Pokazuje rezultate 1 do 50 od 890

Tema: Što čitaju?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to isto potpuno neshvatljivo. Moja kći ove godine, osim obaveznih Povjestica i IBM ima jedino Kronike iz Narnije od nekakve općepoznate literature za djecu za lektiru.
    Sve ostalo su uglavnom knjige suvremenih hrvatskih autora za koje zaista ne vidim čime su zaslužile uvrštavanje u školsku lektiru ??
    Svojedobno je u 6. razredu za lektiru bio roman H. Sienkiewicza "Kroz pustinju i prašumu".
    Moj sin ga je pročitao još davno ranije, oduševljen je bio, i nekako ga je očekivao i u lektiri, a kad tamo - nema ga. Pa je pitao profesoricu zašto to nije u lektiri, a ona mu je odgovorila da su "djeca loše reagirala na taj roman, da im je bio predugačak"
    No zato umjesto svjetskog klasika i nobelovca imaju za lektiru "Tajni leksikon" i slične gluparije. Inače, on se više muči s takvim knjigama nego sa "strašnima debelima" jer su mu dosadne i ne sviđaju mu se. Trenutno se muči s "Malim ratnim dnevnikom", nakon prvih par stranica ustanovio je da je "knjiga prosta" (jer se opisuje seksualno uzbuđenje 12-godišnje djevojčice - bolje da ne komentiram sredovječnog autora koji je to opisivao ).
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 03.11.2016. at 10:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •