-
Pocelo ljeto, pocelo ljetno citanje 
Za ljetnu skolsku obveznu lektiru pocinje sa Dino Buzatti, Tatarska pustinja.
(jucer smo bile podignuti svjedodzbu, pa joj je profesorica rekla kojim redom da cita, predzadnji je Uhlman a zadnji Gatopard jer ce s time poceti na rujan, pa da joj ostane svjez :klanj: ).
Za vlastiti gust:
- ponovila je Neil Gaimana, Coraline 
- takodjer je ponovila Alisu u Zemlji cudesa i Alisa s one strane ogledala
Dopala joj je pod ruku Jane Austin, Ponos i predrasude, citala je s takvim gustom da joj nisam mogla reci da jos priceka.
Jako joj se dopala, dijalozi su joj bili zabavni, pa sam joj kupila knjigu na engleskom, da ponovi u originalu.
Uglavnom, nakon nje je krenula citati Razum i osjecaji.
Ima jos neke druge knjige na lageru spremne, Austin se cita brzo.
Ne znam, imam dojam da je neke potrebne knjige preskocila, da "raste" i po citalackom pitanju... No opet, veseli me da cita, pa ne mogu nixati Jane Austin.
E da, htjela sam vas nesto pitati, pa da napravim uvod: oni ce sad u zavrsnom razredu imati malu maturu, to je (osim ostalih drzavnih ispita) rad koji povezuje sve predmete i koji se moze, npr., napraviti kao PowerPoint prezentacija uz usmenu prezentaciju i odgovaranje na pitanja.
Uglavnom, njena profesorica talijanskog/razrednica i ona su valjda jos ranije pricale o tome, i jucer je profesorica izjavila da je za nju "nasla temu male mature", klasicni balet.
Ona bi kroz tu temu trebala povezati sve predmete. Npr. Degas za povijest umjetnosti, Cajkovski za glazbeni odgoj, baletna anatomija za prirodu i drustvo i tjelesni odgoj, itd.
Pitanje je, pada li vam na pamet neka literatura koja nije strucna a da je tema klasicni balet, balerine, i nesto slicno?
Beatrice Masini sa njenom serijom i Royal Ballet serija mi se cine ispod uzrasta za 13 godina, a ostalo sto sam npr. ja citala je vec za odrasle.
Ona ima vec nekih ideja, no eto... svaki novi prijedlog moze dobro doci, pa unaprijed zahvaljujemo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma