-
Oka, probaj ovako: u određenu količinu brašna(npr. 1kg) staviti kašičicu soli, kašičicu sode bikarbone i umijesiti srednje tvrdo tijesto jogurtom, u koga ste nasuli malo vode(npr. 2dcl jogurta i 2-dcl vode). Tijesto dobro umijesiti rukom, ili čim već. Samo ga preklopiti, ne treba ga dodatno izrađivati, ostaviti pola sata da odstoji, opet ga preklopiti, formirati loptu, staviti u pobrašnjen(ne treba mastiti) okrugli pleh, spljoštiti rukom, na jedno 3 cm debljine i staviti u zagrijanu pećnicu. Smanjiti nakon 5 minuta na oko 180 i peći nekih pola sata. Izvaditi iz pleha, da se ne povrati, umotati u pamučnu salvetu, i ostaviti bar 10 minuta da hladne. Vruće je fenomalno, brzo se spravlja i vrlo je sito.
Ovako moja svekrva pravi, i ja počesto(od nje naučila
) Mi to zovemo pogačom. Fora je u pečenju, tijesto se ne smije gnjaviti, znači ne bude fino glatko kada ga stavljaš peći, nego nekako, krndžavo, neravne površine odozgo, nema ulja na plegu, i mora iz pleha odmah u krpu. I to je to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma