Ja sam isto imala prvo cr pod opcom (neplanirano, trebala je biti spinalna) a drugi cr pod spinalnom.
Definitivno preporucam spinalnu, bolje je za bebu a i vidis je odmah. Kao sto su pisale i druge, onaj prvi dio dok ne izvade bebu traje kratko a nakon sto vidis bebu i das joj pusu i znas da je s njom sve ok ostatak operacije prodje kao tren. S time da sam imala "prijenos uzivo" operacije jer su bila neka dva stazista pa je doktor cijelo vrijeme govorio nesto u stilu "sad rezem ovo, sad otvaram ono, pazim ovo, micem ono..."
Zdravstveno mi je oporavak od cr pod opcom prosao jednako kao i pod spinalnom, tu nisam imala nikakvih problema. Jedino me na prvom cr ubijalo kasljanje zbog pregrijanog suhog zraka i to sto mi nisu dali piti vode satima, na drugom cr (SD, spinalna) sam pazila da pijem jako puno vode a i zrak je bio puno bolji (nisu toliko grijali) pa nisam morala kasljati.
Takodjer, na SD-u sam dosla odmah u onu posebnu sobu na babinjacama i bebu su mi donijeli ni dva sata nakon poroda, i nije mi bilo pretesko, sestre su bile ljubazne i bez problema dodavale bebe, pomagale i sl, te odnijele kad vise nismo mogle (ja sam trazila sve tri noci da odnesu bebu jer sam navecer bila preumorna, neke su imale bebu uz sebe od drugog dana i po noci).