Betty upija li tvoj maleni audio vizuelne podražaje s TV-a,npr Baby tv-a i sl u mjeri da se totalno isključi od svega ostalog,pa i tvog dozivanja?

kad ga zainteresira neka nova osoba,zaokupi li ga lice ili neki detalj na toj osobi,npr naočale(objekt ili subjekt,to te hoću pitati)?

ja u svakom slučaju mislim da tvoja briga nije iracionalna...ti najbolje poznaš svoje dijete,kad ti tvoj instinkt govori da nešto ne štima,slijedi ga.ako je sve u redu,neka si ti provjerila,Bogu hvala.
ako jest neka smetnja,ne oram ti ni pričati o prednosti rane intervencije.

ponašanje tvog dječaka odstupa od uobičajenog,i odlično je da tako rano postavljaš određena pitanja.
naime,u dobi od 9m -12 mj razvija se tzv združena pažnja,i tu djeca s npr autističnim poremećajem tonu.

puno sam puta pročitala,čak sam to i sama mislila,da roditelji djeteta s autizmom govore da su im klinci kao bebe bili skroz OK,gledali u oči,sudjelovali,razvijali normalni slogovni govor-gugutanje-i zbilja i jest tako,no kad dođe vrijeme za korak dalje,razvijanje te združene pažnje-ja/ti interakcije s 12 mjeseci oni taj korak naprosto ne pređu,i zatvore se.i nije jednom ta etapa dovedena u odnos s cjepivom,jer se događa otprilike u isto vrijeme.

uglavnom,mislim da je super da postavljaš pitanja i reagiraš.prvo eliminirajte vid i sluh,pa ćete vidjeti dalje.
naravno,od sveg srca ti želim da ne bude ništa,no ako se i pokaže kakva smetnja,strašno je važno krenuti s rješavanjem problema što ranije.

ja sam se usudila naglas reći ono što sam podsvjesno znala puno duže s 18,19 mjeseci.uvijek mislim da sam mogla i ranije....i da bi danas bilo još i bolje da jesam,a nije loše.

nemoj se uopće skanjivati slijediti svoj osjećaj,jer svom djetetu na taj način donosiš samo dobro.