-
Ma ja sam zadovoljna da moji klipani u 11. i 12. godini hoće bilo kaj čitati (gledam oko sebe, ta njihova generacija slabo čita... čast iznimkama).
Dakle, moj mlađi se trenutno navukao na knjige iz serije Klub detektiva Njuškalo (ima ih desetak u knjižnici, tipa "Detektivi Njuškalo i vrtlar bez alibija"...) To je napisala njemačka autorica Gerda Wagner ili Wagener, ne znam napamet. Lani je tako mučio Čarobnicu Lili u 1001 pozi (ili predlani? nemam pojma). Isto, obožavali su Baloga (Ja magarac i drugo) jer smo im pokazali par cveba, pa su se zainteresirali i za ostalo. Imamo i doma brdo knjiga kojekakvih - Sanju Pilić, Sanju Polak (spročitana 100 puta, već se raspadaju njene knjige), Miro Gavran još stoji netaknut, ali zato su neke druge rado čitane (nekakav Ledeni zmaj, ne znam autora, pa onda Zmajologija i slično, to mog mlađeg sina - sanjalicu jako privlači).
Čitaju zapravo više dokumentarnih stvari - enciklopedije, pa seriju "Užasi povijesti", trenutno su aktualni kristali i minerali, pa smo imali fazu vulkana, pa fazu fosila... Od beletristike lektiru obično prošire na druge knjige istog autora (kad se čitaju Priče iz davnine, pročitaju se sve, a ne samo one dvije koje su za zadaću, nego sve i još druge knjige I.B. Mažuranić. Na primjer, stariji sin voli i povremeno uzme u ruke Srce od licitara. Inače, on više voli praktične stvari pa vječito čita kojekakve priručnike (prastari elektromonterski priručnik i slična literatura koja se meni čini neprimjerenom, a njemu je baš fora).
Ja im dajem potpunu slobodu da vršljaju sami po knjižnici, pa dovlače doma razne knjige o glazbalima, kemijskim pokusima i slično šarenilo koje im na dječjem odjelu privuče pažnju. Ne usmjeravam. NEk čitaju što god žele, tako dugo dok čitaju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma