Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
Dobni ekvivalent je za osnovno skolovanje postao irelevantan otkako su Talijani pomakli granicu na obvezno kretanje u skolu sa navrsenih 6 godina do 31.12. tekuce godine upisa (upisuje se u sijecnju za rujan); ta promjena je zakacila generaciju bas moje curke.
Mala crtica, da se nadovezem: ovdje su naime open days, kada se mogu pogledati srednje skole i gimnazije organizirani vec od studenog pa do ozujka, u nekoliko navrata su ti dani otvorenih vrata, uglavnom vikendom, u skolama koje rade subotom se moze prisustvovati nastavi, ostale skole organiziraju stage, informativne sastanke, i tako.

Mi smo, kako bih si pojasnila kako taj upis u srednje skole ide i vidjela malo sto se sve nudi, krenuli na te open days vec ove godine (ujedno na taj nacin cemo vidjeti i razliku koju skola dozivljava od jedne do druge skolske godine, jer su promjene profesora nazalost dosta ceste).

Konacno dolazim do te crtice :bili smo u jednoj gimnaziji na ciji stage su dosle i neke djevojke iz Hrvatske. Na kraju jedna od njih pristupi profesorici i pita ju, "A zasto sam ja starija od sviju i imam 14 godina?".
Vjerojatno se osjecala kao da je upala u vrtic, sa 14 godina se vec drukcije dise i razmislja.