Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Celijakija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da ali moraš bit na oprezu, jer se bolest kad tad može razviti
    tini, zanima me kak ti znaš da mala nema bolest, pa tvoja još ni glutena ni pomirsala.

Moj bezgluteinski klinac ima taj gen i doktorica je rekla oprez,ali pošto je on visoko alergičan na gluten i ne uzima gluten, ali nakon nekog vremena ako se alergija i kada se smanji ili nestane, djete će počet uzimat glutein, po svom iskustvu ne očekujem to čudo prije 5-6 godina, ali onda će svakak ić i na testiranja za celijakiju

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da ali moraš bit na oprezu, jer se bolest kad tad može razviti
    tini, zanima me kak ti znaš da mala nema bolest, pa tvoja još ni glutena ni pomirsala.

Moj bezgluteinski klinac ima taj gen i doktorica je rekla oprez,ali pošto je on visoko alergičan na gluten i ne uzima gluten, ali nakon nekog vremena ako se alergija i kada se smanji ili nestane, djete će počet uzimat glutein, po svom iskustvu ne očekujem to čudo prije 5-6 godina, ali onda će svakak ić i na testiranja za celijakiju
    Ne znam otkuda ti da moje dijete od 19 mjeseci nije primirisalo gluten. I znam da nema jer smo je testirali i bili kod gastroenterologa upravo zbog moje bolesti. I ispričavam se što nisam napisala da moje dijete ZA SADA nije bolesno, zato ćemo hodočastiti gastroenterologu svakih godinu dana i vaditi krv na antitijela. Eto svjesna sam da moje dijete može oboliti ali se kao i svaka mama nadam da neće. Žao mi je zbog tvog djeteta i nadam se da će ta alergija proći. I samo još jedna informacija meni su antitijela na celijakiju tj. anti TTG negativna a imam Marsh 3 oštećenje crijevnih resica. A antitijela su mi negativna zato jer imam nedostatak IgA a svi testovi se većinom baziraju na tim imunoglobulinima. Postoji i test iz IgG i radi ga samo laboratorij u Vinogradskoj. Znači da nije dovoljno napraviti samo antitijela već i vrijednost imunoglobulina iz kojih se taj test izvodi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •