Betty
da,postavila sam ti ova pitanja jer me po svemu što si napisala tvoj maleni podsjeća na moju curu u to doba,samo što sam ja nakon dva dečka bila opuštena i nisam uočavala problem,a mogla sam...baš tada,kad se razvija ta prva interakcija...da sam tada više radila na marijinom otključavanju,vjerojatno ne bih sada odrađivala toliko "krvav" posao
i ja sam morala držati Tv ugašen,jer bi ona naprosto uplovila u taj svijet i ničeg ne bi bila svjesna oko sebe...nit da je zovem,nit da se ludiram da joj privučem pažnju
mi radimo s izvrsnom defektologicom,pa sam joj malo onako u kratkim crtama izložila danas i tvoj slučaj,i savjetovala je da u tom svom angažmanu oko malenoga,s obzirom da ima tek 9 mjeseci i pažnja mu nije fokusirana,da mu se uvijek unosiš ravno pred lice u njegovo "osobno" polje,i da sve polazi od tijela.dakle,uvijek ga stimuliraj,nosi,preokreći,masiraj,škakljaj,to su podražaji koji ga čine "prisutnim"...točno ćeš,kao što već vjerujem da i sama to već znaš,osjetiti kad ga dobiješ,kad te gleda i prisutan je,a kad malo otplovi kao onaj dječak iz linka kojeg si stavila,malo u svoj film.
iako je motorički odličan(i moja curka je ,oduvijek),nije naodmet raditi na finoj motorici,ona je nešto sasvim drugo od grube,ima krasnih igračaka koje je razvijaju...e da,i moja defektologinja kaže da su Švedi jaako dobri na tom polju rane dijagnostike i intervencije.
samo hrabro naprijed,bit će sve u redu![]()

Odgovori s citatom