-
Šivaća mašina Bagat Ruža
Opet mi se dogodilo sr... s tom mašinom...nažalost.... sužavala sam si traperice i mašina je zapela. pa kad sam je okrenula ispalo je kučište u kojem stoji konac. Ispao je onaj okrugli kotačić u koji se umeće donji konac i onaj poluprsten, tj. tanka žićica. Sad ne znam kako da je složim, pa molim ako ima netko da zna da mi proba ovako objasniti.
Pretprošle godine mi se dogodila ista stvar, pa sam je nosila na servis i odrali su me za cca 400,00 kn, ali osim što su to popravili još su učinili i puno toga... sad mi je "malo" previše dati opet toliko...
Ako netko zna kako bih to sastavila, bila bih jako zahvalna.
Moram napomenuti da nije ništa puklo...
-
podigni sa neta uputstvo za upotrebu - ovdje - i složi kućište petljača kako Bog zapovjeda
preporučujem da ubuduće koristiš iglu odgovarajuću za materijal koji šiješ, da ti se to ne bi ponavljalo (u ovom slučaju iglu za denim/džins debljine najmanje 100); ukoliko nastaviš šiti predebeo materijal tankim iglama lako možeš slomiti petljač, a popravak nije ni malo jeftin (ne isključujem da ti to i sad nije pošlo za rukom)
-
vještičice, ma, sad vidim da nisam napisala sve dijelove koji su ispali
.
ispao je i onaj dio u koji se stavlja kučište za donji konac, onaj okrugli kalup koji dolazi u kučište koje je ušarafljeno u mašinu.
Ne vidim da je bilo što puklo, jer mi se čini da su ti dijelovi učvršćeni sa šafarićima kroz to kučište.
-
onda si je pošteno udesila, jer ti je izgleda ispao van kompletan petljač donjeg konca :/
lijepo je sutra ponesi kod majstora (i spremi novčanik), i moli se da nisi petljaču polomila zube, onako usput
-
šta bi sa mašinom na kraju balade?
-
Ah..., deda (svekar) je nešto prčkao po njoj jučer, i uspio je složiti cijelo kučište , ali ga je i razljutila, jer kad se spusti igla, udara u to - ne možemo skužiti koji je startni položaj kučišta. Sad se hladi (i deda i mašina i ja). Ako deda ne uspije, moram naći nekog jeftinog servisera da mu to odnesem. Oni ovlašteni gore na Kaptolu su mi sada preskupi...
Da mi je samo naći neku shemu kak to sve "dole" treba izgledati, ali bila sam bezuspješna u potrazi....
Btw. hvala na brizi
-
to ti mora napraviti baš majstor, jer treba podesiti sve u milimetar, inače će ti preskakati bod, pucati igle, a na kraju može puknuti i samo kučište.
poslati ću ti pp