Pokazuje rezultate 1 do 50 od 890

Tema: Što čitaju?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A lektiru pročita do kraja?
    Pročita.
    Zapravo sam na krivoj temi, nije problem u knjigama, nego u ovom skakanju s interesa na interes.

Da ga samo pustim na miru (dok je savjestan u lektiri) ili da ipak nekako ograničim šaltanje s knjige na knjigu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pročita.
    Zapravo sam na krivoj temi, nije problem u knjigama, nego u ovom skakanju s interesa na interes.

Da ga samo pustim na miru (dok je savjestan u lektiri) ili da ipak nekako ograničim šaltanje s knjige na knjigu?
    Na tvom mjestu, ja bih ga pustila na miru, ako lektiru (dakle, ono što mora) pročita do kraja.
    Znači, nije da ne može izdržati do kraja knjige, nego mu se sviđa "šarati".
    Prema Danielu Pennacu, jedno od "10 prava čitatelja" je "pravo da pabirčimo" - tj. da je sasvim ok čitati jednu knjigu, pa uzeti drugu, pročitati malo od nje, pa se vratiti na prvu, i tako, skakutati.
    Ja cijeli život čitam po 2 ili čak 3 knjige paralelno i ne bih rekla da mi je to otegotna okolnost pri čitanju, baš suprotno

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Elly, hvala.

Kao što sam rekla, mene i ne brinu te knjige, nego više neka njegova rastresenost u drugim područjima (pa mi onda sve postaje sumnjivo).

Sad mi je lakše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •