Vidiš kak je to čudno - ukusi se razlikuju... Ja dijelim mišljenje tvog sina o Charlieu i tvornici čokolade, a mom starijem sinu to je bila najbolja obvezna lektira te godine.
Kušan - tak... čitali jesu, ali nisu se raspametili.
A Kaestner - stariji je obožavao 35. maj (zapravo 35. svibanj - nabavila sam novo Profilovo izdanje iako negdje u podrumu kod moje mame postoji i staro), a mlađi svog imenjaka i detektive, ali i svog imenjaka i tri blizanca.
Sad, pred kraj osnovne škole - čini mi se da ne čitaju ama baš ništa osim lektire. Dok su bili u ovoj dobnoj skupini (do prije godinu-dvije) još sam ih mogla navući na više čitanja, a sada - uffff, ništa. Zapravo, griješim dušu - čitao je mlađi Pavličića nedavno (onu staru zbirku priča Dobri duh Zagreba), dovukao doma Kronike iz Narnije, ali vratio je u knjižnicu nakon par stranica-nije ga se dojmilo. Stariji prežvakava ono što voli i sklon je iste knjige čitati 100 puta. Moja mama je baš nedavno rekla da sam i ja to radila + neka ih pustim na miru da si sami odaberu literaturu koja im odgovara. ALi ne sviđa mi se jer njihova "literatura" se svodi na to da iz knjižnice dovlače zbirke viceva...![]()

Odgovori s citatom