Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: nedoumice u vezi soora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nedoumice u vezi soora

Po onom e što sam pričitala ovdje, tražeći sličnosti mojim trenutačnim tegobama, skužih da se najvjerojatnije radi o sooru

probadanja u dojci, Jan neurozan, kratki podoji, desna dojka i bradavica bolne, bradavica crvena, probadanja,..... soor !

imao je soor prije dva tjedna, davala sam mu nistatin kapi ali nitko mi nije rekao da se i ja moram liječiti. Sad više nema naslage na jeziku, ali imamo oboje već navedene simptome

E sad, da ja odem kod njegovog pedijatra i da mu sve to ispričam, imam blagi osjećaj da bi me gledao kao da sam pala sa Marsa. Isto vrijedi i za moju doktoricu opće prakse, a mislim i za ginekologa

Pročitala sam za rojazol kremu. Da li ju mogu kupiti u slobodnoj prodaji u ljekarni , i da li ja to mogu na svoju ruku mazati sebi i djetetu?

Nistatin kapi, da li sam i ja morala mazati bradavice sa kapima?

Da li da opet uzmem Nistatin kapi, pa da sve opet ponovim ?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod soora je najvažnije istovremena i istovrsna terapija kod majke i dojenčeta i trebala bi trajati barem još desetak dana nakon prestanka simptoma. Tek tada možemo vjerovati da su se gljivice povukle.
    Bez obzira na tvoje pretpostavke o "padanju s Marsa", ipak bi bilo najbolje da odeš do pedijatrice koja bi dijagnosticirala soor i preporučila terapiju: ako sa nistatin kapima nisi zadovoljna, možeš i promijeniti. Važno je da tretiraš bebina usta te bradavicu i areolu, i to nakon podoja kako bi lijek mogao što dulje djelovati.
    Iako mislim da već znaš, ja ću ponoviti kako bi bilo dobro da ukloniš slatkiše i kvasac iz prehrane, te da piješ što više AB kultura, Lgg-ova, bio-aktiva i sličnih fermentiranih mliječnih napitaka.

Sretno i javi kako ide...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma mene zanima da li ja sama mogu kupiti tu kremu itd. , i kako onda dalje, kako mazati malenom. Ili mi to mora prepisati pedijatar?

nistatinom sam bila zadovoljna, odnosno djetetu su nestale one naslage sa jezika, ali nisam znala da i ja moram obaviti terapiju. a njih sam kupila u ljekarni jer mi je rekla patronažna

prekosutra idemo na kontrolu kod pedijatra, pa sad već polako pripremam govor kad me stane gledati preko ruba naočala, još kad spomenem čarobnu riječ "internet"....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možeš ti to sama kupiti, nije problem u tome.
    ali ipak je bolje da liječnik dijagnosticira problem - da ne tretiraš dijete i sebe bez razloga.
    ako kupiš taj gel, dobro opereš prst (s odrezanim noktom), namažeš ga i staviš bebi u usta (neki preporučaju da se stavi na dudu, ali je bolje da dudu ni ne proba). Malo "promuljaš" po bebinoj usnoj šupljini i ostaviš.
    Svoje bradavice i areole namažeš u tankom sloju. I bebu i sebe tretiraš nakon podoja.

Ne spominji doktoru internet ako misliš da bi to izazvalo reakcije koje ti se ne sviđaju.
    Pitaj ga je li to soor, traži terapiju... a za postupak smo mi ovdje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad smo došli od pedijatra (za mjesec dana 1370 gr i 6 cm !!!), i dao mi je nistatin, i rekao da i ja sebi namažem bradavice,.....

pitala sam ga za ovu kremu, i rekao mi je da su nistatin kapi dovoljne

Meni nešto nije jasno. Ako se terapija protiv soora mora nastaviti još dva tjedna, šta da radim ? Jer nistatin kapi "traju" 7 dana?

Kako da se riješim napasti, da li da nakon toga krenem sa onom kremom, ili da mažem odmah sad, uz sve ostalo (prehrana , jastučići,...)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

polako, probaj s nistatinom, ako bude poboljsanja, super, ali provedi terapiju barem 14 dana. ako ti ponestane kapi, odi po jos, ako ne da, tek onda kupi.

sve one upute o prehrani, jastucicima itd. vrijede, naravno

ako ne bude poboljsanja, onda opet odi k njemu i reci da nije bilo poboljsanja i da molis promjenu terapije.

ne moras ti raditi njegov posao.

e, super za dobivanje na kilazi!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ste vi rješavale "problem" stalno na sisi?

evo napr. Jan je sisao u 18,45, zaspao, mislila sam da će duže spavati, nakapala mu nistatin u usta, sebi namazala bradavice, nakon deset minuta kme-kme, opet hoće jesti. Normalno, dala sam mu jesti, opet je zaspao, sad sam na iglama jer se može svaki sekund probuditi. I tako je svaki dan od 10,30 do 8-9 navečer. Rijetko, jako rijetko u toku dana odvali 1,5 sat u komadu. S tom razlikom da često uopće ne spava od 11 do napr 5 poslije podne, ili zaspe na 10-15 minuta, ili ga tek spustim u kinderbet, dok spava kod mene u naručju -spava ko top, spustim ga dolje, već otvara oči. Sto varijacija

kako ste onda to rješavale ? Ako ima takvih primjera..

eh da, ona krema, da li se bradavice moraju prati prije podoja ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

he, meni je najbolje rjesenje bilo koje su mi ponudile iskusnije mame: lezi i uzivaj, nece dugo

kad bi stariji bio u vrticu, drzala bih se toga. spavala kad mi se spavalo, citala ili radila kad ne bi. pocela sam honorarno raditi kad je malac imao dva tjedna. ali onako, polako.

ili gledanje filmova. uzivancija.

kad vise nije htio bas toliko spavati na cici u lezecem polozaju, marama je bila br. 1

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Dada prvotno napisa
    eh da, ona krema, da li se bradavice moraju prati prije podoja ?
    Na koje kreme mislis?
    jedine kreme koje se ne moraju ispirati su Purelan (koja se koristi u slucaju ragada) te kreme protiv soora (njih naravno da ne moras ispirati kada i bebu tretiras istom kremom).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam na Rojazol

a u vezi ovog "stalno na sisi" mislila sam na terapiju protiv soora. Ono kako lijek uspije djelovati, mislim trebalo bi biti bar malo mira u bebinim ustima da djeluje . Na to sam mislila

napr. nakapam mu kapi, on za deset-petnaest minuta traži opet jesti. Stigne li lijek djelovati ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •