Ja sam uletjela (zapravo, nije mi to jos za moju, citam samo ja), i zanimljivo je.
Za kraj ljeta je procitala:
-Mario Lodi, "Il mistero del cane" (za obveznu ljetnu lektiru), dojam tako-tako;
- pa je isla ponovo procitati Roalda Dahla, "Revolting Rhymes" - sto obozava;
- 3. dio Pattersonove serije "Middle School: My Brother is a Big, Fat Liar" - ova joj se toliko dopala da ju je cim ju je zavrsila krenula citati ispocetka. S nestrpljenjem ceka da knjiznica nabavi ostale knjige (cini mi se da ih ukupno ima 7);
- Cornelia Funke, "Srce od tinte" (nakon cega slijede "Krv od tinte" i "Smrt od tinte").
Dok smo se vozili kroz Gorski Kotar, pao mi je napamet Branko Copic i njegova prica "Posljednji potomak velikog borca" (o posljednjem risu), pa sam joj nasla na netu pricu da ju procita; to joj je prvi susret sa Copicem (kojeg ja jako volim) i dopao joj se;
sad sam na netu nasla cijelu zbirku prica "U svijetu medvjeda i leptirova", pa cu joj ponuditi i to.
Cekamo popis obvezne lektire (nismo jos sigurni kako to organizira njena profesorica (skola ima vise prof. talijanskog jezika)), no znamo da ce morati procitati Homerovu "Odiseju" - za ostalu lektiru jos cekamo.
I da, trebaju mi ideje za knjizice na njemackom jeziku za one koji su tek poceli uciti njemacki - znaci slikovnice, da su intuitivne za pocetnike ali ne sasvim za malenu djecicu...?