-
lili pozdrav 
ja sam treće dijete rodila kod kuće (hbac)
razlozi?? sve ono što su žene nabrojale na emisiji, posebno razlozi one žene koja je plakala - odvajanje
prvi put sam došla s vjerom u sustav..i potonula..jasno mi je, između ostalog, očikvala sam mrvu više ljudskosti..prvo dijete, onakav porod, sise za poludit...
pred drugi poroda sam se već itekako pripremila. bila u komplikaciji. no dobila sam izrugivanje, izvikavanje na mene itd..a sve zato što sam se udostojala primalju pitati "što će ona to meni sad raditi"...pa jedno vodilo drugo...i za koji dan sam tražila drugog dr, tad je sve krenulo drugačije 
treći porod?? divota...i za dijete i za mene...
tak da, ne znam gdje ti radiš, al ja vidim da nisam jedini slučaj kojem nit se predstavljaju, nit govore što bi radili i sl...
iza prvog poroda, svoje dijete pravo nisam vidjela cca 24h
iza drugog poroda dijete sam vidjela ukupno cca 7min...i niš jedno5,6sati, a ni tad ne bih vidjela da nisam INZISTIRALA. razlog zašto mi dijete nisu donjeli na podoj ko i sivm drugim ženama je - dijete nije pogledao pedijatar 
da nisam inzistirala, ne bih svoje drugo dijete vidjela cca 15h
tebi je to u redu??
meni ne
to je dijete mene i mog supruga. NE sustava, primalja, doktora, dječijih med sestara, pedijatra, neonatologa...!!!!!!!
ono pripada meni i ja pripadam njemu..
a ne da nas netko davi odvajanjem..teko rođeno dijete odvojiti od majke je KRIMINAL (po rođenju bi trebali ostati bar 2h zajedno, osim ak nije stvar hiće nekog pregleda)
treće dijete sam ne/planski rodila kod kuće
planski je bilo roditi s primaljom, al budući da je nisam uspjela naći... odlučila sam ostati kod kuće koliko mogu, da bi na kraju, kad su počeli pravi trudovi, ostala i rodila.
što se tiče tehničkih stvari, nismo se niš posebno pripremali..
za vrijeme dok sam mislila da ću imati primalju, kupili smo tek novi poveći ručnik za omotat bebu. nabavili kalolifer. podložak za madrac ionak imam na madracu..
rodila sam u dnevnom boravku i jedino što se napatilo mog poroda jest teleća koža
nešto krvi i vodenjak.
kad se beba rodila, ustala sam i otišla do kreveta i tam dojila cca 2h. nigdje po podu nisam vidjela litre krvi, eventualno koja kapljica.
ni plahta nije pretrpila nikakav invazivni udar krvi...
tak da je, bar prema našem primjeru, priča o krvi do koljena, eventualno priča s nekog kompliciranog poroda.
što se tiče uobičajenog krvarenja, moj dojam je da sam krvarila manje nego nakon prva dva poroda..
ono što je je fantastično, beba je sisala 3dana skoro pa non stop!!
koliko mi je to bilo prelijepo, jer smo beba i ja imali taj "luksuz" neodvajati se i dojiti/sisati....toliko mi je bilno bolno, jer me uvijek vraćalo na stanje iza prva dva poroda..tko zna koliko su ono prvo dvoje djece htjeli sisati, al im nitko nije to omogućio.... (hajd, za drugo sam se bar izborila da nitko ne daje AD mlijeko, ni po noći...)
odužila sam, al nadam se da vidiš point!!
više je tu problema
pravo na izbor mjesta rađanja bi možda bio i najmanji problem kada žene i djeca (ne sva..da ne bi ispalo da sve generaliziram...) ne bi trpila ono što trpe..kao što i vidimo, mnoge su se upravo zbog toga odlučile roditi kod kuće...
vrijeme je za promjene!! (ama,odavno)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma