Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
Smije li više pojedinačnih stvari do 100ml u jednu zip vrećicu ili za svaku stvar ide nova vrećica?
zip-lock vrecica = ukupno 1 l, ali svaka bocica ne smije biti veca od 100 ml.
I jedna takva vrecica po putniku, u rucnoj prtljazi.

Za kreme i slicno imas za kupiti prazne prozirne posudice i bocice u razlicitim zapremninama, ali najlakse ti je u dm-u ili u Muelleru kupiti travel size sampon, gel za tusiranje, deodorans, stogod mu treba. dm je po tom pitanju malo jeftiniji od Muellera (bas sam prije par dana htjela kupiti u Muelleru, pa sam ustanovila da mi je dm jeftiniji).

Npr. Erin u dm-u kupi ono sto i inace koristi (Head &Shoulders sampon, gel za tusiranje, balzam za tijelo, Colgate pastu za zube, itd), a ako bas hoce neku svoju kozmetiku (npr. Balein melem od kalendule ili Alverde ulje od arnike za sportsku masazu) onda to pretoci u te posudice i bocice koje su po 100 ml.
I onda zbroji sve kolicine, da vidi da li prelazi 1l.

I da, nema veze do kuda ces ti napuniti bocicu, npr ako stavis do pola bocice sampona (50 ml), a bocica ti do 100 ml, oni to racunaju 100 ml, znaci ukupnu zapremninu bocice, bez obzira na to stavila li ju ti punu ili polupunu.

Samo mirno, ako sam ja prezivjela njen samostalni London u travnju (samo 10-ak dana nakon teroristickog napada na Westminster mostu), prezivjet ces i ti ovo.
Znam da nama (mamama) nije isto idu li s nama ili idu li sami, ali kad smo ju na polasku vidjeli kako mirno skida stvari, stavlja tu vrecicu na kontrolu, sprema ju natrag, prica sa osobljem (na polaznom aerodromu je staklo kod check-pointa, roditelji su se nabili ), onda postanes svjestan da su to vec prave mlade odgovorne osobe.