Bok, ja sam nova na forumu i uključila sam se upravo zbog teme poroda kod kuće. Naime ovo mi je prva trudnoća, termin mi je 11.12. i još od prije dva mjeseca razmišljam o porodu kod kuće. Kad sam to prvi puta spomenula MM rekao mi je da nisam normalna ali nakon objašnjenja ostao je suzdržan,a kada sam to rekla mojoj mamai koja je rodila nas troje u bolnici, rekla mi je da ne fantaziram o glupostima... Za tri tjedna trebam roditi i počela sam već odlaziti na kontrole u vinogradsku jer jednostavno nisam dovoljno hrabra za to i nemam potpore te kada sam gledala ovu emisiju, opet se u meni probudio nagon za porodom kod kuće i stvarno se divim tim ženama. U sebi po tiho priželjkujem da rodim kod kuće jer recimo zbog vremenskih uvjeta neću moći doći do bolnice ili tako nešto, tražim samo isprike... Ne bi željela epiziotominju, niti drip,prokidanje vodenjaka, klistir, prerano rezanje pupčane vrpce i želim svog malog odma na sebi i da da mogu odma dojiti. Bojim se samo kada ću svoje prijedloge reći u bolnici na dan poroda da će me babica oprati jer sam prvorotka i da valjda ona zna bolje od mene...već sam rekla MM da se pripremi kako ću se svađati s njima i da će me na kraju vjerojatno vezati za krevet... da ne duljim više...toliko bi to htjela,a tako malo hrabrosti imam, ak ima neko prijedlog ili utjehu nek se javi