-
POmoć,reakcija na penicilin ili posljedica viroze???
Od utorka moj bebonja od pola godine ima fibru 40 koju nismo mogli obarati nikako.Bili u pedijatra odmah kad smo shvatili da nećemo moći s tom temeraturom.radili nalaze krvi, koji su upućivali na virusnu infekciju.
skidali temp svim raspoloživim sredstvima, i pazili na hidrataciju. dr-ova dijagnoza viroza...išli na kontrolu svaki dan jer se radi o maloj bebici...
jučer na kontroli nakon toliko dana visoke fibre, dr. ustanovio upalu grla i propisao antibiotik-klavocin.objasnio nam je da se na virusne infekcije vole naklemiti i bakterijske i da se ne brinemo...
e tu kreće moja nedoumica,,,popili prvu dozu atb. i bebaču nakon dugog spavanja primjetila osip po trbuhu, sitan kao ona koprivnjača...inače temperatura je odmah pala i bebi je puno bolje....
nisam imala iskustva nikakvih s alergijama, u obitelji nitko ama baš nitko nema nikakvu alergiju, niti išta znam o alergijama osim s rodinog foruma, kada naletim...
hoću li prestati davati antibiotik ili je to posljedica viroze,,ne želim dizati paniku jer je atb,očito pomogao pa da se ne vrati sve skupa, au žasno me strah.
molim vas pomozite, nemam se kome danas obratiti, nego mladim doktorima s hitne koji stvarno nisu od povjerenja kad se radi o bebama, ne optužujem napamet, a do najbliže bolnice imam 120 km...
-
oprostite i prebacite me ako tema već postoji, rastresena sam skroz....starije dijete prvi put bilo bolesno s godinu dana i nikada ga nije mučilo ništa osim upalica grla....
-
Ne bi bila mirna, otišla bi ipak na pedijatriju, ili nazvala u bolnicu na odjel, ipak je beba mala.
-
moze biti i jedno i drugo. neke viroze (npr. tzv. trodnevna groznica) imaju osip, a s druge strane ako je osip kao koprivnjaca to je jedna od tipicnih reakcija na lijekove. Ja nikako ne bi dala slijedecu dozu lijeka dok se ne konzultiram s nekim lijecnikom koji ce dijete vidjeti, ne samo preko telefona. I vjerovala bi doktoru s hitne vise nego forumu - doktori s hitne su se najvjerojatnije nagledali reakcija na lijekove pa ce ih znati i prepoznati i lijeciti.
-
Trodnevna vručica najvjerojatnije
-
Jel se osip siri? Kod trodnevdne viroze tj. nakon sto ona prode osip krene na trupu i siri se po rukama i nogama. Mislim da bi osip od atb. bio drukciji tj. da bi se dijete odmah cijelo osulo.
-
drage moje hvala,,,
bila sam na hitnoj čim sam otvorila temu jer se nisam mogla smiriti.dr. ga je pregledala i smatra da je osip od antibiotika ili viroze ja svakako nisam dala sljedeću dozu. no ona je predložila da uzmemo sumamed jer kad se atb počne davati treba ga nastaviti,iako je grlo samo malo crveno .no dok sam ja došla od nje do ljekarne, ljekarna je zatvorila-šta da vam kažem,mali grad-nemamo dežurnu...
ja svakako mislim da može pričekati do ujutro,kad radi naš pedijatar,dijete je dobro....kad sam je propitivala za mišljenje rekla je da se neće ništa dogoditi ako ne uzmemo sumamed ali da ona mora dati zamjenu za lijek.
mislim da je možda dobro što nismo došli do tog sumameda iako bi ga ipak dala jer je liječnik propisao..
-
To je vjerojatno osip od velike fibre...ne mora on uvijek biti od trodnevne, ali vjerojatno jest. Prošli isto ljetos... Nek je malcu bolje, to je najvažnije
-
Da Smajlich, pedijatar potvrdio da je osip od velike fibre ili trodneve.uglavnom ljubica je super,,,,i dr. rekao da je super što nismo dali taj sumamed jer mu ne treba,izborio se organizam sam...
-
Urtikarija izgleda baš kao plikovi od koprive (u blažem obliku bez edema) i sam plik je vruć topao na dodir, klasična alergija obavezno svrbi i dijete se uznemiri,a osip od znoja ili trodnevne više kao roskaste točkice. Zguglaj u fotke da budeš sigurnija, ali mislim da bi trebali provjeriti točno o čemu se radi zbog daljnjeg davanja klavocina koji je ipak vrlo koristan ljek.
Nisam dr, ali moji su blago alrgični s recidivirajućim urtikarijama pa sam morala naučiti gledati što je što na koži. A opet ima situacija kad ne znaš što je nego mora pretraga ustanoviti.
Posljednje uređivanje od pikula : 15.11.2011. at 14:45
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma