-
Pa nemam se baš čime pohvaliti...
Mlađi čita Kishona (Kita boli more, Kod kkuće je najgore) i valja se od smijeha. To mi je ok.
Stariji - već dugo nisam vidjela da je pročitao nešto što nije lektira, ali dobro, barem s tim nema problema. Povremeno prolistaju popularno znanstvene knjige koje imamo doma (Mjesec je osvojen, Kibernetika). Mlađi je moje dijete pa mu se u rukama zna naći Brownov Radni priručnik za feng shui (gledam oko sebe koje knjige su razvučene po sobi) i to je to.
Što bih voljela da čitaju? Ono što je meni bilo omiljeno u toj dobi -Jules Verne, Richard Bach i slično. Rado bih vidjela i da se prime Harryja Pottera, ali figa - uopće ih ne zanima. Da ne griješim dušu, Tolkien je pročitan i sada se ponovno prolistava nasumce. Od novijih autora dobro je prošao Zvonko Todorovski, čak mislim da ću nabaviti nešto njegovo jer se više puta posuđuju iste stvari iz knjižnice. Zapravo, relativno slabo poznam noviju literaturu za taj uzrast, a knjige tipa Pišiva škola (dobili od nekoga) uopće ne smatram literaturom, pa to i ovdje teška srca spominjem.
Kupila im je moja mama neku knjigu o vitezovima hrvatskog autora (knjiga se zove Povratak vitezova). Ja sam probala to čitati - nisam dospjela dalje od dvadesete stranice, dosada živa.... Ne znam da li sam se ja s godinama promijenila ili što, ali fakat me se nije dojmilo. Pa onda bolje nek čitaju što žele (stariji dovuče priručnik za Autocad iz knjižnice). Povremeno zavire u knjige koje ja dovučem (npr. Odrasti digitalno) ali ne čitaju nego samo naprave frrrt i čitaju samo odabrane odlomke. Povremeno zavire u putopise i turističke vodiče koje dovuče mm i to je isto ok. Baš da su neki fanovi čitanja - ne mogu reći. Tipični pripadnici svoje generacije kojima je računalo i internet na prvom mjestu, tv i filmovi na drugom, novine i časopisi na trećem, pa tek onda knjige.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma