Peterlin prvotno napisa
Mojim dečkima to nikad nije palo na pamet... ali kad se sjetim sebe, oslobodibog... Imala sam faze fascinacija golim tijelima, pa faze fascinacije raznim nakaradama (kombinacije raznih životinja, pa ljudi i životinja...ni ne znam odakle mi to), pa cuckima i mačkima (zajedno s kakicom, pa prilično morbidne scene pogaženih i krepanih i tak svakakve grozote, younameit).
Moj brat i bratić također su crtali gluposti, ali meni je išlo baš dobro i sjećam se da sam uživala u tome. Crtanje kao takvo bilo je bitno, a ne toliko motiv. Najraniji crteži su iz predškolskog vremena. Možda se ne bih ni sjećala, ali moji su spremili te moje rane crteže. Sva sreća da im nije palo na pamet pokazati to kakvom psihologu u ono vrijeme prije pola stoljeća. Ipak, sigurno ih je kopkalo jer inače ne bi to spremili.
Volim crtati otkad znam za sebe i ne znam da je to ikada imalo bilo kakve veze s ičim osim crtanjem. A crtala sam oduvijek sve i svašta, pa i gola tijela (onak kao u stripu) naročito lijepa estetski oblikovana ženska tijela u raznim sanjivim pozama. Tak crtam i dan danas na svim mogućim papirićima i po mousepad-u na poslu. Najbolji mi je bio kolega kad me ukorio jer sam tako išarala njegov stol s nekoliko minijaturnih aktova - rekao je "Pa kaj ti je, pomislit će šef da to ja crtam..." A ja nisam bila preveć ni svjesna da sam nekaj nacrtala niti bih to primijetila da mi nije pokazao prstom.