Pokazuje rezultate 1 do 50 od 112

Tema: 8. kat - tema porod kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa Vidi poruku
    Mislila sam na onu priču u kojoj su ipak odlučili da kućni porod bude preko puta bolnice. Mislim da se i vani spominje ta neka maksimalna udaljenost stana/kuće od rodilišta/bolnice za slučaj da nešto ne ide kako treba.
    kako gdje, ugl u sjevernoj europi to nema veze, više ima veze ono sa čime su žena i primalja ok, odnosno što im je prihvatljvo.

ali, pazi dupli standard obzirom na mala rodilišta koja su se zatvorila (neka se ponovno otvorila, ali poanta je da ih godinu dana nije bilo), i koliko su žene bile udaljene od bilo koje stručne pomoći. u tom slučaju nitko iz ministarstva nije skakao nego se prihvatila odluka kakva je.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    ali, pazi dupli standard obzirom na mala rodilišta koja su se zatvorila (neka se ponovno otvorila, ali poanta je da ih godinu dana nije bilo), i koliko su žene bile udaljene od bilo koje stručne pomoći. u tom slučaju nitko iz ministarstva nije skakao nego se prihvatila odluka kakva je.
    Potpisujem! Gledala i ja i to u neko gluho doba noći reprizu, cmoljila sam čitavo vrijeme, zakoniti se probudio sav u čudu što se događa.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Nije sve baš tako

Niti jedan opisani porod kod kuće nije bio prvi porod.Sve je lijepo kada prođe dobro, ali ako se desi nešto nepredviđeno i ako ste vi u tom malom postotku imate za cijeli život traumu.Radeći u bolnici i poznavajući temu mođe se imati i lijepi porod u bolnici.Sve je više rodilišta gdje je otac na porodu, i gdje je odvojenost beba od majki minimalna.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lili2511 prvotno napisa Vidi poruku
    ako ste vi u tom malom postotku imate za cijeli život traumu
    Ovo sto pises vrijedi i za porod u bolnici i nema nikakve veze sa mjestom porod.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

lili2511 prvotno napisa
    ako ste vi u tom malom postotku imate za cijeli život traumu

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sto pises vrijedi i za porod u bolnici i nema nikakve veze sa mjestom porod.

X

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Niti jedan opisani porod kod kuće nije bio prvi porod.Sve je lijepo kada prođe dobro, ali ako se desi nešto nepredviđeno i ako ste vi u tom malom postotku imate za cijeli život traumu.
    Pa zato su ove sve žene se odlučile na kućni porod s drugim/trećim djetetom, jer su uvidjele da su šanse za "nepredviđeno" veće u bolnici nakon što su iskusile bolnicu i educirale se poslije.

Teško da se prvorotka odluči jer nema iskustvo bolnice i svega što se tamo dešava (iako ima i prvorotki koje su rodile doma). Prvorotke će se vjerojatno na to masovno odlučivati tek kada to sve bude pravno posloženo u RH i bude jedna realna opcija. Do tada će to vjerojatno ostati na majkama koje su imale iskustvo bolnice pa poželjele bolje i sigurnije sljedeći put.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Radeći u bolnici i poznavajući temu mođe se imati i lijepi porod u bolnici.Sve je više rodilišta gdje je otac na porodu, i gdje je odvojenost beba od majki minimalna.
    eh, kad bi kriterij za 'lijepi porod' bio prisustvo oca i neodvojenost od djeteta - gdje bi bio kraj sreći

mm je bio sa mnom na porodu u bolnici (pardon, na izgonu jer nitko ne može biti s rodiljnom u predrađaonici)
    i dijete nije bilo odvojeno od mene

pa sam opet imala sve samo ne lijep porod

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Niti jedan opisani porod kod kuće nije bio prvi porod.Sve je lijepo kada prođe dobro, ali ako se desi nešto nepredviđeno i ako ste vi u tom malom postotku imate za cijeli život traumu.Radeći u bolnici i poznavajući temu mođe se imati i lijepi porod u bolnici.Sve je više rodilišta gdje je otac na porodu, i gdje je odvojenost beba od majki minimalna.
    a ako smo u malom postotku u rodilištu gdje se desilo nešto nepredviđeno, onda nam je trauma manjeg opsega?

pčelica_maja_23 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    a ako smo u malom postotku u rodilištu gdje se desilo nešto nepredviđeno, onda nam je trauma manjeg opsega?
    potpis ko kuća.

on topic: žao mi je da nisam gledala.
    ja ozbiljno razmišljam o porodu doma sa drugim iako to drugo nije u planu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pčelica_maja_23 prvotno napisa Vidi poruku

on topic: žao mi je da nisam gledala.
    pa pogledaj online

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Još malo o temi

Ne želim provocirati sa temom i ulaziti u rasprave samo ne mogu a da ne kažem i na drugu medalju poroda kod kuce.
    Mogu reči da sam bila prisutna na najmanje 5 tisuća poroda i mislim da sam kompetentna za komentar i određeni stav. Sve je lijepo dok je lijepo,ali kada pođe po zlu to je već druga priča.Zašto su se porodi u kući kako su rađale naše bake preselile u bolnice. Koliko je tada bilo smrtnosti djece i majki..Svaka majka želi zdravo dijete..Danas ima jako puno prekrivenih koagulopatija koje se prvi puta otkrivaju u porodu, što kada počne nepredviđeno krvarenje..tada vam babica ne može pomoći , a bome niti suprug..Drago mi je da sve više majki je spremno preuzeti odgovornost za sebe i svoje dijete, inače se često traži drugi krivac i kad treba i kad ne treba.Da, jako je lijepo imati prirodan porod ali velika većina ljudi ne živi prirodno , ne hrani se zravo , ima sjedalački posao , sve to doprinosi tome da niti porod nije onako kako zamišljamo. Ne mali put sam se susrela sa ženom koja je došla u Rađaonicu sa popisom svega onog što ne želi, i udovoljilo se zahtijevu koliko se moglo , da bi žena kada su počeli pravi trudovi počela vikati da želi epiduralnu ili carski rez..Nisu liječnici i babice u Rodilištu da bi naštetili ženi i da bi joj bili neprijatelji..Ali ako žena dođe na porod sa več negativnim stavom o svakom postupku , onda to uglavnom nije dobro. Svaki postupak u porodništvu ima svoj razlog, ženama se ionako svaki postupak unaprijed objasni, zašto je potreban.
    O ovoj temi bi se dalo raspravljati..samo sam htjela da se čuje i glas onih koji ne zagovaraju porod kod kuće..jer ne želim da se stvori jedna idealna slika poroda kod kuće,naspram poroda u bolnici.Porod i u bolnici i u kući može biti jednako traumatičan ili lijep.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •