Results 1 to 22 of 22

Thread: Preporuka: Punjene paprike s krumpirom

  1. #1
    Marna's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    812

    Default Preporuka: Punjene paprike s krumpirom

    Drage kuharice (i kuhari!), nedavno sam isprobala ovaj recept i iznenadila se izvrsnim ukusom ovog jela.
    I naravno, moja obitelj je doslovno očistila zdjelu.
    Možda ste već isprobali ovaj recept, ali meni je bio otkriće.

    http://www.coolinarika.com/recept/820117/

  2. #2
    eris's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Doboj
    Posts
    859

    Default

    Jeste, ovo pravim godinama i odlično je. Uz paprike poredaj i patlidžan, i tikvicu, sve napuni krompirčićima, i odličnog je ukusa.

  3. #3
    zhabica's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    u radosti ...
    Posts
    3,922

    Default

    ovo mi je jedan od najdrazih priloga!

    ja samo naribam krumpir, posolim, popaprim i stavim malo vegete i mrvicu ulja.

    koristim zelene paprike, zamrzli smo par pakovanja da mozemo i zimi gustat

  4. #4
    Mellyca's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Pula/ Linz
    Posts
    697

    Default

    Mi to inace zovemo dolma, bas smo prosli tjedan imali to za rucak jer sam imala par zamrznutih paprika, no inace nam je to tipicno ljetno jelo, i ne kao prilog vec kao glavno. Ali sam radi MM-a zadnji put kada sam pravila dodala i malo mljevenog mesa - i bilo je odlicno.

  5. #5
    Marna's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    812

    Default

    Eris, da, taj dio koji se posloži uz paprike i zapeče jest najslađi!
    Ok, za prvi put sam uz paprike stavila ostatke naribanog krumpira plus malo vrhnja za kuhanje.

    Nisam se sjetila dodati npr. patlidžan - hvala ti za preporuku, probat ću vrlo skoro!

  6. #6
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    hvala ti sto si me podsjetila, u Bosni se ovo cesto sprema. Ja cu ovih dana

  7. #7

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    skićem se
    Posts
    210

    Default

    ja sam odrasla na ovome.Pravimo ih na svakakve varijante,nekad ubacimo piletinu nekad vrhnje ali uvjek naribamo krumpir i stavljamo žute paprike.

  8. #8

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Djeluje jednostavno, a genijalno, nikad nisam to radila, bilježim si temu.

    (i Marni , da, može kava u Zg, to s neke više ne znam koje teme, zaboravila sam u međuvremenu)

  9. #9
    Marna's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    812

    Default

    Neno-Jabuko moja, probaj obvezatno!
    Na Recepte uvijek "prikačim" one koje prethodno isprobam i ovo je bilo mmmmm, mljac.

    P. s. Izvan teme, ali rado bih na kavu u Zg.
    To sam se pridbilježila u Kutku za filozofski trenutak (he, he, a na kojem drugom, jer takva sam po prirodi!)
    Možemo više o tome na pp. (Smajlić s osmijehom od uha do uha!)

  10. #10
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    ja u krumpir kockice dodam malo slaninice i suhog mesa (jer moji neće bezmesna jela)mmm bude ukusno.

  11. #11
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    jelo mog djetinjstva ...i to jedno od omiljenih

  12. #12
    bodo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    869

    Default

    Meni je ovo prefino,često ga pravim,a ponekad ubacim u krumpir i sjeckane kobasice,mljac

  13. #13
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by MoMo View Post
    jelo mog djetinjstva ...i to jedno od omiljenih

  14. #14

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Može jedno pojašnjenje?
    U receptu piše da se dinsta kapula, malo paprike i začini, pa se onda "sve pomiješa".
    To znači da se ni u jednoj varijanti krumpiri ne obrađuju na tavi nego se sirove kockice ubacuju u paprike (i okolo) da se zapeku?

  15. #15
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    neno, najjednostavniji recept ti je da staviš sirovi krompir i luk.
    i samo posoliš.
    puniš paprike, poredaš u tepsiju i pečeš.
    poslije preliješ vrhnjem ili ne moraš.

    nema potrebe ovo predivno seljačko jelo upropaštavati vegetom, kockama za juhu, dinstanjima...
    jeftino, jednostavno, ukusno... savršeno!
    može za svaki obrok jer je i hranjivo i nije teško.

    (ja i krumpir i luk sjeckam u sjeckalici jer sam lijena ribati. i ne ocijedim vodu)

  16. #16
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    baš sam htjela reći da bi ja najprostiju varijantu bez dinstanja i kockica (one mi "industijaliziraju" - nova riječ!) svako jelo i okus
    hvala na receptu

  17. #17

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    hvala, apri, flopica,

    baš sam i bila na muci jer trenutno nisam u stanju pojesti nešto što ima dinstanja ili zaprške pa da ne živim samo na kuhanoj riža/mrkvi i pire krumpiru, ovo mi je djelovalo privlačno.
    super, ide nature varijanta

  18. #18

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    ja sam davnih dana, prvi put pretrpala paprike krumpirom, pa se peklo pola dana...
    znači, treba biti rahlo punjeno, da krumpir ne ostane sirov u sredini

  19. #19

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,461

    Default

    Ispekla sam danas. Bez prethodnog dinstanja, stvarno šteta vremena i truda kad i ovako, vulgaris, ispadne sočno, vrhunski.

    Drugi put ću samo malo više krumpira ostaviti na kockice, a manje naribati, danas sam napravila pola-pola.
    Uglavnom, samo sirov krumpir s jednom većom kapulom (samljela sam ju na štapni mikser jer imam doma izbirljivce koji pljuckaju inače), posolila, usula malo parmezana, malo vrhnja za kuhanje (nisam ukupno ni cijeli tetrapak potrošila) i ostalo kako piše u receptu zapekla.

    Ne djeluje ni na izgled ni po okusu nimalo "sirotinjski", baš neko fino jelo.

    hvala za ideju!

  20. #20
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma nema do bosanske kuhinje!

  21. #21
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Ovo zvuči mljac, bilježim!

  22. #22
    Marna's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    812

    Default

    Apri i Nena, hvala za nature verziju, koju moram isprobati - brže je, jednostavnije ...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •