Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam ga probala čitati u to vrijeme jer sam imala prijateljice par godina starije i silno sam htjela biti kao i one, čitati njihovu lektiru i sl. To nije bila dobra ideja. Druge stvari koje sam tada čitala bile su Kult ličnosti i Solženjicin, kadsam završila osmi razred. Nije mi knjižničarka htjela to dati pa sam rekla da je za mamu, koja je to stvarno tada čitala, ali bome sam i ja... Za lektiru namje bila Jagoda Truhelka i to mi se svidjelo ( Zlatni danci) a drugog se slabo sjećam.Tu negdje upada Matošec, Veliki skitač i to je sve. Znam da sam natrapala na Teodoru i to mi se dopalo, a onda Tarzan, cijelo brdo knjiga. Ali privlačilo me čitati stvari koje kakti nisu bile za moj uzrast.
Nda, ja sam u osmom razredu čitala Gogolja i Čehova, oduševila se. Nekako u toj dobi sam se preselila s omladinsko-dječjeg odjela u knjižnici na odrasli.

Kad gledam svojeg sina i njegov književni ukus, mislim da ću ga još neko vrijeme uvjeravati da postoji i drukčija književnost od fantazije-pustolovina. No dobro, on je ipak nešto mlađi, ovo ljeto će napuniti 12.
Trenutno čita "Djecu kapetana Granta", ta knjiga meni je nekad bila pravo otkriće, najbolje od J. Vernea što sam ikad čitala. Njemu je trebalo 50 stranica da se uopće otisne na ozbiljnije čitanje. Sad ga čita jer je odlučio doći do kraja, ali nemam baš dojam da je nešto oduševljen. Valjda mu je pomalo arhaičan stil pisanja preegzotičan, štoli?
Ali u vrijeme EP u nogometu, sretna sam da je uopće rezervirao vrijeme za čitanje