Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Preporuka: Punjene paprike s krumpirom

  1. #1
    Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    812

    Početno Preporuka: Punjene paprike s krumpirom

    Drage kuharice (i kuhari!), nedavno sam isprobala ovaj recept i iznenadila se izvrsnim ukusom ovog jela.
    I naravno, moja obitelj je doslovno očistila zdjelu.
    Možda ste već isprobali ovaj recept, ali meni je bio otkriće.

    http://www.coolinarika.com/recept/820117/

  2. #2
    eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Doboj
    Postovi
    859

    Početno

    Jeste, ovo pravim godinama i odlično je. Uz paprike poredaj i patlidžan, i tikvicu, sve napuni krompirčićima, i odličnog je ukusa.

  3. #3
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    ovo mi je jedan od najdrazih priloga!

    ja samo naribam krumpir, posolim, popaprim i stavim malo vegete i mrvicu ulja.

    koristim zelene paprike, zamrzli smo par pakovanja da mozemo i zimi gustat

  4. #4
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Mi to inace zovemo dolma, bas smo prosli tjedan imali to za rucak jer sam imala par zamrznutih paprika, no inace nam je to tipicno ljetno jelo, i ne kao prilog vec kao glavno. Ali sam radi MM-a zadnji put kada sam pravila dodala i malo mljevenog mesa - i bilo je odlicno.

  5. #5
    Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    812

    Početno

    Eris, da, taj dio koji se posloži uz paprike i zapeče jest najslađi!
    Ok, za prvi put sam uz paprike stavila ostatke naribanog krumpira plus malo vrhnja za kuhanje.

    Nisam se sjetila dodati npr. patlidžan - hvala ti za preporuku, probat ću vrlo skoro!

  6. #6
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    hvala ti sto si me podsjetila, u Bosni se ovo cesto sprema. Ja cu ovih dana

  7. #7

    Datum pristupanja
    Apr 2010
    Lokacija
    skićem se
    Postovi
    210

    Početno

    ja sam odrasla na ovome.Pravimo ih na svakakve varijante,nekad ubacimo piletinu nekad vrhnje ali uvjek naribamo krumpir i stavljamo žute paprike.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Djeluje jednostavno, a genijalno, nikad nisam to radila, bilježim si temu.

    (i Marni , da, može kava u Zg, to s neke više ne znam koje teme, zaboravila sam u međuvremenu)

  9. #9
    Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    812

    Početno

    Neno-Jabuko moja, probaj obvezatno!
    Na Recepte uvijek "prikačim" one koje prethodno isprobam i ovo je bilo mmmmm, mljac.

    P. s. Izvan teme, ali rado bih na kavu u Zg.
    To sam se pridbilježila u Kutku za filozofski trenutak (he, he, a na kojem drugom, jer takva sam po prirodi!)
    Možemo više o tome na pp. (Smajlić s osmijehom od uha do uha!)

  10. #10
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja u krumpir kockice dodam malo slaninice i suhog mesa (jer moji neće bezmesna jela)mmm bude ukusno.

  11. #11
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    jelo mog djetinjstva ...i to jedno od omiljenih

  12. #12
    bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    869

    Početno

    Meni je ovo prefino,često ga pravim,a ponekad ubacim u krumpir i sjeckane kobasice,mljac

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    jelo mog djetinjstva ...i to jedno od omiljenih

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Može jedno pojašnjenje?
    U receptu piše da se dinsta kapula, malo paprike i začini, pa se onda "sve pomiješa".
    To znači da se ni u jednoj varijanti krumpiri ne obrađuju na tavi nego se sirove kockice ubacuju u paprike (i okolo) da se zapeku?

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    neno, najjednostavniji recept ti je da staviš sirovi krompir i luk.
    i samo posoliš.
    puniš paprike, poredaš u tepsiju i pečeš.
    poslije preliješ vrhnjem ili ne moraš.

    nema potrebe ovo predivno seljačko jelo upropaštavati vegetom, kockama za juhu, dinstanjima...
    jeftino, jednostavno, ukusno... savršeno!
    može za svaki obrok jer je i hranjivo i nije teško.

    (ja i krumpir i luk sjeckam u sjeckalici jer sam lijena ribati. i ne ocijedim vodu)

  16. #16
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    baš sam htjela reći da bi ja najprostiju varijantu bez dinstanja i kockica (one mi "industijaliziraju" - nova riječ!) svako jelo i okus
    hvala na receptu

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    hvala, apri, flopica,

    baš sam i bila na muci jer trenutno nisam u stanju pojesti nešto što ima dinstanja ili zaprške pa da ne živim samo na kuhanoj riža/mrkvi i pire krumpiru, ovo mi je djelovalo privlačno.
    super, ide nature varijanta

  18. #18

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    ja sam davnih dana, prvi put pretrpala paprike krumpirom, pa se peklo pola dana...
    znači, treba biti rahlo punjeno, da krumpir ne ostane sirov u sredini

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    3,461

    Početno

    Ispekla sam danas. Bez prethodnog dinstanja, stvarno šteta vremena i truda kad i ovako, vulgaris, ispadne sočno, vrhunski.

    Drugi put ću samo malo više krumpira ostaviti na kockice, a manje naribati, danas sam napravila pola-pola.
    Uglavnom, samo sirov krumpir s jednom većom kapulom (samljela sam ju na štapni mikser jer imam doma izbirljivce koji pljuckaju inače), posolila, usula malo parmezana, malo vrhnja za kuhanje (nisam ukupno ni cijeli tetrapak potrošila) i ostalo kako piše u receptu zapekla.

    Ne djeluje ni na izgled ni po okusu nimalo "sirotinjski", baš neko fino jelo.

    hvala za ideju!

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma nema do bosanske kuhinje!

  21. #21
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Ovo zvuči mljac, bilježim!

  22. #22
    Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    812

    Početno

    Apri i Nena, hvala za nature verziju, koju moram isprobati - brže je, jednostavnije ...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •