Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 468

Tema: mašina za suđe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hitno!

Sada sam stvarno besan. Otvorim moju sudjericu, posle najduzeg pranja (70 stepeni), i posudje blista, ali na dodir ima kao neki pjesak zalepljen. On se oko ne vidi, ali kada povuces rukom po salici, osetis grburavo. Što je to? Šta da radim? Davore pomagaj?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

došla mi je nevjesta natrag :D :D :D :D

sinoć oprala prvo suđe, i to stavila na ECO program, i opralo je super u odnosu na prošlo suđe.

promijenili su i ostala dva dijela- solnicu i grijač. rekli su da bi za par pranja totalno riknuo.

eto promijenili su sve što se promijeniti moglo (elektroniku, mlaznicu, gornju cijelu košaru, kutiju za detergent i sjajilo, solnicu i grijač) i ako stvarno sada ne bude prala- ja ne znam :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno HI!

Bas mi je drago :D :D :D

Moze li meni neko pomoci sa kojim savjetom

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno HI!

Zaboravio sam napomenuti da je moja Quadro DW-S6050.

Pomagajte

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I naša je na servisu već 10 dana, a nova perilica, prali smo valjda tri puta i ustanovili da nešto ne valja

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gox, zovi servis. Vjerojatno ti je u komi ionski izmjenjivač, a zašto - neka serviser vidi. Možda pijesak iz vode.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Davore - ti imaš isto Quadro?

Zašto mi na onom prozorčiću - gje se nariktava vremenski odgođeno pranje - pojavljaju razni brojevi? Stavim suđe, uključim da SAD pere i onda mi se pojavi ne znam - 18, 22, 51 i slični borjevi. I kad je gotovo pranje - kad zapiušti ja ju otvorim, a onda još pišu neki brojevi..... kad uključim novo pranje samo se zbroji..... šta ti brojevi uopće predstavljaju?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Beats me :?
    Moj stroj nema nikakvog displaya. Svi strojevi u mojem kućanstvu su prilagođeni taktilnom upravljanju. U rijetke izuzetke spada stroj za kruh, ali samo zato što još nema strojeva s "klasičnim" komandama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hi!

Davore sada si me dao zabrinut. Inace preobleme koje sam imao nestali su kada sam stavio calgonitovu sol.

E sada kada ja da znam da li mi perilica trosi sol. Ja kada odvrnem poklopac za sol, ja i dalje vidim so neotopljenu unutra. No, kada stavim prste i promesam, jos kako mi ostanu slani, pobjele. E sada ne znam da li to treba tako :? :? :?

I da oprao sam filter i sudjericu po receptu tete iz odreda za cistocu, i nemam vise pjeska po sudju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja čujem pred kraj pranja neki zvuk koji znači da uzima sol, pa isti takav za sjajilo. nešto kao zvuk kada se otvori pretinac za tablete samo tiši.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam se samo došla pohvaliti, da moja nevjesta pereeeeeee ko nikad u životu! :D Da´Bog´da vazda ostala tako zdrava i vrijedna!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    Ja sam se samo došla pohvaliti, da moja nevjesta pereeeeeee ko nikad u životu! :D Da´Bog´da vazda ostala tako zdrava i vrijedna!
    Jeeeee! :D :D :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pročitala sam negdje da mašina više struje troši na sušenje nego na pranje :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jeeeeeeeeeee! :D :D :D

Sa čim peres, koja je kombinacija u pitanju. I da kako si podesila sol i sjaj. :?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nisam ništa dirala, da vam pravo kažem od straha. kako su mi ju dofurali tako sam ostavila. sjaj je na 4, perem sa calgon gelom :/ , a sol mi je pomaknut skorz u lijevu stranu- ja mislim da je to + :? i prala sam na ECO programu. ovih dana ću eksperimentirati sa programima, al ovo ostalo ne diram!!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E to sam cekao. da konacno neko pere sa gelom. Daj mi reci kakav je u odnosu na tablete, i koliko traje, taj jedan :/ :/ :/

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj gox prvotno napisa
    E to sam cekao. da konacno neko pere sa gelom. Daj mi reci kakav je u odnosu na tablete, i koliko traje, taj jedan :/ :/ :/
    mislim, to su one prozirne tabletice, Calgon Quantum, gel okolo, unutra dvije pregrade i u sredini kuglica! to mi je preporučio majstor iz servisa.
    ne znam što bih ti rekla kakav je u odnosu na druge, kad mi prije mašina nije prala uopće kako treba ni sa gelom, ni sa dm-ovim ni mullerovim tabletama.
    sad sam da ne isprobavam opet sve kupila kutiju quantuma,30 tabletica, jer je na akciji 25% posto gratis (24+6), a cijena je u mulleru 51 kn, u Metrou 60 i nešto kuna, a mogu mislit koliko je onda na drugim mjestima. :/

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da li netko ima Haier suđericu ili zna štogod o njima?

Mi smo u fazi potrage za perilicom pa me zanima.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kupila sam suđericu Gorenje prije15 dana. U nju sam stavila 2kg dm soli(tako piše u uputstvu),dm sjaj i dm tablete.Iposlije 15 dana svakodnevnog korištenja svijetli mi lampica za sol.Šta da radim? Trebam li zvati servis ili staviti još soli?
    Dobro pere i suši.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

meni je voda jako tvrda i troši mi tjedno kilogram soli, tako da ti je to ok!
    ako imaš regulator, možeš smanjiti slonicu, al to ti sve ovisi o tvrdoći tvoje vode.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ceca mjesec prvotno napisa
    Šta da radim? Trebam li zvati servis ili staviti još soli?
    Dobro pere i suši.
    oprosti, ali baš me nasmijalo
    vjerojatno mi ova dijeta puca na glavu umjesto na kilograme
    Stavi soli draga.
    Uskoro će ti i svjećica za sjajilo početi svijetliti ako već nije.
    Isto NE zvati meštra, samo doliti sjajila

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovisi koliko često pereš, pa se nekada brže, a nekada sporije troši.
    Moje domaćinstvo je malo, MM i ja, pa nekada ne skupimo dovoljno za napuniti mašinu za prati (posebno ako nešto brcnemo na poslu) i onda sol i sjajilo duže traju. A nekada, posebno kada nam ekipa dođe pa je tu piće, papica i ćakule, mašina radi tuta forca i isto tako brzo papi sol

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

imam eco program, i odlično mi pere na njemu (naravno nakon servisa i kompletne reparature) i taj program traje oko 1:53 min, a poslije njega je "renise" i traje 0:45 min. na njemu mi suđe ostane baš kao i prije servisa, izgleda mi kao da je neisprano posuđe. e sad, ne znam čemu uopće taj progarm, ili mi to mašina samo na njemu ne radi dobro?
    čini mi se nemoguće, ali da je taj program baš za prljanje suđa, nego za pranje! :?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa
    Šta da radim? Trebam li zvati servis ili staviti još soli?
    Dobro pere i suši.
    oprosti, ali baš me nasmijalo
    vjerojatno mi ova dijeta puca na glavu umjesto na kilograme
    Stavi soli draga.
    Uskoro će ti i svjećica za sjajilo početi svijetliti ako već nije.
    Isto NE zvati meštra, samo doliti sjajila

Možda se nisam dobro izrazila ali meni lampica za sol je od samog početka upaljena.Znači kupila sam perilicu,nasula 2kg soli,a lampica se nikad nije ugasila.Večeras sam dosula soli ali lampica i dalje gori.Što da radim?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

promijeni lampicu

zezam se, to se i meni nekad zna dogoditi ako se sol nije rastopila pa onda tako pokazuje. a ti ako te to zabrinjava nazovi servis pa ih pitaj što da radiš!

inaće, meni je majstor objasnio kako ću ručno pregledati koncentraciju soli, a to je da zabijem ruku u solnicu i ako ne osjetim sol pod prstima (na dnu) treba dodati soli, ako ju osjetim da je još u nekoj razini ima, onda ne treba. provjeri ručno dal imaš soli!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prije prvog punjenja soli potrebno je spremnik napuniti vosom, usuti sol i onda DOBRO promješati npr. drškom kuhače. Meni je znala ostat goriti lampca kada dobro ne promješam ili ne zavrnem dobro poklopac na spremniku za sol.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imam eco program, i odlično mi pere na njemu (naravno nakon servisa i kompletne reparature) i taj program traje oko 1:53 min, a poslije njega je "renise" i traje 0:45 min. na njemu mi suđe ostane baš kao i prije servisa, izgleda mi kao da je neisprano posuđe. e sad, ne znam čemu uopće taj progarm, ili mi to mašina samo na njemu ne radi dobro?
    čini mi se nemoguće, ali da je taj program baš za prljanje suđa, nego za pranje! :?
    Ja sam već postavila pitanje pa mi nitko nije odgovorio. Moja je Whirlpool-ica super, perem na programu auto 50-65 C, nekad na 70. Par puta sam probala oprati na kratkom programu 30 min i desilo mi se isto... suđe kao neisprano, donja rešetka perilice puna pjene... :? Probala sa 1/2 tablete i ista stvar...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možda se nisam dobro izrazila ali meni lampica za sol je od samog početka upaljena.Znači kupila sam perilicu,nasula 2kg soli,a lampica se nikad nije ugasila.Večeras sam dosula soli ali lampica i dalje gori.Što da radim?
    nisam shvatila da je cijelo vrijeme upaljena.... :shock:
    meni se kao i Tei to desilo kad nisam čvrsto zatvorila spremnik za sol.
    Inače, kad stavim sol, uvijek (na preporuku servisa) promiješam drškom kuhače da se to lijepo slegne.
    Ako i dalje gori, ipak zovi servis

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tea i emira, možda vam se na kratkom programu ne otopi tableta dovoljno brzo pa se ne uspije ni isprati... meni se na 30 min programu nikad do kraja ne otopi (Calgonit)...

btw zgodan tipfeler
    ako imaš regulator, možeš smanjiti slonicu

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

perem samo na programu od 30 min jer su rezultati isti pralo se to 2 h ili 30 min, isprobano, mašina je AEG.
    što se tiče sredstava, tablete 3u1 i slično ne dolazi u obzir jer se pjeni kad završi pranje. koristim calgonit gel, finish sjajilo i vulgaris krupnu sol. i zadovoljna. ako mi je suđe prljavije, onda prije programa 30 uključim ispiranje koje traje 12 ili 13 min ovisno kako padne na pamet mašini

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Tea i emira, možda vam se na kratkom programu ne otopi tableta dovoljno brzo pa se ne uspije ni isprati... meni se na 30 min programu nikad do kraja ne otopi (Calgonit)...

btw zgodan tipfeler
    ako imaš regulator, možeš smanjiti slonicu

a večeras mislim još posvjetljivati kosu , šta li ću onda bulazniti

a za perilicu, jel bi nam onda pomoglo da stavimo umjesto tableta 100u100 , običan detergent za suđericu u manjoj količini.

jer, ivana83, i ja isto koristim calgonit gel, al eto ostane mi prljavo, tj. neisprano. vrlo vjerojatno pre kratki program da bi dovoljno ispralo posuđe! a možda bi se sa manjom količinom detergenta taj program uspio oprati ok, kada nemam puno suđa. nisam ni sad puno stavljala, samo čaše i par tanjura, pa :/

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tableta mi se otopi do kraja... (bar mislim) ne bude nikakvih ostataka u spremniku za tabletu, al kratki program nikako ne funkcionira

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tea, stavljam stvarno malo tog gela,a mašinu ne palim dok ne bude dosta puna.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ivana83 prvotno napisa
    tea, stavljam stvarno malo tog gela,a mašinu ne palim dok ne bude dosta puna.
    jesu gel tabletice, ili postoji fakat neki oblik gela :?

a jes´mi pitanje

znači postoji i detergent u obliku gela, i postoje tabletice koje su prozirne i mekane (ja ih zovem gel), jesu to iste stvari ili različite? to htjedoh pitati :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja se isto razmisljam probati taj Calgonit u gelu, ali imam utisak da je bocica mala i da nece dugo trajati.

Daj mi reci Ivana koliko ga stavis i koliko ti traje. I da li neko ko koristi obican Calgonit prasak moze da mi kaze koliko ga stavi (žlica, itd...). Da se mogu preracunat. :shock:

Tea gel je poseban proizvod u flasici, nema veze sa tabletama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Planiram kupiti gorenje suđericu 61051, da li ima tko kakvih loših iskustva?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kaj da radim, od sudjerice cu poludit. Unutra mi je sve od Calgonita, znaci prasak, so, a sjaj je od DM-a. Na koliko god da stavim sjaj, samo bestek mi ostane mokar, i posle mi ostanu tockice. Inace sve ostalo blista i bez fleka je, i da SUVO.Case blistaju, sve puca i skripi pod prstima, samo bestek mokar. O cemu se radi

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj gox prvotno napisa
    Kaj da radim, od sudjerice cu poludit. Unutra mi je sve od Calgonita, znaci prasak, so, a sjaj je od DM-a. Na koliko god da stavim sjaj, samo bestek mi ostane mokar, i posle mi ostanu tockice. Inace sve ostalo blista i bez fleka je, i da SUVO.Case blistaju, sve puca i skripi pod prstima, samo bestek mokar. O cemu se radi
    to se meni događa sa jednim određenim staklenim zdjelicama i nekim plastičnim posuđem. Možda je stavr u materijalu od kojeg ti je beštek?! :/

I... kupila sam neki dan one nove tabletice iz DMa sa topljivom folijom ( do sada sam koristila isključivo calgonit) i užasne su mi... suđe nije suho, na staklu i inoxu ostavlja bijele mrljice a to mrzim . Što mislite da stavim još i sjajilo da spasim situaciju ( žao mi je baciti cijelu kutiju tableta), iako su to tablete koje imaju i sjajilo i sol u sebi :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam sta bih ti rekao. Probaj da dodas sjaj, on je tu da osusi sudje i spreci fleke, mozda spasis situaciju.

Daj mi reci sta si koristila od Calgonita?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Calgonit 5u1 tablete, ali kupovala sam u Muelleru i puno su kvalitetnije nego ove tu naše za "istočno" tržište

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Bok...

Jel li probao tko prasak za sudjericu iz IDEA trgovina. Mislim da je to neka njihova proizvodnja. Interesira me kakav je, posto je cena od 1kg oko 10 kuna, to je doista povoljno :/ :/ :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uzela u mulleru kutiju njihovih tabletica i - nikad vise
    hoce netko da mu poklonim?

ali zato mi rituals ima super tabletice, steta sto su prokleto skupe :/

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Tipično se pozadi nalaze dva križna vijka koje lako skineš, a poklopac se samo malo trkne prema naprijed i voila, igračka stane pod kuhinjski pult. Nakon micanja vijaka eventualno ostanu nekakvi nosači poklopca koji se skinu rukom i to je to. Pod samim poklopcem ne postoji baš ništa što bi se dalo pokvariti pa nema rizika.
    Razlika između prave ugradbene i "normalne" suđerice je uglavnom u fronti koju ugradbena nema uopće. Ako ti ne smeta izgled suđerice sprijeda - stvarno nema smisla kupovati ugradbenu.
    Poklopac ti potom može koristiti za serviranje doručka dragome u krevet dok traje nogometno prvenstvo
    Mene zanima ovo, plus što me zanima što se tim skidanjem poklopca dobije i postane li perilica nešto niža? Naime, u mojoj novoj kuhinji (došla sa stanom) nema perilice i to joj je jedina mana. Ima jedan element gdje bi se perilica mogla ugurati i moja je ideja također bila uzeti neugradbenu pa je "ugraditi". Međutim, ne znam kako znati trebam li uzeti ovu od 45 ili mogu ići na onu od 60? Ormarić koji bi vadila je točno 60 širok, treba li između biti neke izolacije? Isto tako, malo je prenizak, zato gornje pitanje o poklopcu. I, koga uopće pitati da to pogleda može li se? Totalno sam zapela, a bez perilice teško živim :/

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kda zasvjetli lampica za sol koliko mogu stavit?
    jel stavljam skorto ko kod prvog punjenja...čini mi se nikad kraja rupi ...danas zasvjetlilo i imala sam skoro kilu i sve stalo....jel to malo, previše... :?

inače piše da ide 1,2 kg (u početnim uputama)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj Majo, sad tek vidim tvoj post - ukratko, na gore opisani način strojevi postanu niži za debljinu poklopca, a široki su koliko jesu pa u kupnju svakako treba nositi metar. Najbolje je istim metrom izmjeriti širinu rupe i u dućanu širinu stroja kako poslije ne bi bilo velikog čuđenja.

(maša), sol se trpa koliko stane. U tu svrhu dobiješ onaj lijevak i trpaš dok ne vidiš vrh hrpice na čepu. Ako stanuješ u kraju s malom tvrdoćom vode, kao što je recimo Rijeka, sasvim je moguće da ti uopće ne treba sol. U tom slučaju treba provjeriti vrijednost tvrdoće vode i usporediti s podacima u papirima suđerice.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi imamo Whirpool i odlična je

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Davore ...nisam vidjela sol u ljevku
    voda nam je dobre kvalitete al tabelu imamo samo za sjajilo prema toj kvaliteti vode a za sol ne...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

molim vas, razmišljam o kupnji suđerice, međutim, imam malu kuhinju i jedino mjesto gdje bih je mogla staviti je ispod sudopera. ali visina vrha radne plohe je 85, sama radna ploha je debela 5 cm. zanima me mogu li ja tu staviti mašinu iako su sve s dimenzijama visine oko 80 cm a da ne moram dizati radnu ploču? hvala!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako sam dobro shvatio, imaš dobrih 80cm od poda do donjeg ruba radne ploče. Prilično sam siguran da ćeš bez većih problema utrpati suđericu, ali svakako to provjeri metrom. Svim suđericama se lako skida gornja ploča i onda one postanu za debljinu ploče niže i uglavnom s lakoćom stanu ispod radne plohe. Isprobao. Dvaput.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zna li itko da li postoje suđerice uže od 45 cm i gdje se mogu nabaviti?

Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •