Stranica 13 od 18 PrviPrvi ... 31112131415 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 890

Tema: Što čitaju?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam imala takvu situaciju
    jedino je pokušavam nagovoriti da ne uzima toliko fantasy-a
    već nešto realno
    ali nije još uzimala nešto što nije primjereno njenoj dobi

ali sjećam se sebe u toj dobi
    kako sam uredno posudila mariu louisu fischer u knjižnici
    rekla mi je, dvije godine starija, frendica da si to uzmem
    i sjećam se rečenice "ušao je u nju kao vrući nož u maslac"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, prijateljice moje kćeri su bile šokirane time što je Nemeček zaista umro, što dobro pokazuje da današnja djeca slabo čitaju/gledaju realističnu literaturu.

Ali svejedno im se jako svidjela knjiga, radile su plakat za lektiru kod nas, pa znam kakvi su im bili dojmovi.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mom se sinu jako dopala knjiga junaci Pavlove ulice. Komentirao je kako je tužna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pročitala je Šenoinu Branku. Kaže malo spora i dosadnjikava u odnosu na njen uobičajen izbor fantasy knjiga, ali svejedno dobra - kaže nije joj žao što ju je pročitala.
    Zatim Robinson Crusoe - oduševljena je.
    Prije toga je odradila 2 Harry Pottera - standardno odlični; Cura na netu - predvidiva iako vrlo bliska njenoj generaciji, zabavna; Gone - na engleskom, imam osjećaj da ju je ostavio blago razočaranom, možda su joj dosadili pomalo ...

Mala je pročitala Alisu u zemlji čudesa
    Mali Lord od F.H.Burnett - kaže zanimljiv i lijep
    isto nekoliko Harry Pottera.

Harry Potter bi naravno imao prioritet i svi bi bili pročitani još prije par godina, da nisam ja zabranila (*Grozna sam!*) čitanje svih 7 odjednom ... ovako su bolje nabrijane ...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I meni se cini da Tatarska pustinja nije za klince. Za nju ipak treba neki duh s malo vise zivotnog iskustva koji vise ne leti visoko po nebesima

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nada Mihelčić "Zeleni pas"
    http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-783
    dopala joj se
    o posljedicama drogiranja
    ali najmanje se opisuje kako utječe na osobu koja se drogira, već se u knjizi radi o tome kako drogiranje utječe na obitelj
    i ja sam je pročitala, nije loša, bolje mi je napisana od "Bilješki jedne gimnazijalke"

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je li tko od vaših čitao Dom za čudnovatu djecu gospođice Peregrine?
    Juler sam u kinu vidjela trailer za film, pa me zainteresirala knjiga.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    moja
    i to i "Šuplji grad", nastavak
    jedva čeka 3. dio
    i film

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je procitala, i Dom i Suplji grad
    jako joj se svidjaju

Dom sam i ja procitala
    Posljednje uređivanje od emily : 09.05.2016. at 12:17

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja uopće nisam skužila da su to knjige za djecu, djelovale su mi kao neki horror.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uopće nisam skužila da su to knjige za djecu, djelovale su mi kao neki horror.

malo je strasna, da

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo što je mlađa pročitala ovo ljeto (sad narednih par mjeseci samo lektira )

Hobit
    Harry Potter x2
    Burnett - Mali Lord
    Sachar - Moj Šuknuti šukundjed Svinjokradica
    Carroll - Alica u zemlji čudesa
    Pyle - Robin Hood

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    evo što je mlađa pročitala ovo ljeto (sad narednih par mjeseci samo lektira )

Hobit
    Harry Potter x2
    Burnett - Mali Lord
    Sachar - Moj Šuknuti šukundjed Svinjokradica
    Carroll - Alica u zemlji čudesa
    Pyle - Robin Hood
    Dob djeteta pls? Od 9-13 je puno razlike...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Dob djeteta pls? Od 9-13 je puno razlike...
    Nisam MikiMama, ali sam trenutno dokona
    Moj je Hobita i Harryja Pottera pročitao u 2., Malog Lorda i Alicu u 4. razredu, a Šuknutog djeda u 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jurana, hvala za info

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam je li se negdje pisalo, za koji bi uzrast bila Zagorka? Mi smo Gričku, Gordanu, Jadranku i ostale gutali u 6.r., zanima li to klince danas?

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam je li se negdje pisalo, za koji bi uzrast bila Zagorka? Mi smo Gričku, Gordanu, Jadranku i ostale gutali u 6.r., zanima li to klince danas?
    Ja sam Gričku primila i progutala po ljetnim praznicima nakon 7.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam Gričku primila i progutala po ljetnim praznicima nakon 7.
    Ja bih mojoj voljela ovoga ljeta dati Zagorku i Senou. Nadam se da ce prihvatiti, imam vec spremno "Zlatarevo zlato" (koje i mene zove da ga ponovo procitam ).

Inace, ona ce na jesen u 3. media, ekvivalent 8. razredu, 13 godina. Pripremaju ih za malu maturu (ovdje jako ozbiljna stvar) a polagat ce i europske certifikate za engleski i njemacki. Uz to uci i latinski, a od ove godine je krenula i na tecaj keramike (ne pitajte me, ja sam antitalent i sigurno nisam utjecala na izbor, no kaze da ju opusta). Uz to ce biti 7. akademska godina baletne skole.

ON TOPIC, dobila je slijedecu listu za ljetnu lektiru:
    Dino Buzzati, Tatarska pustinja
    Fred Uhlman, Pronadjeni prijatelj
    Giuseppe Tomasi di Lampedusa: Gepard
    Antonio Gramsci, L'albero del riccio (nisam nasla da li je prevedena ha hrvatski).
    Profesorica je pronasla knjige u digitalnom obliku i svima ih stavila na USB-kljucic, pa ih ne moramo kupovati.

Svaku knjigu trebaju obraditi tekstualnom analizom.
    Ovo je zadani minimum, naravno preporuka je da se sto vise cita, ostalo je sve po zelji.

A za 8. razred su odustali od knjige Gonic zmajeva - vec smo o tome ovdje raspravljali, cinilo mi se da nikako nije za njihovu dob.

I sada im je na listi za citanje u 8. razredu kao obvezna lektira koju obradjuju jedan sat tjedno slijedece:
    Kafka: Preobrazaj
    Giovanni Verga: Obitelj Malavoglia
    Primo Levi: Zar je to covjek
    Ignazio Silone: Fontamara
    Italo Calvino: Staza do paukovih gnijezda.

Ne znam sto ce biti na listi neobaveznog ali preporucenog stiva, to cemo vidjeti kada dodju skolske knjige.

No u ovom trenutku E. je sva u baletu i cita The Bunheads, Sophie Flack. To je zapravo young adults knjiga pa sam ju prvo ja procitala da vidim je li OK, no nema bas eksplicitnih dijelova, pa sam joj dopustila da ju cita. Svidja joj se jer ju je napisala bivsa balerina New York Citty Balleta, o svakodnevnom zivotu corps-de-ballet balerine, odrastanju van "normalnog" svijeta, zeljama i ambicijama, vrlo realno....

Kad ju zavrsi, krece red lektire, pa red knjiga po zelji. Praznici su poceli, vrijeme je za opustanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kafka u osmom razredu

A kod nas je u lektiri Miro Gavran
    (dobro, ne baš za 8. razred, ali ipak)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kafka u osmom razredu

vako i ja reagirala
    a i druge knjige s popisa..
    Levi...
    meni je to literatura za srednju školu
    (o Gavranu ne bih
    )

evo što je kod nas na popisu obvezne lektire za 7. razred (dobni ekvivalent talijanskom 8. razredu)

1. Božidar Prosenjak: Divlji konj
    2. Hrvoje Hitrec: Smogovci
    3. Vladimir Nazor: Pripovijetke

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    7. razred (dobni ekvivalent talijanskom 8. razredu)
    Dodajem info:
    HR 7. razred = 2. media
    HR 8. razred = 3. media

Jer oni imaju 5 godina scuola elementare + 3 godine scuola media = znaci osnovno skolovanje jest 8 godina, no odvojeno u dva segmenta gdje za 1. media (to bi bio 6. razred) biraju skolu i vrse se upisi - nije cisti prijelaz u vise razrede sa promjenom nastavnika, nego bas prijelaz u drugu skolu.

Dobni ekvivalent
    je za osnovno skolovanje postao irelevantan otkako su Talijani pomakli granicu na obvezno kretanje u skolu sa navrsenih 6 godina do 31.12. tekuce godine upisa (upisuje se u sijecnju za rujan); ta promjena je zakacila generaciju bas moje curke.

Medjutim, dobni ekvivalent se ipak "poravnava" sa zavrsetkom srednje skole, jer sve gimnazije traju 5 godina.

Znaci, sa 13 godina zavrsavaju osnovno skolovanje, sa 18 srednjoskolsko skolovanje.
    Posljednje uređivanje od Elly : 15.06.2016. at 09:05

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Dobni ekvivalent je za osnovno skolovanje postao irelevantan otkako su Talijani pomakli granicu na obvezno kretanje u skolu sa navrsenih 6 godina do 31.12. tekuce godine upisa (upisuje se u sijecnju za rujan); ta promjena je zakacila generaciju bas moje curke.
    Mala crtica, da se nadovezem: ovdje su naime open days, kada se mogu pogledati srednje skole i gimnazije organizirani vec od studenog pa do ozujka, u nekoliko navrata su ti dani otvorenih vrata, uglavnom vikendom, u skolama koje rade subotom se moze prisustvovati nastavi, ostale skole organiziraju stage, informativne sastanke, i tako.

Mi smo, kako bih si pojasnila kako taj upis u srednje skole ide i vidjela malo sto se sve nudi, krenuli na te open days vec ove godine (ujedno na taj nacin cemo vidjeti i razliku koju skola dozivljava od jedne do druge skolske godine, jer su promjene profesora nazalost dosta ceste).

Konacno dolazim do te crtice :bili smo u jednoj gimnaziji na ciji stage su dosle i neke djevojke iz Hrvatske. Na kraju jedna od njih pristupi profesorici i pita ju, "A zasto sam ja starija od sviju i imam 14 godina?".
    Vjerojatno se osjecala kao da je upala u vrtic, sa 14 godina se vec drukcije dise i razmislja.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da, oprostite mi na oftopicarenju.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vako i ja reagirala

I ja vako
    Vidi se gdje sam se skolovala, gledam popis i cudim se i sve mi se cini prije vremena. Doduse, njena profesorica talijanskog je zahtjevna i "napredna"... vidjet cemo.
    Vec sam rekla da je popis trazene literature individualan i ovisi o profesoru. Npr., B-razred u popisu ljetne lektire ima Alisu u Zemlji cudesa, Robinsona Crusoea, itd.
    Jedino je popis neobvezne no preporucene literature jednak za sve, no on se ravna prema knjizi iz antologije.

Levija su vec obradjivali kroz poeziju ove godine (2. media/7. razred), pa ce valjda to proci OK...
    U 3. media/8. razredu je povijest bazirana na Drugom svjetskom ratu, pa ga prate i literaturom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kafka u osmom razredu

Ja sam ga probala čitati u to vrijeme jer sam imala prijateljice par godina starije i silno sam htjela biti kao i one, čitati njihovu lektiru i sl. To nije bila dobra ideja. Druge stvari koje sam tada čitala bile su Kult ličnosti i Solženjicin, kadsam završila osmi razred. Nije mi knjižničarka htjela to dati pa sam rekla da je za mamu, koja je to stvarno tada čitala, ali bome sam i ja... Za lektiru namje bila Jagoda Truhelka i to mi se svidjelo ( Zlatni danci) a drugog se slabo sjećam.Tu negdje upada Matošec, Veliki skitač i to je sve. Znam da sam natrapala na Teodoru i to mi se dopalo, a onda Tarzan, cijelo brdo knjiga. Ali privlačilo me čitati stvari koje kakti nisu bile za moj uzrast.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ga probala čitati u to vrijeme jer sam imala prijateljice par godina starije i silno sam htjela biti kao i one, čitati njihovu lektiru i sl. To nije bila dobra ideja. Druge stvari koje sam tada čitala bile su Kult ličnosti i Solženjicin, kadsam završila osmi razred. Nije mi knjižničarka htjela to dati pa sam rekla da je za mamu, koja je to stvarno tada čitala, ali bome sam i ja... Za lektiru namje bila Jagoda Truhelka i to mi se svidjelo ( Zlatni danci) a drugog se slabo sjećam.Tu negdje upada Matošec, Veliki skitač i to je sve. Znam da sam natrapala na Teodoru i to mi se dopalo, a onda Tarzan, cijelo brdo knjiga. Ali privlačilo me čitati stvari koje kakti nisu bile za moj uzrast.
    Nda, ja sam u osmom razredu čitala Gogolja i Čehova, oduševila se. Nekako u toj dobi sam se preselila s omladinsko-dječjeg odjela u knjižnici na odrasli.

Kad gledam svojeg sina i njegov književni ukus, mislim da ću ga još neko vrijeme uvjeravati da postoji i drukčija književnost od fantazije-pustolovina. No dobro, on je ipak nešto mlađi, ovo ljeto će napuniti 12.
    Trenutno čita "Djecu kapetana Granta", ta knjiga meni je nekad bila pravo otkriće, najbolje od J. Vernea što sam ikad čitala. Njemu je trebalo 50 stranica da se uopće otisne na ozbiljnije čitanje. Sad ga čita jer je odlučio doći do kraja, ali nemam baš dojam da je nešto oduševljen. Valjda mu je pomalo arhaičan stil pisanja preegzotičan, štoli?
    Ali u vrijeme EP u nogometu, sretna sam da je uopće rezervirao vrijeme za čitanje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ne znam, jedno je realizam, a drugo je Kafka.
    Doduše, već sam se ranije čudila izborima u lektiri kod Erinine kćeri, bacam malo na Željku Markić.

Moja je baš pročitala onu čudnovatu djecu gospođe Peregrine, a sad čita neki od nastavaka doktora Proktora.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Doduše, već sam se ranije čudila izborima u lektiri kod Erinine kćeri, bacam malo na Željku Markić.
    Ja se uvijek na pocetku cudim, a onda se ponovo zacudim kad vidim kako je zapravo sve proteklo glatko i sa razumijevanjem (npr. ove godine Dante i ostali sa onog prethodnog popisa...)

P.S. Erin je kcer, ne mama.
    Peterlin, i ja sam uvijek citala knjige prije vremena. Sad sam okrenula, pa ponekad citam i young adults knjige.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, baš vam zavidim... MOji su trenutno u fazi čitanja - ničega. Bog da hoće časopise čitati. Ostalo - samo filmovi i igrice. ALi prvi je tjedan nakon završetka škg pa se ne opterećujem.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja, kao tanjin mali
    samo fantasy
    sad čita Artemisa Fowla
    to im je preporucilo u knjiznom klubu
    ni oni tamo (djeca) ne žele se maknuti od takve literature
    prije 2 mj. im je preporucen Subotnji kvartet
    ova moja je odustala, kako joj je bilo dosadno
    a na kraju je ispalo da ga je pročitala samo jedna djevojčica
    i to zato jer joj mater nije dala odustati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

moja, kao tanjin mali
    samo fantasy
    sad čita Artemisa Fowla
    to im je preporucilo u knjiznom klubu
    ni oni tamo (djeca) ne žele se maknuti od takve literature
    prije 2 mj. im je preporucen Subotnji kvartet
    ova moja je odustala, kako joj je bilo dosadno
    a na kraju je ispalo da ga je pročitala samo jedna djevojčica
    i to zato jer joj mater nije dala odustati
    Moj je pročitao taj Subotnji kvartet jesenas, ali se žalio da mu je knjiga bila teška za pratiti zbog načina pripovijedanja (nisam čitala, ali čini mi se da ima dosta retrospekcije, valjda se s tim nije dotad susretao u tolikoj mjeri?)
    Nagovaram ga da mu sljedeći bude Oliver Twist kad se samo sjetim kako sam nekad štedjela džeparac kako bih si mogla kupiti novo i potpuno izdanje te knjige u Nami na Remizi, a kad sam kupila knjigu, bila sam sretna kao da sam boga za bradu primila.
    Ali već znam da će kukati zbog Dickensovog stila pripovijedanja
    Generalno mi se čini da im treba gurati i malo više realistične literature, nije ni život ni književnost samo fantazija.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj je pročitao taj Subotnji kvartet jesenas, ali se žalio da mu je knjiga bila teška za pratiti zbog načina pripovijedanja (nisam čitala, ali čini mi se da ima dosta retrospekcije, valjda se s tim nije dotad susretao u tolikoj mjeri?)
    Nagovaram ga da mu sljedeći bude Oliver Twist kad se samo sjetim kako sam nekad štedjela džeparac kako bih si mogla kupiti novo i potpuno izdanje te knjige u Nami na Remizi, a kad sam kupila knjigu, bila sam sretna kao da sam boga za bradu primila.
    Ali već znam da će kukati zbog Dickensovog stila pripovijedanja
    Generalno mi se čini da im treba gurati i malo više realistične literature, nije ni život ni književnost samo fantazija.
    moju je Oliver Twist oduševio prošle godine.
    Bila je sva u čudu da i ne-fantasy knjige mogu biti dobre, a pogotovo knjige iz "onog" doba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko je ovdje stavljao preporuku za Čudo. Kupila ga svojoj za kraj sedmog razreda i jako joj se sviđa. Tako da dodajem i njenu preporuku.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    moju je Oliver Twist oduševio prošle godine.
    Bila je sva u čudu da i ne-fantasy knjige mogu biti dobre, a pogotovo knjige iz "onog" doba
    x-am i prijavljujem Velika ocekivanja, uz preporuke.
    Posljednje uređivanje od Elly : 19.07.2016. at 22:46

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pocelo ljeto, pocelo ljetno citanje

Za ljetnu skolsku obveznu lektiru pocinje sa Dino Buzatti, Tatarska pustinja.
    (jucer smo bile podignuti svjedodzbu, pa joj je profesorica rekla kojim redom da cita, predzadnji je Uhlman a zadnji Gatopard jer ce s time poceti na rujan, pa da joj ostane svjez :klanj: ).

Za vlastiti gust:
    - ponovila je Neil Gaimana, Coraline
    - takodjer je ponovila Alisu u Zemlji cudesa i Alisa s one strane ogledala

Dopala joj je pod ruku Jane Austin, Ponos i predrasude, citala je s takvim gustom da joj nisam mogla reci da jos priceka.
    Jako joj se dopala, dijalozi su joj bili zabavni, pa sam joj kupila knjigu na engleskom, da ponovi u originalu.
    Uglavnom, nakon nje je krenula citati Razum i osjecaji.

Ima jos neke druge knjige na lageru spremne, Austin se cita brzo.

Ne znam, imam dojam da je neke potrebne knjige preskocila, da "raste" i po citalackom pitanju... No opet, veseli me da cita, pa ne mogu nixati Jane Austin.

E da, htjela sam vas nesto pitati, pa da napravim uvod: oni ce sad u zavrsnom razredu imati malu maturu, to je (osim ostalih drzavnih ispita) rad koji povezuje sve predmete i koji se moze, npr., napraviti kao PowerPoint prezentacija uz usmenu prezentaciju i odgovaranje na pitanja.
    Uglavnom, njena profesorica talijanskog/razrednica i ona su valjda jos ranije pricale o tome, i jucer je profesorica izjavila da je za nju "nasla temu male mature", klasicni balet.
    Ona bi kroz tu temu trebala povezati sve predmete. Npr. Degas za povijest umjetnosti, Cajkovski za glazbeni odgoj, baletna anatomija za prirodu i drustvo i tjelesni odgoj, itd.

Pitanje je, pada li vam na pamet neka literatura koja nije strucna a da je tema klasicni balet, balerine, i nesto slicno?
    Beatrice Masini sa njenom serijom i Royal Ballet serija mi se cine ispod uzrasta za 13 godina, a ostalo sto sam npr. ja citala je vec za odrasle.

Ona ima vec nekih ideja, no eto... svaki novi prijedlog moze dobro doci, pa unaprijed zahvaljujemo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel za 9 godina, 2-3 razred u redu Gregov dnevnik?
    Pitala sam kćeri ali su me lagano otkantale.... kao ne sjećaju se to je bilo davno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Jel za 9 godina, 2-3 razred u redu Gregov dnevnik?
    Pitala sam kćeri ali su me lagano otkantale.... kao ne sjećaju se to je bilo davno.
    Po meni, Gregov dnevnik je za 1. razred, ali kod mog sina u razredu naveliko se čitao tijekom svih nižih razreda, tako da mislim da je ok.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Po meni, Gregov dnevnik je za 1. razred, ali kod mog sina u razredu naveliko se čitao tijekom svih nižih razreda, tako da mislim da je ok.
    Moj odbija čitati, pa malo kaskamo...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Elly, prijedlog literature s temom baleta za ovu dob: Baletne papucice za Annu, ovo: http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...2#.V3LidJ9SjMI

Ja sam to prošlog ljeta dovukla doma i poludila svojoj djeci, ali nisu htjeli čitati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.06.2016. at 22:50

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Elly, prijedlog literature s temom baleta za ovu dob: Baletne papucice za Annu, ovo: http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...2#.V3LidJ9SjMI

Ja sam to prošlog ljeta dovukla doma i poludila svojoj djeci, ali nisu htjeli čitati.

Hvala, no procitala je to u puno ranijoj dobi, pa joj se cini da nije za dob male mature...
    Imam dojam da zeli nesto "ozbiljnije", ali ne strucnu literaturu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Moj odbija čitati, pa malo kaskamo...
    Onda samo naprijed s Gregom!
    Sad sam se sjetila, prije 2 godine poklonila sam Gregov dnevnik jednom dječaku koji je tada imao 8 godina i po riječima njegove mame, ništa nije htio čitati - s Gregom se oduševio na prvi pogled. Valjda je privlačno što je knjiga nalik stripu?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je Gregove dnevnike procitala proslog ljeta, znaci 11+ godina - prije joj jednostavno nisu dopali pod ruku, ovdje nisu tako popularni). Super su za brzo ljetno citanje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istekao mi je edit. Nisu htjeli čitati literaturu za cure. Valjda.

Doma je trenutno Jobsova biografija, ali to se može čitati onak, gdje otvoriš. Vidim da mlađi sin isto s frtalj guz*ce lista Melitu Rundek koju imamo doma (Hi, ja sam online).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.06.2016. at 22:54

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin
    dobro da im nisi donjela i tutu
    pa gdje bi dva dripca od 15 i 14 godina čitali baletne papučice
    pa to nije htjela moja čitati s 11

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin
    dobro da im nisi donjela i tutu
    pa gdje bi dva dripca od 15 i 14 godina čitali baletne papučice
    pa to nije htjela moja čitati s 11
    Možda je bilo koju godinu ranije, ali u pravu si, prekasno im je bilo. Zapravo, čini mi seda premalo čitaju, čak i izbor literature, ali tipično je muški (Guinessova knjiga rekorda ili Erich von Daniken i njegovi misteriji), to jednostavno nije za mene. Bolje da ih pustim na miru.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

istekao mi edit
    ne mislim tutu kao kahlicu
    nego ružičasti, tilasti tutu, baletnu suknjicu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uzela sam svojima neki detektivski romančić za starijeg, i Bljakburger za mlađeg. Jel čitao tko taj Bljakburger? Malo je kasno za pitati, ali svejedno, je li to čemu?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nisam čitala Bljakburger, ali moj sin jest. Pročitao je 4 prevedene knjige Davida Walliamsa i sve on to slisti u trenu, tako da znam da je zanimljivo. A sad, koliko je vrijedno...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala Bljakburger, ali moj sin jest. Pročitao je 4 prevedene knjige Davida Walliamsa i sve on to slisti u trenu, tako da znam da je zanimljivo. A sad, koliko je vrijedno...
    Ovako i moja. Obožava ih. Tetku probisvjetku je kupila čim je i zašla. Ja sam počela čitati Zlu zubarku, ali nije me baš vukla da ju završim. Pogledala sam film snimljen prema jednoj njegovoj knjizi i to mi se svidjelo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prijavljujem Dino Buzzati, Tatarska pustinja, i
    Antonio Gramsci, L'albero del riccio (nisam nasla da li je prevedena ha hrvatski), obje za ljetnu skolsku lektiru.
    Napravila je tekstualne analize i sa ostatkom prvog dijela ljetne zadace poslala na mail profesorici kao sto je ova trazila od cijelog razreda, danas im je bio rok za isporuku.
    Zadovoljna je jer je dobila bonus (u praksi to znaci da moze biti da drugi pisu ispit a ona ne pise, ili da joj podigne ocjenu npr. ako je dobila 9 na 10, itd.)

Uglavnom, za prvu je rekla da je dosadna jer se nista ne desava; procitala sam analizu i mislim da je shvatila poatu (ne mogu ju sad tu napisati radi spoilera), a kako sam ja uzela citati istu knjigu iza nje, smatram da je za tu dob "prenapredna" - meni sasvim lijepo tece, a i recenice su mi jako, jako lijepe, ja bih ju svakako prepoorucila odraslima.

"L'albero del riccio" joj se puno vise svidio, rekla je da nije njen djir ali je bila dirljivija, a i price drugih autora koje su ubacene su joj se dopale, pogotovo Dickensova i Kiplingova.
    No, svejedno... rekla je da vam kazem da ih ne bi preporucila dalje, ako ih vec ne morate citati.

Upravo cita Mariela Castro Espin: "Kako prezivjeti pubertet?" - neke stvari su nam aktualne, pa sam joj ponovo uzela knjigu... uz preporuke, stvarno je odlicna, sve objasnjava na jasan, no-taboo nacin (naravno ja sam ju procitala prije nje prije neke dvije godine), uglavnom - preporuke.

Paralelno s tim za ljetnu skolsku zadacu cita Freda Uhlmana, "Pronadjeni prijatelj" - nije jos gotova, ali kaze da se brzo cita.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •