Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: neugodan miris natopljenog parketa

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno neugodan miris natopljenog parketa

Ludim i razmišljam o dizanju parketa , pas nam se još ljetos popišao na tepih, obrisali, maknuli i oprali tepih i sve ok, no prije mjesec dana vratili tepih (kad je zahladilo) i on se opet na isto mjesto popišao samo u noći, nisam služila i parket upio u sebe..sad se na tom mjestu pojavila zelenkasto žuta boja i točno kužim da iz toga dolazi smrad koji se širi cijelim dnevnim boravkom.Luftam cijeli stan danima al ne odlazi, ribala sam svim što sam našla u stanu i ne ide..još kad se stan zagrije miomiris je i jači čini mi se...Ima li pomoći ili da uzmem alatku u ruke i krenem u akciju dizanja . (da je proljeće nebi razmišljala, al po zimi mi i nije neka opcija brušenje parketa, no neću sigurno u smradu sjediti)
    Posljednje uređivanje od pužić : 14.11.2011. at 08:35

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ak je pes muški onda ima urin i intenzivniji miris. Inače, na pamet mi jedino pada ili tlačni čistač ili parni čistač, a ipak mislim da bi ti se od njih mogli nadignuti i parketi, pa to prelazi domenu parketara i puno veći trošak nego kaj je sad. Da probaš posipati sa soli da upije van, a sol je uredno i antiseptik? Pa na to pokapati lavandu... hm...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj umjesto soli posipati sodu bikarbonu (debeli sloj) i ostaviti prek noći. Možda će trebati ponoviti nekoilko puta, ali ja ne bih ništa raskopavala prije nego bih probala ukloniti miris na taj način.

I parni čistač bih isto probala, ali oprezno... Sretno!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ribala sam octom..posipala sodom, probala čajevac, i dalje je tu smrad..
    što je najgore otkako se popišala (ženski je pas) se stvorio mali racsjep u parketu duž pola dnevnog boravka (takna linija) i sad nekako mislim da se ta mokraća razlila skroz ispod i sad isparava..aaaa poludit ću. sad sam u taj rascjep nagurala sodu i ostavit ću tako, nek stoji.Dnevna mi izgleda kao da selimo, kutnu sam rastavila na dva dijela i na kant okrenula, ribala i to četkicom od muke jer mi sad sve smrdiiii, komodu ispod tv-a izmaknula..ma sve sam izgurala jer više ne mogu locirati smrad.uf...
    Posljednje uređivanje od pužić : 14.11.2011. at 09:40

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a joj zalim te...
    meni je malena neki dan prosula punu casu soka po tepihu a kako nam se tepih pruza u komadu po cijeloj prostoriji a svi ormarici,ormari i te vece stvari su na njemu...
    odmah saam isla susiti i prati...mislila sam da sam rijesila problem...no drugi dan smrdi i smrdi...ispod tepiha imam jos i hojge (debeli tepih u kockama)...
    doslo mi je da razrezem gornji i izvadim hojgu van...no hajde fala bogu preko noci se to nekako osusilo i nema vise mirisa...bilo mi je grozno...uffff

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

uh, isto iskustvo,
    kao prvo makni tepih jer uvijek piške na isto mjesto,
    gdje osjećaju miris,
    nekoliko puta prođi sa parnim čistačem, unutra ukapaj malo octa i par kapi eteričnog ulja,
    i to ponavljaj nekoliko dana,
    nakon nekog vremena će proći,
    nemoj dizati parkete

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj studena prvotno napisa Vidi poruku
    uh, isto iskustvo,
    kao prvo makni tepih jer uvijek piške na isto mjesto,
    gdje osjećaju miris,
    nekoliko puta prođi sa parnim čistačem, unutra ukapaj malo octa i par kapi eteričnog ulja,
    i to ponavljaj nekoliko dana,
    nakon nekog vremena će proći,
    nemoj dizati parkete

Iiiiikkkkk!!!! 8( Nadam se da to ne znači da bu joj sad pesica stalno pišala po boravku, kak veli Pužić da se ionak osjeti po cijeloj prostoriji...?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

maknula sam tepih odmah (šmrc-tepih je kožni, skupi i baš je fora jer se rijetko viđa i super se uklapa u boravak, al eto nije mu suđeno), pore u parketu su mi bijele od sode i da mi sad upadne policija sigurno bi dizali parket jer bi mislili da sam dolje smjestila neki nedozvoljeni prah (lol), no smrad je i dalje tu. što je najgore kad mirišim to mjesto u parketu ne smrdi tako kao kad stane uspravno pokraj toga i njuškam...kao da u nekom srednjem sloju zraka lebdi taj smrad...MM je uvjeren da smrad nije od toga nego da je neki miš ili pričica davno uletila , sakrila se pa odumrla..uglavnom prevrnula sam cijeli boravak, sve izmaknula, oribala al i dalje smrdi .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •