-
Prijavljujem Dino Buzzati, Tatarska pustinja, i
Antonio Gramsci, L'albero del riccio (nisam nasla da li je prevedena ha hrvatski), obje za ljetnu skolsku lektiru.
Napravila je tekstualne analize i sa ostatkom prvog dijela ljetne zadace poslala na mail profesorici kao sto je ova trazila od cijelog razreda, danas im je bio rok za isporuku.
Zadovoljna je jer je dobila bonus (u praksi to znaci da moze biti da drugi pisu ispit a ona ne pise, ili da joj podigne ocjenu npr. ako je dobila 9 na 10, itd.)
Uglavnom, za prvu je rekla da je dosadna jer se nista ne desava; procitala sam analizu i mislim da je shvatila poatu (ne mogu ju sad tu napisati radi spoilera), a kako sam ja uzela citati istu knjigu iza nje, smatram da je za tu dob "prenapredna" - meni sasvim lijepo tece, a i recenice su mi jako, jako lijepe, ja bih ju svakako prepoorucila odraslima.
"L'albero del riccio" joj se puno vise svidio, rekla je da nije njen djir ali je bila dirljivija, a i price drugih autora koje su ubacene su joj se dopale, pogotovo Dickensova i Kiplingova.
No, svejedno... rekla je da vam kazem da ih ne bi preporucila dalje, ako ih vec ne morate citati.
Upravo cita Mariela Castro Espin: "Kako prezivjeti pubertet?" - neke stvari su nam aktualne, pa sam joj ponovo uzela knjigu... uz preporuke, stvarno je odlicna, sve objasnjava na jasan, no-taboo nacin (naravno ja sam ju procitala prije nje prije neke dvije godine), uglavnom - preporuke.
Paralelno s tim za ljetnu skolsku zadacu cita Freda Uhlmana, "Pronadjeni prijatelj" - nije jos gotova, ali kaze da se brzo cita.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma