Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: dojene i problemi sa maminim zubom

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno dojene i problemi sa maminim zubom

Dojimo cijelo vrijeme, ide nam ok, ali mi se upalio zub. Moram ga ići slikati, a ne gine mi ni vađenje živca i lokalna anestezija... Veli zubarka da dojenje i RTG zuba nemaju kontraindikacije, ali ja nekako nisam najsigurnija i ne želim i neću srljati, makar trpila još neko vrijeme bol...

šta s tim rtg-om? ako smeta plodu, kako utječe na dojenje i bebu poslije?

i lokalna anestezija za zub? jel to ok? nije ok? šta da radim? please help

hvala

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam bila na RTG-u pluca prije 10-tak dana, svi su rekli da ne smeta za dojenje, i meni nije bilo bas jasno kako onda ima takve fatalne posljedice na plod a nema na mlijeko al eto, i dr. opce prakse i radiologinja su rekle da ne smeta. Za anesteziju ne znam...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne smeta za dojenje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jedno i drugo je ok, oboje sam nekoliko puta iskusila za vrijeme dojenja.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure su ti već rekle, nemaš brige oko dojenja.
    Sretno sa zubom!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rtg smeta i trudnoći, prvenstveno ranoj, jer utječe na organogenezu dakle može "oštetiti" organe dok se oni razvijaju. U mlijeku nema što oštetiti - laički rečeno.
    I lokalna može i u trudnoći i dok dojiš, isto kao što je dobiješ nakon epiziotomije.

Sretno sa zubom, bolje da ga što prije središ i izbjegneš antibiotik i kakve komplikacije.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala... puse svima!

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da se priključim ovdje,vidim da pišete da anestezija nije štetna kod dojenja.
    moj zubar neće da mi radi zube bez anestezije,rekao je drugi put kad dođem će mi morati dati,da se izdojim prije i da ne dojim 5-6 sati poslije toga. Mogu ja nju podojiti prije već odem,izdojiti ne vjerujem da će mi uspjeti.Ali me zbunjuje što on kaže da nema anestezije za trudnice kao ni dojilje,zar ne postoji nešto što mi može dati da malu poslije mogu podojiti bez straha. Još mi je savjetovao da bi najbolje bilo da prestanem s dojenjem jer šta će sisa djetetu od 15 mjeseci :/
    Poslije anestezije da li moram izdojiti se i nakon koliko, da bacim to mlijeko ...
    samo što sam sjela na stolicu pita me onako s podsmjehom da li dojim ili sam trudna. Nije mi ovaj put dao anesteziju zato što mi je neku točkicu samo odradio.Ali za drugi put me pripremio,da odlučim da li da prestanem dojiti ili da izdojim prije.Ja ne mogu doći sebi koji je to kreten

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ksena,predivan potpis,čestitam

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne znam smijem li ovdje likati jedan tekst sa portala mojeg udruženja. U glavnom, doktorica stomatologije je lijepo objasnila zašto lokalna anestezija ne utiće na dojenje, zašto je dobro uzeti lokalnu anesteziju kod popravka i kako je puno štetnije da se zapušta infekcija zuba nego to malo anestezije što se primi tokom zahvata.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Anestezija, ortopan, amoksicilin.... sve su to "nedaće" sa zubom koje sam prošla kad je mala imala cca 18 meseci. Niko nije rekao da je bilo šta od toga kontraindikacija za dojenje (pitala pedijatra, dve zubarke, plus sam zvala pedijatrijsku službu pri hitnoj pomoći da pitam za amoksicilin)

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

dakle da ne otvaram novu temu, napraviti ortopan nije štetno ako se doji? taj neki novi digitalni ortopan je navodno manje štetan? meni bebač ima samo 3 mjeseca, pa se dvoumim jel da ga uopće napravim, a radi anestezije odgađam zubara već mjesec dana.moja zubarka kaže da je to blaga anestezija i da se može dati i u vrijeme trudnoće i dojenja.u trudnoći sam popravljala bez,ali sad ne znam hoću li trebati.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam isto slikala i popravljala zub dok dojim, a nije ni bilo dugog načina, moralo se, a kako će mi čačkat zub bez anestezije, umrla bi...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

RTG zuba ili prsa nikako ne utječe na mlijeko ili dijete (http://www.breastfeeding.com/all_abo...ut_myths3.html)

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kahna,pročitala link,ima tu još zanimljivosti...
    ah ništa onda od isprika za odgodit zubara šalim se,barem neću morati trpiti bolove,nešto mi se ne da više nakon poroda idem u ponedjeljak.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

evo i mene. ja sam se bila porezala jako, morala na šivanje, lokalna anestezija, isto su mi rekli da nema posljedica po dojenje.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bila sam kod tete zubice i prošlo je super,nije ni trebala anestezija
    malo smo popričale i da-kaže da nema frke oko anestezije,usput me oduševila,jer je i sama svježija mama sa stvarno pozitivnim roditeljskim stavovima.eto,jedno lijepo zubarsko iskustvo

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

zaboravih pitati zna li netko koliko košta digitalni ortopan? našla sam na 2 mjesta u Dubravi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •