Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: djeca i kontaktne lece

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno djeca i kontaktne lece

imate li osobnih ranih iskustava nosenja leca ili znate neko dijete koje koristi lece?
    iv je danas izgubio naocale, idemo u ponedjeljak na pregled i pitala bi doktoricu o mogucnosti nosenja leca.
    zadnji put je rekla: za nekoliko godina, ali nama, tj njemu, naocale su problem (ruganje i nezadovoljstvo izgledom)
    ne mozemo nikako dogovoriti da ih ima stalno, kako su mu ordinirane, stalno pregovaramo nekakve kompromise, pa mi se cini da bi lece bile i kvalitetnije rjesenje
    imate li vi savjeta?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam s 12 godina počela nositi leće (iz istih razloga)
    jako brzo sam se navikla na njih

jedini problem mi je bila vožnja biciklom, često bi se desilo da mi nešto uleti u oko, a onda sam morala vaditi leću

inače, stvarno nisu nikakav problem, pogotovo ako je dijete motivirano da ih nosi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala laumi
    mene ustvari brinu dvije stvari, higijena koja je na nesto nizoj razini, onako muskoj, pa se vec vidim kako ga dvaput dnevno treba oko ovog ganjati, a druga stvar su suhe oci (pretpostavljam zbog spavanja otvorenih ocju)

treba li se zbog leca ici i kontaktologu, ili je dovoljan pregled kod nase oftalmologinje?
    bojim se koliko bi onda sve to skupa moglo trajati

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam trebala ići u kabinet za kontaktne leće
    u Sv. Duh sam hodala, bila je jako dobra doktorica, ne sjećam se više kako se zove (leće sam nosila samo nekoliko godina)

što se suhih očiju tiče, da, leće mogu osušit oko, ali to nije ništa što se ne može riješit umjetnim suzama
    za higijenu mislim da ne trebaš brinuti, I. je velik dečko i mislim da ćeš mu moći objasniti što i kako, ipak je oko u pitanju
    Posljednje uređivanje od laumi : 11.11.2011. at 19:23

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

svakako kontaktologu. preporučam dr. Ćuruvija-Opačić, ako ćete privatno.
    što se higijene tiče, trebat ćete puno s njim razgovarati, možda i ganjati, ovisi kakvo je dijete. a možda baš bude ok ako su mu naočale toliki problem.
    suhe oči se rješavaju kapima (umjetnim suzama), tu ne bi trebalo biti problema
    moj V. je imao godinu dana (ili čak i manje) kada je dobio svoje prve kontaktne leće (ne, nije radi hira, i nisu naočale bolja opcija zbog dijagnoze). ali jednostavno nam nije išlo, bio je premali. sad ima 3 godine, i za godinu dana ćemo opet probati. do tad je u naočalama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to bi znaci ipak moglo potrajati
    on ne moze toliko dugo u skolu bez naocala pretpostavljam da bi naocale mogao imati vec u srijedu, cetvrtak
    bojim se da cemo ipak morati uzeti naocale, a onda paralelno razmisljati i raditi na lecama?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lece ne zahtijevaju nikakvu posebnu higijenu. prije svakog stavljanja treba oprati ruke sapunom, i osusiti ih
    lece (pretpostavljam da ce dobiti meke) se cuvaju u svojoj otopini, koja se mijenja svaki put kad se lece skinu (odn. operes kutijicu i nalijes frisku otopinu)

necaku od 16 g. je prosle godine preporuceno nosenje leca umjesto naocala, jer mu je dioptrija pocela dosta naglo rasti. znam da se dosta mucio, nisu mu odgovarale, imao je problema sa stavljanjem itd, ali radilo se o polu-tvrdima.
    mekane su neusporedivo ugodnije i "lakse" za nosenje i navikavanje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ionako morate imati naočale za rezervu. postoje situacije kada se leće ne smiju nositi, npr. ako zaradi upalu oka.
    može mu se dogoditi da izgubi leću, a nema rezervnu, onda isto mora imati naočale.
    ne znam kolika mu je dioptrija, i kako vidi bez korekcije, ali i ujutro mu je zgodnije odmah iz kreveta staviti naočale dok ne opere ruke i stavi leće.

što se čišćenja tiče, za svaki tip leća je drugačije. za to će već dobiti upute što i kako.
    ali to sve nije ništa što on ne bi mogao savladati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imam višedesetljetno iskustvo nošenja leća, a počela sam u osmom osnovne. Najprije tvrde, a kad su došle meke onda njih. Nema nikakvih problema. Leće su super. Nikad oko nije suho, to su plinopropusne leće. Ne koristim nikakve umjetne suze ni išta drugo iako sam puno na kompjuteru i za knjigom i u suhim prostorijama.

Što se tiče higijene, treba dobro oprati ruke i dobro ih osušiti. Nove otopine za leće su takve da leću navečer samo lagano ispere i spremi u kutijicu.

Isprobala sam Johnson, Ciba i još neke vrste. Sve su OK, a meni osobno pašu najbolje Johnson Acuvue Oasys, petnaestodnevne. No, ljeti i na putovanju nosim jednodnevne. Ujutro staviš, navečer baciš. Ne treba otopine.
    Cijene su za 30 jednodnevnih oko 230 kuna, ovisi o mjestu kupnje. Kutija sa 6 petnaestodnevnih je oko 280 kuna, otopina od 360 ml oko 85 kuna, traje 3 mjeseca.

Zbog visoke kratkovidnosti imam pravo i na nadoknadu od HZZO jednom godišnje oko 480 kuna. Zato uvijek idem u kabinet za leće u KBC jer od njih dobijem i to za potvrditi u HZZO. Pregled za leće je ipak drugačiji od onoga za naočale i treba ići okulisti koji ima potrebne uređaje za mjeriti zakrivljenost i sve drugo što treba.

Uz leće će morati imati i naočale, jer navečer zna biti umorno oko ili mu se ponekad ne da staviti leće, ako nikud ne ide. Za naočale isto dobija doznake od HZZO bez obzira na leće.

Stavljanje se brzo nauči čim svlada otpor približavanju i dodirivanju oka prstom. No, tvom sinu to neće biti ništa, on je dečko i pol. Malo je zeznutije skinuti mekanu leću jer ju baš treba uhvatiti pincetnim hvatom i odlijepiti sa rožnice, ali i to obično ide lako.

Odužila sam, ali valjda su dobre informacije. Pitaj ako sam nešto zaboravila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa Vidi poruku
    svakako kontaktologu. preporučam dr. Ćuruvija-Opačić, ako ćete privatno.
    Ovdje sam samo da rukama i nogama potpišem preporuku za dr Ćuruvija-Opačić

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko pregled kosta?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam leće nosila davno (pred više od pol mog života), ali kad bi zapuhal vjetar ko da me nosi, radi tog sam se vratila naočalama.

Treba jaaako pazit na higijenu,nije to mačji kašalj

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nosim leće od dvanaeste godine, istu vrstu do dana današnjeg (tvrde). Sjećam se da mi se znalo dogodit da mi ispadne leća radi nekog pokreta glavom npr. na buri, ali mi se to nije dogodilo godinama. plivam, trčim, ronim, planinarim, jedrim...sve s njima u očima. malo mi je problem bio period dugotrajnog noćnog nespavanja, jer se oči počnu buniti.
    Godinama sam išla u kabinet za leće na "Rebro", sad se kontrole mogu obavljat i u provinciji (doduše, ja sam neki kompliciran slučaj pa se uvijek konzultiraju s Rebrom.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da, trebaju mu naočale definitivno, jer ne može stalno biti s lećama. Ako te brinu financije, razmisli još jednom jer to je skup sport, a ovisi i koje probleme ima. Ja sada koristim meke za astigmatizam, za 6 mjeseci 960 kn. Plus ako koju izgubiš što se na početku nošenja često zna dogoditi jer zaboraviš pa protrljaš oko, nisi vješt u stavljanju/skidanju. Tvrde su nešto jeftinije 800 kn za dvije godine. Onda su tu još i tekućine razno razne. Čisto kažem, da se pripremiš.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još nešto, svih 26 godina nosenja leca nemam ocale

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    imate li osobnih ranih iskustava nosenja leca ili znate neko dijete koje koristi lece?
    iv je danas izgubio naocale, idemo u ponedjeljak na pregled i pitala bi doktoricu o mogucnosti nosenja leca.
    zadnji put je rekla: za nekoliko godina, ali nama, tj njemu, naocale su problem (ruganje i nezadovoljstvo izgledom)
    ne mozemo nikako dogovoriti da ih ima stalno, kako su mu ordinirane, stalno pregovaramo nekakve kompromise, pa mi se cini da bi lece bile i kvalitetnije rjesenje
    imate li vi savjeta?
    Imam osobno iskustvo, i to vrlo pozitivno - svakome bih preporucila, pogotovo sada kad su lece postale toliko udobnije, jednostavnije za koristenje i nabavu, pa cak i jeftinije...
    Pocela sam ih nositi u osnovnoj skoli, tamo negdje 6. razred, mislim - tvrde, jednogodisnje (ne znam ni da li su postojale drukcije tada, inace, imam astigmatizam). Od pocetka koristenja mi je prestala progresivno rasti dioptrija - pa bih preporucila upravo radi toga.
    Mislim da je plus, osim toga sto bi izbjegao ovo sto je njemu problem (ruganje, nezadovoljstvo izgledom), i jednostavnost u koristenju - moze ih nositi na sport, moze s njima plivati i roniti.... jednostavno, veca sloboda.
    Mene je mama odvela na Rebro, i tamo sam dobila prve lece i sjecam se da su svi bili divni prema djeci, uglavnom - prelazak na lece je predstavljao za mene jedno od vecih pozitivnih iskustava u zivotu.
    Usput ce ti Iv jos malo odrasti - jer koristenje leca ipak zahtijeva odredjenu disciplinu (da ne zaspe s njima, spremanje prije spavanja, da sa sobom nosis ogledalo, tekucinu (za slucaj da ih mora ponovo namjestiti, i sl.), pa se nekako osjecas odgovorniji nego za naocale.

I da, svakako bih preporucila nabavu i leca i naocala. Dodatno pojednostavljuje zivot ako onaj koji nosi lece ima i naocale - za po kuci, za prije spavanja kad skine lece, za slucaj upale oka, za dane kad mu se jednostavno ne da staviti lece, za slucaj da lece izgubi a nema rezervne...

Sto se troska tice, ima na forumu tema o kontaktnim lecama, tamo smo navele puno linkova odakle nabavljamo lece, otopine i slicno... Ne mora to biti bas toliko skup sport.
    Recimo, optika-online (Pula, moze se naruciti netom uz dostavu kuci) do 20.11. ima 10% popusta za nabavu leca, sada.
    Tekucine za ciscenje/cuvanje se u Salmoiraghi & Vigano optikama mogu nabaviti puno povoljnije nego u apotekama (primjera radi, univerzalna tekucina za ciscenje/cuvanje leca koju proizvodi zapravo Baush & Lomb a pakiraju S&V, od 500 ml, u talijanskim S&V optikama kosta 5,60 €, i sl. - ne znam kolika je cijena u HR, ali ne bi trebala biti puno visa.).
    Posljednje uređivanje od Elly : 12.11.2011. at 14:09

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo novi u svemu tome, nosimo leće 10-tak mjeseci, a imamo godinu dana. Mislim da je to nešto drugačija situacija, kao kod Vmame koja se javila, ali uspijevamo!
    Nosimo Silsoft leće, u oku su do tjedan dana, meke su, koristimo aosept tekućinu.. Sveukupno veliki nam je trošak ali mi nemamo alternativu. Imamo, naočale, ali to nikako ne uspijeva. Desi se da nam nešto zasmeta u oku pa protrljamo oko, ja skužim da treba skinuti leću i očistiti ju.. Kada je dijete veće (nadam se) lakše je.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Elly, podjeli link, ne mogu naći temu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ima iskustvo iz bliske rodbine. Moj ih je brat počeo nositi sa 7 godina i iako je bilo problema oko pranja zubiju( ja starija 11 godina) i svakočega drugo oko leća nikada. Baš nikad...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja doktorica kaze da se mekim lecama mogu zaraditi vrlo ozbiljne ozljede oka ako higijena nije besprijekorna i da djetetu nikada ne bi propisala meke lece. Polutvrde da, ali za njih je potrebno vrijeme da se oko navikne. Preporucujem svakako specijalistu za leće. Ako treba preporuka, moze.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne ozljede, nego infekcije oka.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, to je taj o kojemu sam pricala (hvala Beti!).

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo ja nosim polutvrde od svoje 13. to je sad više od 20 g.(neću reći koliko više :D) svakako bih im dala prednost nad mekima, prvo zbog infekcija, a drugo zbog toga što uz njihovo nošenje dioptrija neće puno napredovati, a održavanje je vrlo lako!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nikad nikakvu infekciju oka nisam imala sa mekim lećama, a godinama sam nosila i godišnje mekane leće, a ne kao sad dvotjedne. Jedino je nošenje mekanih leća skuplje. To im je jedini minus.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad nikakvu infekciju oka nisam imala sa mekim lećama
    Jedino je nošenje mekanih leća skuplje. To im je jedini minus.
    Slazem se.
    Ne nosim mekane lece dugo, ali sam polutvrde nosila godinama - i sa polutvrdima sam imala svako toliko upalu oka; sa mekanima nikada.
    Slazem se i s tim da je jedina mana mekanih leca to sto su skuplje.
    Posljednje uređivanje od Elly : 14.11.2011. at 11:03

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ih počela nositi sa nekih 13 godina i to one tvrde. Uspjela sam ih u to vrijeme izgubiti par komada , poslije ih više nisam gubila. Problema sa očima nisam imala, osim što su mi često bile crvene, jer te tvrde leće dosta iritiraju oko. Ali zato su mi zaustavile rast dioptrije, a meke nisu.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to bi znaci ipak moglo potrajati
    on ne moze toliko dugo u skolu bez naocala pretpostavljam da bi naocale mogao imati vec u srijedu, cetvrtak
    bojim se da cemo ipak morati uzeti naocale, a onda paralelno razmisljati i raditi na lecama?
    Ja sam uvijek imala i naočale i leće, jer leće ipak ne nosiš 24/7. Ili ako koju slučajno izgubiš, opet ti trebaju naočale dok ne nabaviš nove leće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad je tu vec od petnaest vas, dvadeset razlicitih informacija, na netu citam da mekane lece mogu usporiti rast dioptrije, evo TB kaze da su njoj usporile tvrde, a nekoj od vas naocale
    mogu biti sigurna da mi npr doktorica nece prodavati mekane lece samo zato jer na njima mozda ima vecu zaradu?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nema doktorica veću zaradu. Proizvodnja je skuplja i češće ih mijenjaš. Ali, kad je oko u pitanju, cijena nije najbitnija stvar.

Svaka ordinacija ima leće za probu. Probat ćete sve koje on može i odlučit ćete. A liječnik će uzeti u obzir i aktivnosti i godine i stanje oka. I naći najbolju kombinaciju, sigurno.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nosim leće od 14. godine i dioptrija mi je rasla negdje do faksa, tek je tad usporila. Prvo sam imala polutvrde, sad već godinama meke. Nikad nikakvih problema. Kužim Ivara.. ja sam se preporodila kad sam skinula naočale.

Ne baratam baš informacijama o vrstama leća i dioptriji (sjećam se što su meni govorili liječnici, ali nisam sigurna drži li to vodu, s obzirom na iskustvo), ali što se tiče higijene, nije stvarno ništa komplicirano, pogotovo kad stekne rutinu.

A što se tiče cijene, svakih 6 mjeseci za nove leće dajem 200 kn. I tekućina svakih mjesec i pol otprilike, stotinjak kuna.
    Posljednje uređivanje od Linda : 14.11.2011. at 15:02

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema doktorica veću zaradu. Proizvodnja je skuplja i češće ih mijenjaš. Ali, kad je oko u pitanju, cijena nije najbitnija stvar.
    imam iskustvo od 35 godina nosenja naocala i svega par godina nosenja leca, jos prije 25 godina, ali u zadnjih desetak godina pregledavala sam vid nazalost samo u radnjama s naocalama. redovito sam od njih dobivala odgovore da lece nisu za mene i tek u zadnje vrijeme pocinjem sumnjati u te savjete. kod ove lijecnice koju preporucujete posla bi ja, ali ne bi htjela doci negdje pa da mi i ona preporuci lece samo zato jer ih usput i prodaje.
    ne radi se o cijeni i tome koliko sam spremna ulagati u oci

sto se tice cijena koje ulazemo u naocale za sinami, naocale su u nasem slucaju skuplji izbor od leca, jer stakla su skupa a na svakom pregledu dioptrija raste. evo i danas sam platila skoro 2000 kuna naocale koje ce nositi najvise godinu dana. jednako ko one koje sam kupila u travnju, a nosio ih ni 5 mjeseci.

lijecnica je preporucila jos godinu dana ne prelaziti na lece, i slazem se s njom, ista briga ko moja - higijena. drukcije je to s vama/nama curama, ja vidim da on na to jos nije spreman. a godinu dana koje mu je dala, a da onda "sto posto, sasvim sigurno..." krece na lece, cini mi se da mu je dovoljno blizu.
    Posljednje uređivanje od ivarica : 14.11.2011. at 19:44

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Što se tiče dr. Opačić, mi naručujemo leće koje su 1100 kuna, traju 3 mjeseca. Dobijemo račun, znam da i u Americi koštaju toliko i do sada nam nije uzela niti kune čak ni za pregled.
    E sad, nošenje leća, vjerojatno bih razmišljala kao ti ivarica i strpila se da sam na tvom mjestu. Nama je to nemoguće pa moramo nositi. Za sada nismo imali problema. Jedino što su preskupe

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dok u riječkom KBCu nije bilo kabineta za leće, išla sam u ZG. Vidim da i sada radi, u kabinetu je današnji pročelnik i možda bi ti oni dali najbolji savjet.
    http://www.kbc-zagreb.hr/klinika_i_z...iklinika%20oci

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ako mu dioptrija stalno raste, ne znam hoće li mu dati leće, jer one ne zaustavljaju baš rast. Meni su ih dali nositi tek kad se stabilizirala dioptrija, točnije izlaskom iz puberteta.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

sad je tu vec od petnaest vas, dvadeset razlicitih informacija, na netu citam da mekane lece mogu usporiti rast dioptrije, evo TB kaze da su njoj usporile tvrde, a nekoj od vas naocale
    mogu biti sigurna da mi npr doktorica nece prodavati mekane lece samo zato jer na njima mozda ima vecu zaradu?
    Meni su isto rekli da samo tvrde usporavaju rast dioptrije. Ali ja imam astigmatizam. Zato mi nisu dali meke do prije godinu dana.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ivarica, ne znam jesu li ovdje već spominjali da imaš leće koje se ne mjenjaju svaki dan, mogu se držati i nekoliko dana.
    Ja sam kod Opačić bila, zbog naočala i nije mi uvaljivala leće. Žena je stvarno super.

Samo se ljudi držite dalje od pregleda kod optičara, niš koristi od toga.
    I još nešto, pregledi pri upisu u školu isto niš ne vrijede. Moja je s mrenom i 50% vida sve prošla bez da je itko i riječ rekao, a mnogu roditelji se tješe upravo tim "sistematskim" pregledom.

Odvedite djecu oftalmologu još dok su mali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala kate
    mi smo njega ko malog vodili na pregled kod oftalmologa, zbog tikova
    pregled je prosao super, sve je vidio, nikakve dioptrije
    na pregledu za skolu isto tako, ali taj je pregled znate svi kakav

onda je prije dvije godine zbog pareze facijalisa trebao na pregled kod oftalmologinje u drugoj klinici i ta nam je doktorica rekla da ima urodjenu kratkovidnost (nije mi jasno kako je nisu vidjeli tri godine prije na pregledu u drugoj bolnici (edit. ne tri nego pet-sest)), rekla je da mu jos ne trebaju naocale, ali da ce s pubertetom ta kratkovidnost rasti kako raste oko
    tako se i dogodilo, odjednom je ovog proljeca poceo primjecivati da slabo vidi, dosli smo kod doktorice, a ono 50% vida (sad i manje)
    sad se dioptrija jos povecala, sigurno je doprinijelo i to sto ne nosi naocale redovito (jer srami se, pa skida preko odmora, a jedno mjesec dana nije ih na nastavi nosio uopce, razrednica je mislila da je presao na lece), zato mislim da ce mu lece, kad ih dobije, biti od koristi i za dioptriju, njih ne mices jer ti se netko ruga
    Posljednje uređivanje od ivarica : 15.11.2011. at 09:08

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam kod Opačić bila, zbog naočala i nije mi uvaljivala leće. Žena je stvarno super.
    I ja idem k njoj s naočalama, s lećama nikad nisam htjela ni pokušati, i nije me nagovarala.
    S druge strane, moj brat se preporodio otkako ide k njoj po leće, prijašnji pokušaji u kabinetu za leće u Vinogradskoj su završili totalnim fijaskom. I da, dr Opačić ga je svojedobno odgovarala od toga da s polutvrdih leća prijeđe na meke (samo je on ipak napravio po svom).

A ovo za kontrolu vida kod djece, sad ste me malo prepali.
    Mi smo s Andrejem bili kod oftalmologa kad je imao 3,5 godine (poslao nas pedijatar kad je vidio MM-a i mene, oboje cvikeraše), i sve je bilo ok. Na upisu u školu je isto bilo ok, ali sad čitam da je većini tako. Sad si sve mislim da samoinicijativno obavimo kontrolu prije nego se javi da u školi ne vidi na ploču...

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

trebam preporuku za dobrog djecjeg oftamologa, zapravo ne treba biti djecji, samo da je dobar i da zna procijeniti da li moje djete ima dioptrija ili ne.
    dvoje do sada to nisu znali i ja sam u totalnom shoku. da budem jasnija radi se o dr. koji rade u domovima zdravlja, a ne o pregledu kod opticara.

dr. Opačić koju spominjete dobra je samo za preglede oko leca ili bi znala napraviti cijeli pregled?
    ona je na langovom trgu?

hvala

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Preporuka za dr. Nedu Striber iz Klaićeve, ali možeš je naći u Exacti na kvatriću privatno, utorkom ujutro.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

tako se i dogodilo, odjednom je ovog proljeca poceo primjecivati da slabo vidi, dosli smo kod doktorice, a ono 50% vida (sad i manje)
    sad se dioptrija jos povecala, sigurno je doprinijelo i to sto ne nosi naocale redovito (jer srami se, pa skida preko odmora, a jedno mjesec dana nije ih na nastavi nosio uopce, razrednica je mislila da je presao na lece), zato mislim da ce mu lece, kad ih dobije, biti od koristi i za dioptriju, njih ne mices jer ti se netko ruga

preporodit ce se sa lecama, samo da savlada higijenu.
    ja imam kratkovidnost vulgaris, nikakve cilindre, niti jako veliku dioptriju (-2.5) ali se nikada nisam sazivjela sa naocalama zbog supljina oko okvira kroz koje nisam vidjela dobro, nadam se da se kuzi sto sam htjela reci
    sa lecama vidim savrseno, kao da ne postoji dioptrija. vec 25 godina, prva stvar nakon ustajanja je staviti lece i prije spavanja zadnja stvar, skinuti ih. dok sam nosila naocale osjecala sam hendikep dioptrije, sa lecama niti ne razmisljam o tome, sve dok ih ne moram kupiti

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Preporuka za dr. Nedu Striber iz Klaićeve, ali možeš je naći u Exacti na kvatriću privatno, utorkom ujutro.
    znas li mozda koliko je pregled i d ali se dugo ceka?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odjednom je ovog proljeca poceo primjecivati da slabo vidi, dosli smo kod doktorice, a ono 50% vida (sad i manje)
    Misliš da je slabovidan (ambliopija) i da ima oštrinu vida 0.5 s korekcijom ili što? Na jednom oku? Koliko on ima godina sada?
    Ivarica, mislim da je vrijeme da idete na leće, preporodit ćete se, pokušaj. A dr. Opačić je toliko ljubazna i divna da nećete imati nikakve probleme.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    znas li mozda koliko je pregled i d ali se dugo ceka?
    Ovisi, moža 2-3 tjedna. Prije je bio kompletan pregled 350kn.
    Posljednje uređivanje od kate : 15.11.2011. at 10:06

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    dr. Opačić koju spominjete dobra je samo za preglede oko leca ili bi znala napraviti cijeli pregled? ona je na langovom trgu?

hvala
    Da, Ribnjak 3.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

puno hvala, misli da cu posjetiti jednu od njih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Misliš da je slabovidan (ambliopija) i da ima oštrinu vida 0.5 s korekcijom ili što? Na jednom oku? Koliko on ima godina sada?
    Ivarica, mislim da je vrijeme da idete na leće, preporodit ćete se, pokušaj. A dr. Opačić je toliko ljubazna i divna da nećete imati nikakve probleme.
    nema ambliopiju, kratkovidan je i ima astigmatizam, dioptrija mu je sad -1,50 i -1,75, ima 12g

ja sam ko mala bila slabovidna, tj, jos uvijek sam, npr stalno sam svjesna da gledam desnim okom, kao da mi se slika lijevog oka samo zalijepi, nekih 5% lijevo u ukupnoj slici koju vidim, ne znam kako drukcije objasniti. a ni desno nije neka sreca
    imam slab prostorni uvid, nikad nisam uspjela vidjeti nijednu 3d sliku na papiru, a sto se tice kina vidim 3d samo u imaxu i iznimno u nekim real3d filmovima. kako sam rekla, zadnjih desetak godina sam vid pregledavala iskljucivo u butigama od ocala (ali kod oftalmologa koji inace radi u bolnici), ali nisam zadovoljna time kako mi naocale (ne)pomazu. kod doktorice koju spominjete posla bi prvo ja, moram nesto promijeniti.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ivarica, znaš li uzrok svoje slabovidnosti?

Kompletan pregled vida obavezno uključuje širenje zjenica, dakle daju vam Mydriacyl (djeluje par sati ) ili Atropin (djeluje tjedan dana) kapi i onda gledaju..
    To se u optičarskim radnjama ne radi.

Meni kao djetetu nikad nisu radili širenje zjenica i ja bi svaki put pročitala sve kod oftalmologa kad je bio pregled ujutro. A stalno sam imala muke s vidom popodne kad mi oslabi akomodacija oka. Tek na faksu širenjem zjenica otkriven "šou program" i plus i astigmatizam, pošteni. Istovremeno moja kuma je imala minus deset kao dijete, ali je redovnim nošenjem naočala došla na nulu i danas nosi naočale jer joj se sviđa imati okvire (bez dioptrije).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •