Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 468

Tema: mašina za suđe

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemojte me zbunjivati, ja sam vrlo friški korisnik perilice. Zar uz tablete 3 u 1, 5 u 1, 7 u 1...treba sipati sol i sjajilo? :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Nemojte me zbunjivati, ja sam vrlo friški korisnik perilice. Zar uz tablete 3 u 1, 5 u 1, 7 u 1...treba sipati sol i sjajilo? :?
    Koliko sam ja shvatila, sol treba obavezno, kakve god tablete bile.

Neka me netko ispravi ako griješim.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U uputama za moju novu perilicu (AEG) piše da uz 3u 1 tablete ne treba ni sol ni sjajilo, ali ja ipak stavljam oboje

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imam Candy perilicu iz 2003. godine.
    Što mislite kolika je potrošnja vode? Nigdje ne piše u papirima....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sol obavezno i to najobičniju kuhinjsku krupnu (morsku), a sjajilo po želji (ako vidiš da treba). I te sve tablete 3, 5 7... u 1 - sve su to marketinški štosevi . Obične tablete + sol + sjajilo = dobitna kombinacija. 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj stephanie prvotno napisa
    Imam Candy perilicu iz 2003. godine.
    Što mislite kolika je potrošnja vode? Nigdje ne piše u papirima....
    Potrošnja vode i struje koja piše na papirima je za eko program, koji se većinom koristi kod određivanja tih karakteristika perilice. Isto kao što je i potrošnja benzina veća od one koja piše u karakteristikama auta.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja ima Candy perilicu koja je kupljena 1990. ili 1991. g. i ne znam koliko je dugo korištena (godinu-dvije) i na njoj piše da je predviđena da se koristi 7 g. ( :? ) prije par godina je izvučena iz naftalina i koristim je redovno već 4-5 g. koristim DM tablete 3 u 1 i ništa drugo ne stavljam ni so ni sjajilo, a suđe je savršeno oprano a ona se dobro drži za svoje godine

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja perilica je pocela raditi 1989. godina.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Obavezno i sol i sjajilo.
    Moja rodica nije znala i stavljala samo tablete, malo po malo čaše gube sjaj, pune su kamenca...užas.
    Ali to se ne troši baš brzo, staviš možda 1-2 puta mjesečno. Imaš kupiti sol posebno za perilice i takva je najbolja. Košta 15 kn. Meni ono 3 u 1, 5 u 1 ne znači baš puno, izaberem neke jeftine, obično Calgonit na kojem piše gratis nekih 20% i obavezno stavim na normalno pranje duže traje ali super opere, samo ponekad na economy.

Tko je izmislio perilicu za suđe treba dati nekakvu nagradu.
    Mene je spasio.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja godinama koristim samo tablete 3 u 1 bez soli i sjajila i suđe je savtšeno oprano, nema kamenca, čaše se savršeno sjaje
    ovo prvi put čijem da treba dodavati so i sjajilo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bfamily prvotno napisa
    Imaš kupiti sol posebno za perilice i takva je najbolja. Košta 15 kn.
    Već sam pisala o tome, šogor je majstor koji svakodnevno popravlja perilice i zna kakvi kvarovi dolaze kao posljedica nestavljanja soli ili stavljanja one presitne. Rekao nam je nikako stavljati onu sol koja je navodno specijalno namijenjena za perilice (to tvrde proizvođači kojima je u interesu prodati ), jer je svaka presitna i nakon nekog vremena se zaštopaju ventili. Zato mora biti krupna sol, i to morska jer je krupnija od kamene. I još k tome košta par kuna kg (za razliku od tzv. "specijalne" koja košta 15-tak ). Isto tako tablete 3, 5, 7... u 1 nisu dostatne da razmekšaju našu tvrdu vodu. Sjajilo nije obavezno, staviš ga ako vidiš da ostaju fleke na suđu.

Mene je spasio.
    Misliš treba mu dati nagradu ? Apsolutno se slažem!

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ove specijalne soli su isto krupne.

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu.....

moja perilica je u posljednje vrijeme počela štekati, odnosno, radi samo "na guranje". Znači, dođe do određenog dijela programa, pa onda vergla (dok nismo znali, jednom je tako verglala cijelu noć :shock: ne pomaknuvši program).

Kad vidim da neće dalje, ja pomaknem program prema naprijed i onda ona dalje nastavi normalno. :?

Štos je u tome da perilica nikad ne zaštopa na određenom dijelu, nekad stane na samom početku, nekad u sredini, nekad na kraju. I ona uredno pere (znači ne zaustavlja rad), al kolut se ne pomiče.

I, kad završi pranje (nakonmog "guranja" koluta), suđe je savršeno čisto.

Zna li netko nešto o tome?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vjerovatno ti je otišao programator. Zovi majstora, ili "gurajte" mašinu, pa dokle ide...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni već duže vrijeme ne radi perilica, majstor kaže otišao motor, popravak oko 1000 kn :shock: , a uredno stavljala sol.
    Kako se vidi da li su zaštopani kanali, jer samo zuji.
    Kupit ću novu, jer popravak je neisplativ.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njumi, meni se to dogodilo s ves masinom
    trajalo je tako sve dok je nismo zamijenili (par godina)
    nezgodno je sto moras biti doma dok se pere

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

onda ćemo gurati, pa dok ide

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo u pevecu vratili staru mašinu (ima čak 10mjeseci) zbog kvara i sad moramo tamo uzet nešto u vrijednosti oko 2500kn. Nemogu nam vratit novce pa smo mislili uzet perilicu novu ali izbor...užas.. i ajde rekli su da mi izaberemo pa daće naručit. Ima li tko kakav prijedlog?? KOje su perilice među boljima, naravno nadoplatit ćemo razliku. Mislili smo uzet miele ali oni ne rae s njima

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo u peveca kupili perilicu Quadro, koštala je oko 2000 kn.
    Nije neka marka ali ja sam ful zadovoljna za sad.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi u Pevecu electrolux za nekih 3000 kn i ja sam zadovoljna. Pljuc pljuc da ne ureknem.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko vam traje prosjecni program?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Misliš na klasični program (za normalno pranje)? Oko sat i 10' (Indesit perilica).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    koliko vam traje prosjecni program?
    meni skoro 2 sata

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I meni oko 2 sata.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Pomagajte!

konacno sam otkrio pravu kombinaciju za perilicu sa sjajem, i sa soli. Inace pre su mi ostajale tockice, medjutim pojacao sam so, sjaj mi je na 3, i sada je sve extra.

Medjutim, zadnjih 2 puta kada sam prao na casama mi ostane kao pesak. Ne znam od cega je to, ali samo na casama. Sve ostalo bude OK oprano.

Imam Quadro za 12 osoba?

Koristim inace sve iz DM-a, sol, sjaj i prasak

Pomagajte!

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

već sam jednom napisala ali ću ponoviti
    meni 3 u 1 iz DM-a savršeno operu suđe, sjaji se, nema fleka, kamenca i sl, čaše su savršene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni čaše koje su u kutnim dijelovima gornje rešetke uvijek imaju te mrvice, to je, čini mi se od ostataka hrane-jer ja ne brišem nit ispirem prije stavljanja 8) i nekako perilica pri zadnjem ispiranju uvijek to vrati baš na te čaše u kutu

I koristim najkraći program od pola sata (u stvari drugi po redu-najkraći je ispiranje) jer em što je bučna, em što mi je tlaka da vergla 2 sata i 45 minuta za prvi jači program-kojim opet ne opere vidno bolje. A da moram poslije perilice tu i tamo po loncu maknit rubove od kuhanja-tribam :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Citiraj bfamily prvotno napisa
    Imaš kupiti sol posebno za perilice i takva je najbolja. Košta 15 kn.
    Već sam pisala o tome, šogor je majstor koji svakodnevno popravlja perilice i zna kakvi kvarovi dolaze kao posljedica nestavljanja soli ili stavljanja one presitne. Rekao nam je nikako stavljati onu sol koja je navodno specijalno namijenjena za perilice (to tvrde proizvođači kojima je u interesu prodati ), jer je svaka presitna i nakon nekog vremena se zaštopaju ventili. Zato mora biti krupna sol, i to morska jer je krupnija od kamene. I još k tome košta par kuna kg (za razliku od tzv. "specijalne" koja košta 15-tak ). Isto tako tablete 3, 5, 7... u 1 nisu dostatne da razmekšaju našu tvrdu vodu. Sjajilo nije obavezno, staviš ga ako vidiš da ostaju fleke na suđu.

Mene je spasio.
    Misliš treba mu dati nagradu ? Apsolutno se slažem!
    Što onda treba staviti da razmekša našu tvrdu vodu???

I jel moguće da u perilicu može stvarno ići obična morska, jodirana sol, samo krupna???Ja sam čula da nikako ne smije :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svatko ima pravo raditi kako hoće, ja sam napisala što kaže netko tko svakodnevno popravlja perilice 8) . Ja u svoju stavljam krupnu morsku sol.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: mašina za suđe

Mi smo nedavno dobili perilicu od svekrve. U početku smo koristili tablete različitih uobičajenih proizvođača tipa Calgonit, Čarli, itd. No, nije mi se dopao prilično neugodan miris "na kemikalije" te smo potražili kvalitetnije rješenje. Od nedavno koristimo ekološke tablete i jako smo, jako zadovoljni

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

imam već 5 godina zanussijevu, tada je bila najmodernija koja je postojala na našem tržištu. godinama je dobro prala sve donedavno.
    naime, pretinac u kojem stoji tableta je pukao tako da tabletu stavimo na dno mašine. na kartonu tableta je zabranjeno stavljati tablete van te kutijice, al zar opet ta tableta kad tad ne ispadne vani?
    koristim one najskuplje tablete calgonit quantum - kod njih se tablete mogu staviti na dno perilice (tako piše na njima), koristim sol i calgonit tekućinu s nekim posebnim enzimima šta peru, al meni suđe i dalje loše. ovo ostalo je ok, ali čaše su baš užasne - to je horor. imaju, kao što je netko reko, neki kao pijesak po sebi i šporće su kada se operu nego kad se stave. imam osjećaj da su mali koamdići hrane slipljeni po njima, ali ne kužim odakle.
    u čemu je stvar, što napravit??! :?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

operi mašinu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    operi mašinu
    zaboravih i to spomenit - koristila sam čak 2 put u ovom tjednu onaj calgonit i onaj dm-ovo sredstvo za čišćenje perilice

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako pranje posebnim detergentom ne pomogne onda ti je otiso razdjelnik vode, mislim da se tako zove i trebas majstora.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ako pranje posebnim detergentom ne pomogne onda ti je otiso razdjelnik vode, mislim da se tako zove i trebas majstora.

aha--- a što je to? prljava i čista voda se miješaju?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da da, al ne sjecam se vise detaljno kako izgleda taj dio.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mislim da da, al ne sjecam se vise detaljno kako izgleda taj dio.
    sad nešto čitam po forum.hr o tom razdjelniku i kaže da je možda zaštopan kamencom. pitanje - mogu li ja to sama "sredit" i kako i gdje se nalazi taj razdjelnik, kkao ga prepoznat?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes oprat masinu posebnim detergentom za pranje iste, ali razdjelnik mozes dohvatit jedino tako da ju rastavis na sastavne dijelove.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mozes oprat masinu posebnim detergentom za pranje iste, ali razdjelnik mozes dohvatit jedino tako da ju rastavis na sastavne dijelove.

ma super

a pranjem sam provala (onaj calgonit) - imaš li još koji ideju za pranje?

prošli put kad je majstor bio ( jer je komad stakla doša do motora i nešto uništio) naplatio je dosta, po cijeloj mi kuću isproliva vodu i duuugo je držao na popravku.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj janjica prvotno napisa

ma super

a pranjem sam provala (onaj calgonit) - imaš li još koji ideju za pranje?

prošli put kad je majstor bio ( jer je komad stakla doša do motora i nešto uništio) naplatio je dosta, po cijeloj mi kuću isproliva vodu i duuugo je držao na popravku.
    Bok...

Gledaj imam jedan problem. radi se o sledecem: na kraju svakog pranja mi na casama ostanu ili trakice, ili hrdja.

Inace u perilici su i sol, i sjaj, a pored njih koristim prasak. Sve iz DM-a

Mozes li mi nekak pomoci

Thanks

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam u zadnje vrijeme primjetila da mi od tableta iz DM smrde čaše poslije pranja. Do sad sam bila jako zadovoljna. To sam primjetila ja, mama, nevjesta. Je li još netko to primjetio

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam primjetila. Sad perem s praškom iz DM-a.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo Whirpool perilicu. Odlično pere, i posuši. Jedino neku lošiju plastiku slabije ili posuđe koje nije nakrivljeno pa ostane malo vode. Ima 2 pomične košarice koje se mogu staviti po želji i potebi. Pere oko 2h, ali ima i neki štedni program pa opere za sat kad to uključim. I također ima i programiranje pranja 3,6,9h. Imam je godinu dana i jako sam zadovoljna bar za sada

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo da se pohvalim,kupili perilicu.....candy,kostala 3,099,00 u merkuru......poludila sam dok sam namjestila sude u nju.....na donju policu nisam mogla staviti srednje plitke tanjure jer bi onda propali nize dole pa bi mi zapinjali za dno.....a kako ce oprati to cu vidjet poslije ,jos se pere.....od tableta sam kupila calgonit,100 komada 100,00 kuna.....njihovo sjajilo i sol....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj gox prvotno napisa
    ... na kraju svakog pranja mi na casama ostanu ili trakice, ili hrdja.

Inace u perilici su i sol, i sjaj, a pored njih koristim prasak. Sve iz DM-a
    Trakice znaju ostati ako ima previše sjajila, probaj smanjiti na dozatoru.

Citiraj mare979 prvotno napisa
    Ja sam u zadnje vrijeme primjetila da mi od tableta iz DM smrde čaše poslije pranja. Do sad sam bila jako zadovoljna. To sam primjetila ja, mama, nevjesta. Je li još netko to primjetio
    I meni u zadnje vrijeme smrde čaše, uopće mi nije palo na pamet da bi to moglo biti od tableta :/ . Sad si mi dala za razmišljati... Idući put ću kupiti neke druge, baš me zanima kakva će biti razlika.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam sve pročitala,ali miris ne mora bit od tableta, možda treba oprat perilicu, uvuče se svakakvo s..nje unutra,po rubovima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo kao upozorenje. Neku večer smo imali poplavu u kuhinji u ponoć. Stavila prati suđe, vratila se u kuhinju nakon što sam djecu stavila u krevet i obavila još neke sitnice u drugom dijelu stana, muž za kompjuterom, kad ono suđerica na ispiranju, a kuhinja pliva u vodi. Odmah smo uzeli stare ručnike, krpe, jedva smo skupili tu vodu, bilo je dvije pune kante, molila sam Boga da mi susjedi sutra ne zvone da im je procurilo po stropu. Mašina je , inače Candy, stara je 11 godina i radila je do sada bez ijednog kvara. Ovo me uvjerilo da nikada neću ostavljati aparate da rade dok me nema doma, što bi bilo da sam npr. uključila suđericu, otišla na posao i da se to desilo. A znam da mnogi to rade, naravno, praktično je...ali kad zamislim kolika mi je šteta mogla nastati. I ovako sam čistila 2 sata i sušila elemente.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A joj, dobro stvarno da ste bili doma.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

maloprije hocu staviti sol u sudjericu, a ono otvor gdje se stavlja pun vode (slane) :?
    jel to normalno? kako da stavim novu sol?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo Whirpool-ovu 6th sense, potpuno integriranu. U principu sam zadovoljna osim što su mi trebali dani da skužim kako ju isprogramirati na određenu vrstu tableta/deterđenta.
    Imamo problem zadržavanja tekućine na udubljenima ali to imaju sve perilice (valjda).
    Zanima me:
    1. ima li netko istu perilicu? (mogu odgovoriti i oni koji nemaju)
    2. otvarate li vrata nakon pranja? Ja da jer tako sprječavam ponovnu kondenzaciju pare na posuđu.
    3. Koristite li program na 30min na 40 C? Ja sam pokušavala par puta, za suđe koje nije prljavo, prašnjave čaše npr. Desi mi se da dok otvorim perilicu donja rešetka bude puna pjene :? . Pokušala sam staviti samo 1/2 tablete ali stvar je ista... :/

Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •