Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Pedijatrica koja ne radi bris nosa

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Pedijatrica koja ne radi bris nosa

Mojoj L već jako dugo non-stop curi nos, i prozirno i žuto i zeleno, i svakakvo. Ima 2 godine, od toga sigurno 1,5 godinu curi..
    Dvaput smo išli doktorici u zadnjih dva mjeseca jer je imala teperaturu i to tako da dva dana ima, pa dva dana ok, pa opet dva dana ima.. a nos koma.

Pedica nam je, nakon što je rekla da je viroza, ipak dala antibiotik kad je vidjela sadržaj iz nosa. Prepisala klavocin, nakon dvije doze, nosić je bio super, prestalo curit. No, dva dana nakon zadnje doze počeo je opet..

neko vrijeme kasnije imala je konjuktivitis pa smo otišli da dr. uzme bris oka i nosa na što je ona rekla da ona to ne radi, da dođemo ujutro pa će uzeti bris grla..

Je li to moguće? da doktori ne uzimaju briseve nosa? Mislim da nije jer je Sari prva pedijatrica kod konjuktivitisa uzela bris oka i nakon nalaza dala odgovarajući antibiotik. Kod ove dr. to nije moguće.

danas mi opet teta u vrtiću kaže da joj strašno curi nos, da moramo nešto napravit. I sad ćemo naravno privatno ić napravit bris.
    Ali me zanima, uzimaju li ili ne doktori briseve? ako ne, zašto ne?
    Posljednje uređivanje od klaudija : 14.11.2011. at 18:56

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak tak dugo curi možda je i alergija,kod nas ili vade ako dođeš u jutro, ak ne zemeš uputnicu i otiđeštam gdi to trebaš odnesti, ali tad nosiš i dete i oni tam to naprave.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Možda je čak i kod nje alergija.. ne znam..
    Nije nam dala nikakvu uputnicu niti rekla gdje trebamo ić, nego da se obratimo vrtiću da oni naprave.. Koliko ja znam to nije njihov posao, osim u iznimnim slučajevima kad rade svima..
    pedica ne radi bris UOPĆE!
    A nos je problematičan bio i prije vrtića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas radi bris grla i nosa, za oko nemam iskustva. Druga je opcija uzeti uputnicu i napraviti bris u domu zdravlja (mi smo u Baruna FIlipovića pa je tamo mikrobiološki lab).
    I nije isto da li se radi bris grla ili nosa, ja sam imala streptokoknu anginu i sinusitis u isto vrijeme - u grlu mi je bio izoliran streptokok a iz nosa hemofilus, dakle u tom slučaju bris grla ne bi pokazao što se nalazi u nosu.

Pitaj da ti da uputnicu za bris nazofarinksa pa napravite to u mikrobiološkom laboratoriju, privatno je najmanje 200 kuna.

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Možda najbolje da s obzirom na dugotrajnost tegoba zatražiš uputnicu za otorinolaringologa, pa će on ordinirati potrebne pretrage

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Naša pedij. uzme uzorak - bris nosa ili grla (samo ako je jutarnja smjena u pitanju) kojeg onda uz uputnicu nosimo odmah u Baruna Filipovića te nakon 3 dana dođemo po nalaz.
    Druga je varijanta da nam napiše uputnicu, pa opet odemo u DZ gdje izvade bris.

Ukoliko malenoj nos zaista curi neprekidno, na tvom bih mjestu zatražila ORL pregled.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

NASA radi briseve, često, mogu reci.... Mislim, s troje klinaca uvijek nešto bude, pa zato kažem često.. Od toga dvoje u vrticu...
    Uglavnom, mi upravo danas bili na brisu nosa, jer najmanji grozno kaslje vec mjesec dana, nema temperaturu, malo curi nos ... prvo je pio prospan tjedan dana, pa klavocin, pa sam onda davala islandski lisaj i nije prestajalo.. Danas sam otišla kod nje pa mu napravila bris...

Zašto sama ne trazis?

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod nas je to standardna procedura kod bolesti.dr prvo radi vadjenje krvi, pa ako ono ne pokaže bakt.inf., onda za slučaj predostržnosti napravi bris grla i nosa, i tek onda potvrdi da se radi o nekoj virozi ako je sve čisto...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I bolje da ne radi, od toga nema baš nekakve koristi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nikad niti s jednim djetetom nas pedijatrica nije slala na bris nosa.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inače, ne znam kako doživljavate bris nosa, no meni je to jedna od najstrašnijih i najgorih pretraga na kojima sam bila, i nakon što sam je i sama iskusila, ne vodim baš djecu rado na to. A i pedijatrica nam je govorila da o toga nema baš koristi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da smo samo 1 bili na brisu nosa. Ako je situacija hitna, po kliničkoj slici ionako mora djelovati, a ne čekat 5 dana da bude gotov bris. Ako nije, čemu onda sve to skupa, neće se tući bakterija koja ne radi probleme. Samo laičko razmišljanje. Mislim da se ti brisevi rade samo ako problem puno traje. Mislim - ne može bit gotov odmah, ode ti 7 dana na čekanje rezultata brisa ako dobro kužim?.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    NASA radi briseve, često, mogu reci.... Mislim, s troje klinaca uvijek nešto bude, pa zato kažem često.. Od toga dvoje u vrticu...
    Uglavnom, mi upravo danas bili na brisu nosa, jer najmanji grozno kaslje vec mjesec dana, nema temperaturu, malo curi nos ... prvo je pio prospan tjedan dana, pa klavocin, pa sam onda davala islandski lisaj i nije prestajalo.. Danas sam otišla kod nje pa mu napravila bris...

Zašto sama ne trazis?
    Tražila sam da joj uzme bris, njen odgovor je da ona to ne radi. Da dođemo sutradan na bris grla.. Nos i dalje non-stop curi.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da smo samo 1 bili na brisu nosa. Ako je situacija hitna, po kliničkoj slici ionako mora djelovati, a ne čekat 5 dana da bude gotov bris. Ako nije, čemu onda sve to skupa, neće se tući bakterija koja ne radi probleme. Samo laičko razmišljanje. Mislim da se ti brisevi rade samo ako problem puno traje. Mislim - ne može bit gotov odmah, ode ti 7 dana na čekanje rezultata brisa ako dobro kužim?.
    Pa kod nas problem itekako puno traje, već sam gore napisala, od dvije godine koliko mala ima, nos curi 1,5 godinu.
    Nije da mi je gušt maltretirat dijete uzimanjem brisa, nego ju ne želim više maltretirat ispiranjem koje ne pomaže i filanjem raznoraznim kapima koje riješe problem na dva dana, pa sve ispočetka..

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako želiš riješit problem onda ti informacija rade li drugi liječnici briseve neće puno pomoć. ja vjerujem da je štos u organizaciji oko transporta uzetog brisa do nekog laboratorija.

tvoja dr. ti je rekla da ne radi, možeš nju još eventualno pitat zašto ne radi, ona će ti dat najbolji odgovor, ali ako je tako, ne vjerujem da će ih počet radit zbog tebe, najbolje pitaj ju što ti je dalje za radit jer to već predugo traje i želiš djetetu napravit bris da budeš sigruna jel neka bakterija ili alergija u pitanju.

nemam iskustva sa svojom djecom do sad pa ne znam što bi ti rekla, kad je meni trebao bris išla bi na zavod za javno zdravstvo vadit bris, nije mi to moja pedijatrica radila.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mene je samo zanimalo, zbog mojih različitih iskustava, radi li se to ili ne. Nisam sigurno došla ovdje rješavat problem, nego eventualno prikupiti iskustva i informacije da znam što mi je dalje činiti.

Nažalost, od naše pedice nećemo dobiti neku korisnu informaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zhabice, ako pedijatrica radi bris grla onda nije problem transporta - možda se ona ne usudi uzeti bris nosa djetetu, to je ipak teže nego uzeti bris grla, ne ulazim sad u to da li bi ona to trebala znati ...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja doktorica, znači ne pedijatrica, već moja doktorica opće prakse, kaže da nema smisla raditi bris nosa, jer sve što je u nosu je i u grlu
    pa ona radi samo bris grla
    ima logike, samo ne znam da li je logika jedina potrebna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kod nas problem itekako puno traje, već sam gore napisala, od dvije godine koliko mala ima, nos curi 1,5 godinu.
    Nije da mi je gušt maltretirat dijete uzimanjem brisa, nego ju ne želim više maltretirat ispiranjem koje ne pomaže i filanjem raznoraznim kapima koje riješe problem na dva dana, pa sve ispočetka..
    nažalost mislim da si to ipak trebala pokušat rješit prije jaslica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    ako želiš riješit problem onda ti informacija rade li drugi liječnici briseve neće puno pomoć. ja vjerujem da je štos u organizaciji oko transporta uzetog brisa do nekog laboratorija.
    koji transport kad ti da epruvetu i uputnicu u ruke,ti samo otiđeš na mikrobiološki i to tam daš

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    zhabice, ako pedijatrica radi bris grla onda nije problem transporta - možda se ona ne usudi uzeti bris nosa djetetu,
    ne znam, ja sam sklona mislit da žena zna što radi i govori, a kad živiš u malom mjestu ko ja onda transport može biti problem, zato govorim.

moja doktorica opće prakse, kaže da nema smisla raditi bris nosa, jer sve što je u nosu je i u grlu
    ovo je istina za one koji su veći od 3 godine, zato ti je to i rekla dr. opće prakse, za one malene može bit da je bakterija u nosu i uzrokuje česte upale pa je dobro napraviti i bris nosa jer se ona ne mora nalazit i u grlu, ali to vrijedi samo kad je curenje nosa dugotrajno i nije vezano za neku trenutnu virozu.

klaudija, oprosti ako sam oštro zvučala, nekako mi se činilo da nema smisla tražit razlog zašto pedijatrica to ne radi jer od toga nema pomoći.

ja bi na tvom mjestu otišla negdje, u nekakav laboratorij, gdje mogu napravit bris nosa i bila mirna s tim, ako ti vec pedijatrica to ne može napravit.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

klaudija ipak živi u zagrebu, pa ne bi trebao bit problem u transportu

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    koji transport kad ti da epruvetu i uputnicu u ruke,ti samo otiđeš na mikrobiološki i to tam daš
    eto o tom se radi, govorimo iz različitih pozicija, kod nas to tako ne funkcionira, bar kad sam ja radila briseve, zato se povlačim s teme da ne činim zbunjozu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nije isto uzeti bris nosa i bris nazofarinksa. Prvo je skroz bezbolno jer se uzima odmah iza ulaza u nosnicu, a za ovo drugo treba ići vrlo duboko, skroz do spoja s grlom, pa kad još počne rotirati tu špatulicu imaš dojam da će do mozga doći .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojima je dr uvijek radio bris nazofarinksa, nikada bris nosa - i nije ugodno, meni su prvi put kao odrasloj išle suze na oči. ALi ako to radi netko s iskustvom onda nije tako bolno i traje jako kratko (iskustvo sa ORL Vinogradska). Kad sam pitala klince da li ih je jako bolilo rekli su da nije, uopće to nisu doživjeli strašno dok im je vađenje krvi katastrofa. Zato bih rekla da puno ovisi o osobi koja uzima taj bris.

AKo doktorica ne radi bris nosa (a ne nazofarinksa) onda mi njena odluka i ima smisla jer je vrlo vjerojatno da tu na početku nosa nebi našla ništa patogeno. Tam dalje u višim dijelovima (ili daljim kako hoćete) je druga priča.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne radi ni naš pedijatar bris nazofarniksa, mi smo dobili uputnicu za bolnicu dubrava, ali smo se na kraju odlučili raditi privatno u poliklinici stela (platili smo 120 kn) i nalaz dobili mailom u roku 3 dana.
    privatno smo se odlučili jer nalaze u dubravi moraš podići osobno radnim danom od 13 (ili 14h?) do 15h, a to je nama nemoguće jer radimo u to vrijeme, a ta nam je bolnica totalno van ruke.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobili smo danas uputnicu za bris nosa i grla, trebali bi u novu bolnicu. Nismo ništa pitali, samo smo tražili uputnicu.

Jel imate iskustva s novom bolnicom, treba li se naručit, ili samo odemo?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mene je samo zanimalo, zbog mojih različitih iskustava, radi li se to ili ne. Nisam sigurno došla ovdje rješavat problem, nego eventualno prikupiti iskustva i informacije da znam što mi je dalje činiti.

Nažalost, od naše pedice nećemo dobiti neku korisnu informaciju.
    Bris nazofarinksa se u laboratorijima još uvijek radi jedino iz financijskih razloga.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

danas mi opet teta u vrtiću kaže da joj strašno curi nos, da moramo nešto napravit. I sad ćemo naravno privatno ić napravit bris.
    Ali me zanima, uzimaju li ili ne doktori briseve? ako ne, zašto ne?
    Kod takvog konstantnog curenja nosa možda je bolja varijanta uputnica otorincu da pogleda treću mandulu.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi smo trebali ići tamo (bolinica dubrava), koliko me sjećanje služi, ne trebaš se naručiti samo dođeš.
    nalazi se podižu jedino popodne (mislim od 13 ili 14 do 15h).
    mikrobiološki lab se nalazi na sjevernoj strani uz bolnicu, to ti je posebna zgrada.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sunce moje malo, hvala ti.

u petak ili ponedjeljak idemo napokon to riješiti.

Cubana, otorinac nam je slijedeći korak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, a možda i alergolog, ako ga niko nije gore spomenuo. Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

naša nikad ne uzima bris nego samo šalje na Zavod... što me ljuti... jako

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

obavili smo danas bris nosa i grla u kbc dubrava.. mm je išao s malom, bili gotovi za čas jer nije nikog bilo.. nalaz u petak..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •