emily, normalno je, tako treba biti
samo sipaj, sol ce tonuti a voda ici u odvod[/b]
emily, normalno je, tako treba biti
samo sipaj, sol ce tonuti a voda ici u odvod[/b]
nesto malo vode ce iscuriti vani ali to je ok
pa mislim da treba biti vode... mora se sol u nećemu otopitiemily prvotno napisa
![]()
tenks. sad sam malo pomalo utrpala 1,5kg soli![]()
ja 90% pranja stavim na 40st. (30 min).3. Koristite li program na 30min na 40 C? Ja sam pokušavala par puta, za suđe koje nije prljavo, prašnjave čaše npr. Desi mi se da dok otvorim perilicu donja rešetka bude puna pjene . Pokušala sam staviti samo 1/2 tablete ali stvar je ista...
odlicno se opere, i case, i tanjuri, i zdjele.... nikakve pjene ili problema
jedino ako imam bas jako masno sudje, lonce itd, onda stavim na 50 st. (zivcira me sto pere skoro 2 sata)
Na 70 nisam jos niti jednom oprala.
2. Nemam istu perilicu, ali otvaram vrata iz istog razloga.emira prvotno napisa
3. Uvijek perem na 70°C
A jel ima tko iskustva sa Whirlpoolovim perilicama za suđe?Jel valjaju?
davorka, i nasa candyca je to jednom napravila, srecom ne nocu nego jednom popodne. mm je skuzio u cemu je problem, negdje je neko crijevo ispalo. otad se nije ponovilo iako ju malo u strahu promatram katkad
Ja je imam, potpuno je nova, ima dva mjeseca. Meni se čini dobra, zadovoljni smo, da kucnem u drvo.bobaibeba prvotno napisa
ja već sigurno pola godine muku mućim sa "nevjestom".
čaše mi ostaju onako na valove nečiste. nekad točkice, al uglavnom valovi. imam osječaj da ne ispire dovoljno.
majstor bio preko 10 puta i ništa. prvo zamijenili mlaznicu, pa cijelu košaru, pa elektroniku, pa sad posudicu za sjajilo. savjetovao me da uzmem onaj najbolji calgonit (kao u gel menknim kockicama), pa da samanjim sol, pa da smanjim sjajilo. neki dan na zadnji poziv je došao i sve što mi je napravio je otvorio posudicu od sjajila i stavio sa br. 1 na br. 3. :/ - a popravka, ja sam za to nesposobna pa mi treba majstor :/
![]()
i nikakona kraj sa problemom. sve sam probala, al baš sve.
inaće koristim dm-ove tabletice, i njihovo sjajilo, te sol obično ili dm ili muller.
stavljala sam od običnog programa, do eco, pa na kraju na sensitive- al NIŠTAAAAA, čaše još uvijek pune valova! drugo suđe ok.
:? :? :?
Evo moja drlja na programu za tanjure, pere 2h i 45minMima prvotno napisa
![]()
Priuštila sam joj taj luksuz nakon puno mjeseci jer inače perem na programu od 30 min. Problem je što se po rubovima skupio neki crvenkasto-narančasti talog, što mi čaše u kutevima redovito ostanu prljavije nego su ušle jer kuteve nekako na kraju valjda poštrapa sa prljavom vodom :? Zato sam uključila na jači program pa ću vidjeti nakon par puta. Al mi na živce ide koliko pere. Na najjačem programu za lonce pere oko 3 sata. I dosta je bučna i nije ugradbena(za ugr. kažu da su tiše-jel da?)
Uglavnom, u božićnom katalogu sam je vidjela da košta otprililke koliko i prije 2 godine-oko 2000 kn. Puno i previše za ovoliku buku i dugotrajno pranje. Ovo s prljavim čašama traje već al sam se pravila luda![]()
I da, ja ne ispirem stvari prije stavljanja u perilicu-ne ostavim baš kost u tanjuru da i nju opere, al ni ne brišem tanjure redovito sa spužvom kao što sam vidila da neki čine
Tea, možda ti je voda pretvrda, pa mašini treba više soli. Ne znam kako je to na tvojoj, ali na mojoj ima neka mala poluga sa nekoliko pozicija, zavisno od stepena tvrdoće vode. Pogledaj u uputstvu za upotrebu (ako si frik ko ja pa to sve čuvaš)
Moja Whirlpool perilica je ugradbena, i prije nisam imala perilicu za suđe pa je nemam sa čim uspoređivati. Pere dosta dugo i nije baš tiha, ali obzirom da je uvijek uključim prije nego idem spavati niti jedno od toga me ne smeta. A sa tim kako opere suđe sam jako jako zadovoljna, stvarno je sve čisto i blistavo. Doduše, koristim samo dugačke programe, na 60 i 70 stupnjeva. I jako puno suđa stane u nju, ima super mjesta za slaganje pa svašta natrpam.
Dakle nakon dugo otpora prema automatskom pranju posuđa, odlučili smo se za perilicu suđa i uzeli Candy CDF 325A, bila neka akcija u Merkuru.
Super zadovoljni ! Namjestili smo program za maksimalnu tvrdoću vode, napunili je Calgonit-ovom soli, sjajilom i tabletama i sad guštamo u čašama i posuđu koje se sjaji kao na reklami :D
Ustvari mi je konačni trigger za kupovinu bio pucanje kože oko noktiju nakon pranja suđa, stvarale su se doslovce otvorene rane. Nikakva ih krema nije spašavala. Ali to je skroz druga priča![]()
Meni isto nije milo da je tako bučna, al MM baš smeta i nema šanse da uz tu buku zaspe.Mima prvotno napisa
Eh, da, i uputstvo za upotrebu je neupotrebljivo :/
Usprkos svemu ovom, bolje da ona pere nego ja 8)
Ne stignem sad čitati sve, a ne uspijevam ni s pretražnikom, pa da pitam:
Jel bila već neka rasprava o veličini perilice?
Ima li netko onu manju za 8-9 servisa?
Je li to dovoljno za 4-članu obitelj u kojoj se ne kuha baš svaki dan?![]()
nama jest
ali kod nas je drukcija racunica, troje nas a kuhamo svaki dan
Hvala, pretpostavljam da bi onda i u našem slučaju moglo biti dovoljno.
la_mama prvotno napisa
ja kupila istu...jesi dobila sude na poklon...moram reci da mi case bas i nisu sjajne...jesu ciste,ali ostanu osusene mrlje od vode na njima(malo)...na koliko si okrenula strelicu tamo gdje sipas sjajilo...
ma jesam, ne samo ja nego i majstor je smanjivao sol, pa pojačavao....vještičica prvotno napisa
i došao mi je neki dan (to da bi okrenuo sjajilo na 3) i rekao da se svi žale na perilice, jer je puno raznih proizvođača detergenata, i svi imaju svoja pravila, svoje vrste pa perilice ne peru više kao prije. i onda ostaje da je to tako normalno!
jel to izgovor???? :?![]()
Mi imamo Whirpool ali onu potpuno integriranu koja se skoro uopće ne čuje. Kad smo kupovali rekli su nam da se te potpuno integrirane puno manje čuju od ovih klasičnih.makita prvotno napisa
No, za vas sa Whirlpoolicama, pitanje:
Koristite li program na 30 min na 40 stupnjeva. Meni se događa da kad završi pranje suđe bude neisprano, donja rešetka puna pjene... pokušala sam staviti i samo 1/2 tablete no dogodilo se isto :?
Promijeni tablete. Uzgred, najveća prednost suđerice je upravo pranje na visokoj temperaturi i ne shvaćam želju za pranjem na niskim temperaturama. Ne radi se o osjetljivom rublju da će se stisnuti u pranju. Hladno pranje nema smisla čak ni s ekološke strane jer se prečesto stavljaš u situaciju da moraš prati ponovo.
da... ali npr. kada čistim kuhinju, regal sa porculanom, onda bih samo htjela isprati prašinu
Definitivno onda moraš promijeniti tablete ali ako ti se pojavljue prljavo možda trebaš oprati mašinu.
Tea, gledaj i ja sam imao dosta problema sa sudjericom, no mislim da je suderica u tvom slucaju sasvim OK, jer ne bi obavila ceo program kako treba.
E sada u principu soli koje su sitne su lose, i tu spada so iz DM-a. Ja sam imao problem sa casama takodje jer su mi ostajale kao trakice po njima. Sjaj mi je bio na 3, a so na pola (ona skazaljka koja se okrece od min do max), i koristio sam tablete uvek 3u1,4u1, itd...
Nakraju sam uzeo iz DM-a obice, bez sjaja i soli, stavio sjaj iz DM-a na 2, i so na malo manje od pola prema minimumu. Sol inace Calgonit, dobra je jer je krupna.
Sada case blistaju. Probaj i ti, ili mi se javi na PM, pa da nadjemo rješenje.
I da, jako bitno je to da isto tackica nemam vise na bešteku, otkada otvorim sudjericu 5 min posto zavrsi pranje.
Eto, javi se....
Tea, o tome sam već pisala, probaj staviti najobičniju krupnu morsku sol. Ne da mi se sad objašnjavati zašto da ne pokrenem ponovno polemiku, pa ako ti se da prosurfaj po ovom topicu.
Kako često treba oprati suđericu?
Da li može kristal unutra? Odnosno da li treba neki specijalni tretman kod kristala. To je kristal iz regala, pranje prašine.
Tek sam kupila suđericu pa sam još nova u ovim vodama.
Kristal može na pranje (mene je oduševio učinak pranja na rezbarenom kristalu) to od prašine staviš na najkraći program i manju temperaturu.
Kristalno staklo je mekše od običnog i uglavnom se ne preporučuje pranje u suđerici. Pojedini proizvođači strojeva i deterđenata se prave važni da su, kao, sigurni.
Nemam je želje slušat 2h i 45 min kako pere, a za 30 min opere nelošeDavor prvotno napisa
je li se može koristiti obična kuhinjska sol?
Makita, a kako ti se tableta otopi u 30 min? Meni se otopi manje od pola pa sam odustala od kratkog programa a tlaka mi je preć na prašak![]()
a stvarno mislim da nema potreba zagrijavati svaki put na 55-65 C
sreća da je moja mašina tiha pa me ne smeta kaj vrti 2,5 h
ja u svojoj perem uvijek na duzem programu na 75 stupnjeva i pere manje od 2,5 sata...
kod mene je najjači program 65 C i pere kraće nego "štedljivi" 55-60
ali izbjegavam taj najjači jer i 55-60 C dobro opere
je li bitno da tabletica stoji u onom pretimcu ili se može staviti i na dno jer meni je taj pretinac pukao?
kod mene tableta ispada iz pretinca nekih 10-15 min nakon početka pranja (čuje se "tup")... mislim da dođe optrilike na isto kao da je samo stavljena unutra, tj. da se za tih max 15 minuta ne bi puno otopila
ne, presitna jejanjica prvotno napisa
i meni se potrgala capica koja zatvara pretinac, uredno stavljam u jedan od pretinaca za bestek (bez pribora, naravno)janjica prvotno napisa
pitam jer je na kutijici nacrtana slika i to je zabranjeno.emily prvotno napisa
a da uključim pa pričekam 10 min i onda ubacim*
mislih na krupnu morsku sol
Kuhinjska krupna morska sol može, čak je krupnija od onih tzv. "specijalnih". O tome sam već pisala, to je savjet majstora koji svakodnevno popravlja suđerice i nikako ne preporuča one "specijalne", već krupnu morsku sol.vještičica prvotno napisa
Sori, mislila sam da pitaš za običnu, sitnu kuhinjsku so. Krupna može, ko što reče mama sanja
Meni se uvijek otopi tableta, pa i na kraćem programu. Dm tablete koristim najčešće.
Meni se takodje otopi cela tableta, koristim najkraci program od 1.5 vremena.
Ima predpranje, pranje (45stepeni), ispiranje (60 stepeni), susenje
Zaboravio sam dodat, da koristim tablete iz DM-a, obicne.
Planiram preci na gel. Kakav je, jel koristi tko?
ja i njega probala, pa ništa, tako da nemam za sada mjerodavno iskustvo.
moram napomenuti, da mi je otišla nevjesta na servis!![]()
valjda će se vratiti kao nova!još ništa ne javljaju :/ ima bit da je ipak bila neka disfunkcija
![]()
Kod moje mašine kratki program je 30 min.gox prvotno napisa
Blago tebi. Ja kada sam moju kupovao nisam proucio dobro, pa sam uzeo negledajuci u programe. Bas sam debil
sada sam u bedu i zao mi je bacit, jer sam jakoooo zadovoljan
Ma i ja sam debil, ali sam imala sreću. Pojma nisam imala da taj program postoji kad sam ju kupovala.