u nikkavu obradu jer sam ja odustala od adaptiranog i sve je bilo ok!

Očito joj nešto smeta što ima veze s adaptiranim mlijekom.
    Rješenje je da ju dojim i to je to, naravno da i ja tako mislim. Ali koja mi je opcija, osim maminog mlijeka. Možda ću se vraćati na posao za cca 2-3mj, i kaj onda?

Molim neki savjet!

'
    Last edited by freya7; 27.01.2012 at 22:31.

Ja bi na vašem mjestu otišla na obradu ako je očito da uopće ne tolerira ništa sa kravljim mlijekom. Ne zato što ne može preživjet bez njega, posebno dok doji; nego da znate za dalje, kod ulaska u kolektiv, hrane na putovanjima, u gostima i sl.

Što se prehrane nakon povratka na posao tiče, ja tu ne vidim problem.

Od 10 mjeseca nadalje, a posebno od 1 godine na dalje; ako je dijete prihvatilo normalno svu ostalu dohranu: povrće, žitarice, voće, meso, ribu, maslinovo ulje, poslije i jaja; a uz to i doji bar 2 puta dnevno (vikendom možda malo više ) neće mu uzmanjkati ništa.
    Samo paziti da je većina hrane "kvalitetna", a ne da puni želudac praznima kalorijama (čajevima, sokovima, grickalicama, slatkišima).
    Kad (i ako) se smanji dojenje, malo obratiti pažnju na unos proteina, masnoća i kalcija, i može se bez mlijeka.

Moje prvo dijete je živjelo potpuno bez mliječnog (i u tragovima) do svoje 2 godine, uz dojenje, i ničega mu nije uzmanjkalo.
    Ok, bio je mršaviji, ali i sad je, kad jede ogromne količine hrane. KOnstitucijski je mršav, ali nije imao znakova manjka nečega (rahitis, slabiji imunitet i sl).

laura29's Avatar

freya7, imala sam sličan slučaj.
    Maja L je igrom slučaja s dva mjeseca popila bočicu adaptiranoga. Povraćala je u mlazovima tako da smo završili na hitnoj.
    Nismo tada radili nikakve pretrage, ali više nije došla u doticaj s AD-om.
    Budući da sam počela raditi kad je L imala 8 mjeseci, MM joj je napravio kašicu s vodom koja je u sebi sadržavala AD. Također ju je ispovraća u mlazovima.
    Više nije dobivala gotove kašice. Nije pila nikakvo mlijeko osim moga.
    Nakon dvije godine ponudili smo joj kravlje mlijeko, popila ga je i nije bilo nikakve reakcije. Danas ga normalno konzumira.
    Doktorica na hitnoj nam je rekla da često isključivo dojene bebe povraćaju AD. Jednostavno njihov želudac nije naviknuo na formulu (zna on što valja).
    Ali svakako se savjetuj s pedijatricom.
    Last edited by laura29; 28.01.2012 at 11:11.

laura29's Avatar

Quote Originally Posted by freya7 View Post
    Možda ću se vraćati na posao za cca 2-3mj, i kaj onda?
    Molim neki savjet!

'
    Zaboravih još na ovo odgovoriti.
    Do tada će tvoja beba jesti tri obroka dohrane (imat će oko godinu dana i na izbor mnogo više namirnica nego što ih sada imaš). Možeš ju nadojiti prije odlaska na posao, dok te nema, beba može jesti domaće kašice. Kad se ti vratiš s posla, može ponovno dojiti.
    NIje to tako neizvedivo kao što ti se sada čini.

Malena super papa ostalo, sad smo na dva obroka dnevno.
    Probala je rižu,palentu,quinou,zob,griz,jabuku,krušku,banan u,šljivu,buču,korabu,tikvicu,krumpir,maslinovo ulje,piletinu,puretinu, sad ćemo ribicu uvesti......idemo polako sa svime i super je prihvatila .....Sve domaće radim, ništa kupovno....jedino šljiva...al to joj uopće ne smeta...

Jedino kupovno kaj sam dala su one night gotove mliječne kašice (par puta, i nije reagirala), reagirala je na mliječne koje se s vodom rade..morat ću proučit sastav....pa da više znam kad dođem kod doktora...
    Htjela sam vidjeti da li to hoće.kao mliječno u slučaju da moram negdje izbivati na dulje, da ima muž nešto mliječno za dati ako se ne izdojim...nisam uopće za davanje tih gotovih kašica....

Hvala vam cure na brzim,detaljnim, pametnim i utješnim odgovorima
    Mene mučilo jedino kaj ona ima sad 8mj, a ja se možda vratim na posao kad će imati 10mj...a jako teško se izdajam, prestašno...mučim se cijeli dan za cca 70ml.... Al ste me utješile....
    Budemo to nekako izveli , cicanje ujutro i kad dođem s posla...ako se uopće vratim ranije...

Definitvno ću tražiti da nas pošalje na obradu. Čisto da znam na što trebam paziti.

i još pitanjce- da li ste davale svojima rižino,zobeno mlijeko? čisto s njima da radim neke kašice ako se ne mogu izdojiti...?

Hvala svima!!!!

Šalje nas gastroenetrologu, kao sumnja na alergija na kravlje mlijeko , intolerancija na laktozu....

Inače mala je super , u mjesec dana dobila 360g i narasla 1cm.

E sad, samo nas je poslala na pregled- kaj ne bi bilo pametno da mi je dala i za labos uputnicu da kad već idem gastriću, da dođem sa gotovim nalazima....

sillyme's Avatar

Quote Originally Posted by freya7 View Post
    Šalje nas gastroenetrologu, kao sumnja na alergija na kravlje mlijeko , intolerancija na laktozu....

Inače mala je super , u mjesec dana dobila 360g i narasla 1cm.

E sad, samo nas je poslala na pregled- kaj ne bi bilo pametno da mi je dala i za labos uputnicu da kad već idem gastriću, da dođem sa gotovim nalazima....
    Kako intolerancija na laktozu kad doji - pa laktoza je glavni uh u majcinom mlijeku? Valjda na proteine iz km?

jelena.O's Avatar

freya čisti je inbox!

da pokušavala sam ti poslati poruku

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Kako intolerancija na laktozu kad doji - pa laktoza je glavni uh u majcinom mlijeku? Valjda na proteine iz km?
    to i meni nema logike.....
    al dobro....budemo jedno po jedno

bfamily's Avatar

baš me zanima što će vam reći dr. gastro.
    I moj maleni povraća AD (2 puta sam mu dala) i kašice koje sadrže mlijeko. Za sada mu ne dajem ništa mliječno osim cice naravno.
    U biti me zanima koje pretrage će vam raditi i na što je točno alergična. Ajde javi kad obavite
    Nadam se da će biti sve ok

Pepita's Avatar

Neće bit intolerancija na laktozu. Sumnjam u to.
    Mene isto zanima što će reći gastro.
    Držim fige da sve bude ok!

javit ću naravno

eo cijelo jutro zovem klaićevu i nemrem ih dobiti....al valjda budemo dobili termin

Evo kako sam obećala javljam kako je bilo kod dr.Mišak u Klaićevoj.

Malena je super, odlično je prihvatila dohranu..cica po cijele noći...odlično napreduje...

E sad tema Klaićeva,Pregled je proašo super osim što smo čekali cca 2,5 sata..naručeni u 16h,došli na red oko 18.20. Al nema veze, doktorica je super,ugodna,pametna,temeljita...
    Moramo napraviti RAST i RIST na KM i soju, te atophy patch test na KM i soju.
    Ona je uvjrena da se radi o alrgiji na KM na osnovu anamneze.
    Izbjegavati KM i mliječen proizvode te je propisala za pp u dohrani, npr.u kašice dodavati semielementarnu formulu.
    Kontrola za 2mj

Eto ukratko ....sljedeći tjedan idemo vjerovatno vadit krv pa ćemo znati više.

Page 2 of 2 FirstFirst 12