jelena.O - sve serološke pretrage obavili i sve negativne. i kožni test negativan. sad čekamo termin za hospitalizaciju 2 dana i opterećenje glutenom.
s težinom je stagnirao... visina mu je OK, ali težinom je na granici pothranjenosti.

dok se doktori razmišljaju i dogovaraju i čekamo termine meni je pukao film. naime, naš pedijatar je metodom pogrešaka i pogodaka predložio da izbacimo mlijeko pa iako se njegovim izbacivanjem situacija nije popravila, svi alergolozi (na Rebru i Klaićevoj, u Klaićevoj smo kod dr. Kolaček) i dalje nas drže bez mlijeka (ni krvni ni kožni test nisu ništa pokazali također) jer kao jedna alergija/intolerancija ne isključuje drugu, pa ako ga žulja gluten, ne znači da ga ne žulja i mlijeko. Tako da bi trebali ići i na opterećenje KM.

Naravno da u višemjesečnoj prehrani bez mliječnih proizvoda dijete ne dobiva dovoljno masnoća i jednostavno ne dobija na težini koliko bi trebao. Pregomin mu na jadevite jade uvalim u nekim apsolutno nedovoljnim količinama (do 2 max 2,5 dcl) jer ga je nemoguće piti koliko je oduran.

I tako pukao meni film čekajući na Godota, pa kako sam mu maknula gluten i pogodila u sridu (efekt u 24 sata jasno vidljiv, kao što sam napisala), tako sam u prošli tjedan vratila mliječne proizvode. Istina bog, na to me ponukao razgovor s nutricionistom u Klaićevoj koja nije mogla vjerovati da bez ikakve osnove i dokaza oni tako malo dijete u razvoju drže bez mliječnih proizvoda, ali nije se htjela miješati u "presudu" alergologa. Natankala sam ga bezglutenskim kruhom i maslacem i jogurtom i... ništa se nije dogodilo! Normalna stolica, nema povraćanja ili kožne reakcije (ovo dvoje zadnje nisam ni očekivala, toga nije bilo ni prije kad smo bili na mliječnim proizvodima). Malecki je već u tjedan dana vidljivo dobio boje u licu i obrašćiće, nadam se da će kroz mjesec dana pokazati i rast u težini.

Tako da sad idemo zbavit taj gluten i čekam da me alergolog opere zbog KM